Älskade Stila palett



Här får ni lite bilder på en palett som jag numera inte kan tänka mig att vara utan. Det är sex skuggor och två rouge från Stila. Skuggan längst ner i vänstra hörnet är helt perfekt, den blir inte fullt lika ljus på locket men är ändå så pass ljus att den passar bra att använda i kombination med mörkare skuggor, i ögonvrån eller kanske precis under brynet. Skuggorna sitter bra, de är mjuka och välpigmenterade, ja helt enkelt mycket bra matta skuggor. Rougen är inte riktigt lika vassa, men de är helt okej ändå.








Här är namnen på skuggorna och rougen. Jag har swappat till mig den här paletten så jag vet inte vad den kostar, men det får jag reda på så snart den här paletten är slut för då måste jag få tag i fler av de här skuggorna. Stila har ju ett ganska bra system där man kan kombinera olika skuggor till en egen palett, kanske blir det en sån nästa gång.





Paket från england

Efter en lång väntan och en hel del krånglande fick jag så äntligen mitt paket från Beauty Parlor i England häromveckan. I paketet låg den hett efterlängtade skuggduon Fantasy Island från Too Faced, och ett gloss i färgen Candy, också från Too Faced.




Skuggduon är precis lika fin som jag trodde att den skulle vara, kanske finare tom. Jag är verkligen jättenöjd med den och har redan använt den en hel del. Som ni ser har jag tyvärr råkat skada den yttepytte lite på den mörka sidan, men det är bara ytligt och gör absolut ingenting. Skuggorna är mjuka och följsamma, lätta att applicera och sudda. De sitter länge med primer, ja de är helt enkelt mycket mycket bra.


    

Här är två små swatchbilder på skuggorna, de blev väldigt realistiska och återger färgerna bra. Jag har fotat i dagsljus utan blixt.





Här är glosset jag beställde, Candy. Det luktar nästan exakt som Cake från TINte, alltså väldigt mycket vaniljsockerkaks- aktigt. Det luktar mums (kanske lite väl starkt dock..) men smakar inte desto mer, bara den vanliga läppglans-smaken. Doften hänger kvar i kanske en halv timme men sen avtar den, och det är ganska skönt för den är ganska överväldigande när man just applicerat glosset. I glosset finns det små microglitter korn. I övrigt ger det inte speciellt mycket färg, det ljusar upp lite men är inte så framträdande. Konsistensen är tunn och lite slemmig, det gör att glosset inte sitter så länge. Kort sagt, inget favorit gloss men helt okej ändå.





Dagens lippie!

Idag är läpparna ganska nakna, inget gloss eller läppstift används, i stället får Crazy Rumors Tea Balm Peppermint Lemongrass pryda läpparna. Ger ingen färg alls, men lite glans. Doftar gott av mint och citron, på läpparna smakar det mest citron och pepparminten ger en lite pirrande känsla. Balmet innehåller A- och E-vitamin och Sheasmör som lämnar läpparna härligt återfuktande. Praktiskt med stickform och lätt att ha med i väskan för touch-ups när höstvinden gör läpparna torra och nariga.









Du hittar Crazy Rumors hos Satine, och just nu kostar balmen 35:- i stället för ordinarie priset 69:-





Aquolina

På sista tiden har det landat en hel del Aqoulina gunk hemma hos mig. En del har jag swappat på Pret-ty och en del har jag köpt här i stan i den där lilla butiken som börjat sälja Aquolina.





På bilden ser ni bodylotion med apelsin- och vaniljdoft, Pink Sugar body mousse och bodylotion och så till sist en bodylotion med vanilj- och muffinsdoft. Mmm, allting luktar mumsigt.

Lotionen med apelsin- och vaniljdoft är den jag köpte här i stan, en hundring gav jag för den, helt okej pris tycker jag.






Bloggtema på Pret-ty v.39

Veckans Pret-ty tema är: vad har varit årets sämsta beautyköp?

Svaret är kort och enkelt: den här removern!   Say no more...





Besök hos Pashion i Luleå!

För ett litet tag sedan besökte jag Pashion i Luleå. Pashionbutiken ligger i Shopping gallerian i Luleå och det är en mycket trevlig kvinna som heter Rose-Marie som driver butiken där.




Så här ser det ut utifrån, nu stiger vi in...




En hel vägg fylld med härligheter, vi kikar närmare..



  




Glamourflage i stora lass. Visst är förpackningarna läckra?!

   


Titta vilken supergullig förpackning från La-La Land. Och här står visst en trio balms från Rose & Co


  


Lite längre bort på hyllan hittar vi MISO Pretty, de här produkterna luktar gott och har ganska coola förpackningar. Jag gillar dem översta mest, visst är de härliga?


          

Nu går vi vidare i butiken. Först ser ni en ordentlig balm-frossa med märken som Rose & Co, Mama Coco och Badger Balms. Längre ner hittar vi en hel hög med exotiska bodybutters från Get Fruity.




En till vägghylla fylld med läckerheter, ser ni raden med Viva La Diva lack?




Här är penslar från Studiobasic och Eyekos Fatbalms, plus paletter från Too Faced och lite till.



En liten close-up på en del av GOSH stället. Kolla vad många färger deras liners finns i! Dessutom är de mjuka och lätta att ha att göra med, sitter som berget gör de också.

 

Youngblood och NOUBA.



Och så till sist, min favorit Too Faced. Här stod jag länge och pillade och provade, härligt!



Det här blev till slut mitt inköp, en enda produkt blev det. Sticker från Broadway att pryda naglarna med. Det syns inte riktigt på bilden men i mitten av de större stickersen finns det en lite strassten.




Det här var inte mitt första besök på Pashion, och det lär inte bli mitt sista heller!





NOTD: China Glaze - Branding Iron

Jag fick ett lack jag har varit sugen på i present av min supergulliga arbetskollega och vän Kristin i förra veckan. Tack Kristin!




Lacket ser säkert bekant ut, det har ju swatchats massor av gånger på andra bloggar i höst, det heter Branding Iron och kommer från China Glaze. BI är en del av Rodeo Diva kollektionen och faktiskt det enda lack jag ville ha ur den kollektionen. Tyvärr ski ner inte solen så mycket idag, för att lacket ska komma helt till sin rätt behövs det lite solsken. Bilderna idag får i stället visa hur det ser ut inomhus i vanligt dagsljus.





Här är en till bild på lacket, på den här handen har jag valt att klistra fast en liten blomdekoration som jag köpt på Pashion. Snyggt tycker jag!




Här kikade solen fram lite grann så jag gjorde ett försök att fota lacket så att ni skulle få se hur fint det faktiskt skimrar i mörkt rött i direkt solljus, men det syns inte speciellt mycket är. Kanske lite grann på lillfingret.

I övrigt är lacket som de flesta andra ChG lacken; lätt att måla med, lagom tjock konsistens och täcker väl efter två lager. På bilderna är inget topplack använt.





MUS shopping

Tog en sväng in på Make Up Store i Umeå, där fick jag en make-up rådgivning för 500:- av fantastiskt duktiga Amanda, och sen fick jag plocka på mig produkter för den summan också. Självklart översteg jag femhundringen lite grann, det är svårt att inte göra det inne på MUS. Jag tycker det är lyxigt att skämma bort sig med ett sådant här besök, och det är så kul att se hur någon annan väljer att sminka mig, man får lite ny inspiration och så lär man sig alltid fiffiga knep av den duktiga MUAn, verkligen ett toppentips på födelsedagspresent till tjejen som redan har allt.




Det här blev det den här gången: cake eyeliner Black, lipstick Baby, gloss Vide, cybershadow Crow och blush Complex.
Riktigt nöjd med de här produkterna, speciellt rouget och glosset. Glosset doftar svagt av ananas och blir helt fantastiskt på läpparna, och rouget är lätt att bygga upp för att få en fin färg på kinderna.

Har börjat öva med min cake eyeliner, det är lite klurigt att få det perfekt, mycket hänger nog på val av pensel också, men snart greppar jag det här.
 




Här har ni en swatch, från vänster till höger: Baby, Vide, Crow och Complex.







Budget tips!

Jag har återupptäckt Respons schampo, balsam och inpackning som faktiskt fungerar bra för mig. Det är den klassiska serien jag pratar om, inte de med olivolja eller körsbär.



Bild lånad härifrån.



Respons är löjligt billigt och jag köper det på Coop, så det är ju inte så fancy, om det är lyx man vill ha ska man nog leta efter något annat. Jag har läst att en del är kritiska mot de här produkterna, men jag tycker verkligen att om ni letar efter en billig men ändå bra produkt så ska ni prova dessa.
 
Mitt hår är tjockt, jag har många hårstrån och de är dessutom ganska grova. Jag har en hel del självfall och som så många andra med tjockt hår + självfall så är mitt hår torrt och känns lite sprött. Mitt jobb medför att jag måste tvätta håret varenda dag, och det skapar ju en del problem när jag redan har ett torrt hår från början. Jag använder Respons schampo och balsam varje dag och inpackningen en-två gånger i veckan. Håret blir härligt återfuktat, mjukt som silke och glansigt. Jag har provat massor av inpackningar; både dyra salongsmärken och märken man kan hitta i dagligvaruhandeln,och de här är absolut bland de bästa. Jag kan tänka mig att om man har ett något tunnare hår med finare hårstrån kanske de här produkterna är lite för tunga och lämnar en lite fettig känsla, men om ditt hår har liknande kvalitet som mitt så finns det ingen tvekan: köp köp!! Ca 23 kronor går en flaska loss på. Extra fint blir håret om du sitter med inpackningen i bastun en stund.






NOTD: Viva la Diva nr.74

Idag gjorde jag slag i saken och testade äntligen det blåa lacket jag fick av Julia.




Så här ser det ut på nageln, som vanligt utan blixt i dagsljus. Lacket har inget namn utan heter kort och gott nr. 74, och märket är alltså Viva la Diva. Lacket har metallicskimmer och färgen är en knallig blå, definitivt en nyans som drar blickarna till sig. Konsistensen är ganska tjock, det blir inga ränder av lacket men det är ändå lite för tjockt för min smak. Ett lager ger inte full täckning, så två lager är att föredra. Penseln är smal och lätt att hantera. Ett roligt lack som är lätt att ha att göra med. Kanske är de tlite för knalligt för min del, men kul att ha provat på ändå.



 

Ser ni vad coolt det är i solljuset?!





Uppdrag barn

Här avhandlas mest ytligheter, men nu är det dags att sätta fokus på något helt annat.


Childhood Foundation har ett samarbete med Vattenfall AB som skänker 20 kr per blogg som länkar till Uppdrag Barn! Pengarna går oavkortat till Childhood och deras verksamhet. Det enda du behöver göra är alltså att skriva ett inlägg med en länk till Uppdrag Barn. Det går så fort och är så lätt att göra, och förhoppningsvis gör det skillnad.

Haka på du också, och gör det nu!





Veckans bloggtema på Pret-ty v.39

Veckans bloggtema kommer från Rouaa, och frågan är: sminkar du dig olika beroende på väder och vind?

Jag gör det ibland, men inte alltid. Regnar det till exempel extremt mycket så tar jag inte på mig min vanliga mascara, utan väljer en vattenfast eller skippar mascara helt om jag vet att jag måste vara utomhus. Eyelinern från GOSH är ju utmärkt att använda när det är regnigt väder, den är så vattenfast så man behöver inte vara en gnutta orolig för att den ska rinna eller kladda. På sommaren, om det är riktigt sommarväder och soligt och varmt, så väljer jag oftast att sminka mig mycket lättare, jag skippar foundation och använder helt enkelt mindre smink när det är hett utomhus. Annars känns det lätt som att sminket "smälter", trots den bästa av primers.

Men om vädret inte är så där extremt, ösregn eller stekande hetta, så påverkar inte vädret min sminkning alls.





Oh my God!

Va??! Slår upp det lokala annonsbladet, och vad är det jag ser? Jo, den enda butiken i stan som säljer smink (och då menar jag inte några unika märken utan här snackar vi Max Factor och liknande, inte ens Lancome har de..) har tydligen tagit in Aquolina i sitt sortiment!! Jag tror jag dör en smula nu, herre gud vart ska man börja smeta och lukta? Givetvis måste jag rusa ner och kontrollera utbudet så fort jag får tillfälle. Jag älskar älskar älskar Aquolina, de har så mycket som lukat underbart mumsigt. Jag har hittills levt i tron att det bara går att få tag i Aquolina vie Eleven, men nu finns det här, i min lilla lilla stad. Det här är nog det bästa som har hänt här på flera år. Kanske har man alltid kunnat köpa Aquolina i butik, det kanske bara är jag som har fått för mig att man bara kan shoppa hos Eleven, det skulle inte vara speciellt förvånande då jag aldrig är i större städer och shoppar gunk så jag vet inte så mycket om stora varuhus eller små parfymeriers utbud där.


Har ni också levt i villfarelsen ang. Aquolina shopping, eller har ni shoppat Aquolina i butik?





NOTD: OPI Hearts & Tarts

Idag har jag valt ett lite skirare lack, det har varit mycket rosa och rött på sistone så det känns skönt med en lite lugnare färg idag.





Lacket heter Hearts & Tarts och kommer från OPI. Något som inte riktigt framgår av bilden är att lacket faktiskt skimrar i olika färger, lite som på insidan på ett snäckskal. Väl på nageln syns inte så mycket av detta tyvärr. Lacket ger bara en liten liten aning färg, knappt så att det märks. Nageln blir bara lite ljusare och blänker fint. Konsistensen är ganska tunn, det blir inte några ränder eller klumpar av det här lacket utan det är ganska lätt att måla med. På bilden har jag bara ett lager lack, men det blir ingen större förändring om man har två lager lack.



            





Penslar från Kicks

När jag gick en runda på stan häromsistens så såg jag att det var rea på penslar på Kicks, alltså deras egna penslar. Trots att jag har penslar som fungerar jätte bra så kunde jag inte låta bli, man vet ju aldrig, de här kanske är ännu bättre..





Slog till på ännu en foundationpensel i syntet, den gamla har på sista tiden fått sadla om och tjänstgöra när jag applicerar ansiktsmasker. Sen köpte jag även en blendingbrush i mårdhår. Kände inte så mycket på penslarna då de var så billiga, tror de gick på runt 120:-, utan köpte dem bara. Den mindre av dem är dock lite väl hård för min smak, men jag kanske vänjer mig vid den. Vi får se.



Blending brush




Foundation pensel





Satines showroom!

Förra veckan var jag på besök hos underbara Satine i deras showroom i Umeå! Givetvis vill jag dela med mig av lite bilder så att ni som ännu inte har varit där också får kika lite på alla godbitar. Varning för bildfrossa!!!




Här har ni utsidan, nu stiger vi in...




Oh, my! Var ska man börja?!




Tadé och Japonesque



Essie frossa!

       

De hypade lipscrubbarna från Sara Happ.... och mumsigt från glo spa, Mmmmm honey sugar..


   

Mineralsmink från glo minerals, och plumping balm från Hollywood lips



Stor bild på de tjusiga förpackningarna från Margarita Bloom, visst är de läckra?!

Det fanns mycket mycket mer att klämma, känna och sniffa på, jag hade kunnat spendera många roliga timmar där... I höst ska de börja köra gratis sminkrådgivning med en MUA på fredagar, så ni som har vägarna förbi borde verkligen se till att tajma in det! Ni vet de där tjusiga, glansiga rosa kuverten man får från Satine när man beställer från deras webshop? De där som gör att även den gråaste måndag känns lite roligare, ja det är precis den där rosa lyxiga känslan man får när man stiger in i deras showroom också.



Min inköp landade till slut på enbart två produkter, men jag ångrade mig direkt så det blir nog att lägga in en beställning snart, bara den där lönen skulle dyka upp.... jaja, en vecka kvar bara!



Ett lipblam från Crazy Rumors, tea brew i smaken Peppermint Lemongrass. Helt naturligt! Och så ett shea butter lipbalm, från Perfect Organics i smaken Fresh Mint. Sedan fick jag ett prov på det omtalade Mane 'n Tail, tack så mycket!



 





Pret-ty tema v.37

Veckans bloggtema på Pret-ty kommer även denna gång från Sublim. Frågan är: Vad ska du köpa ur höstens alla kollektioner (om något)?

För min del så lockar absolut Too Faceds Smoky Eye Shadow Collection mest av allt ur höstens kollektioner.

Too Faced Smoky Eye Shadow Collection
Bild lånad från Eleven.

Totalt nio skuggor som ska göra det lätt att skapa den perfekta sotade looken. Självklart ligger den här på min önskelista! Just nu har jag överskridit min shoppingbudget ganska mycket så den får vänta. Men kanske i framtiden..





Swappat

Här är en bild på tre lack som jag bytte med Jackie Daniels på Pret-ty, ett lack fick jag i present av henne, tack snälla Julia!




Jag är visst lite snurrig nu för tiden, har glömt att posta den här bilden på alla tre lack, men däremot har jag hunnit posta andra bilder på dem , var för sig. Postar ändå den här, för att jag tycker att den ger en bra bild av hur de ser ut i flaskan. Plus att de är så fina så en bild till skadar knappast. Två lack är från OPI, det tredje är ett blått från Viva la Diva. De två från OPI har ni redan sett varsin NOTD med och det kommer en med det blåa också, så småningom.





Åhlens shopping



Tidigare i veckan var jag in en sväng på Åhlens och köpte en ny mascara, Cliniques High Impact ,och en burk med remover pads från Andrea. Har inte testat padsen förut, men hittills verkar de fungerar bra. Med mascaran fick man en remover och en duo- eyeliner. Ena änden är mörkt brun och den andra är lite vanilla aktig. Bättre bild ser ni här nedan. Förutom de två inköpen så köpte jag en Revlon Nutri Color Creme från frisören, det är ungefär som en svag svag toning som jag ska göra en gång i veckan för att hålla liv i mitt nyfärgade, mörkbruna hår. Förutom att ge lite liv åt hårfärgen så ska cremen även ge glans och fungera som en inpackning, ska bli spännande att testa.







Fokus på beautybloggar, del 7,8,9 och 10!

Idag är det söndag och som avslutning på veckan skriver jag om hela fyra bloggar som förtjänar lite extra uppmärksamhet.


Först ut är In the make.

I den här bloggen hittar man mycket, bla recensioner och spännande inside- info om nyheter i beautyvärlden. Det finns även den del personligt om tex resor eller konserter.

Men det jag framför allt återvänder för, gång på gång, är de fina EOTD sminkningarna som publiceras så gott som varje dag. In the make är en hejjare på silvriga, gråa och lite sotiga ögonsminkningar, men det förekomemr en hel del färg också. Jag har sett fantastiskt fina sminkningar i blått, rosa, grönt.. ja allt möjligt. Väl värt ett besök!




Ta mig till In the make!



Nästa på tur är Ruby Shy recenserar.

I den här bloggen hittar man recensioner, massor massor av recensioner. Jag kikar ofta här och kollar omdömet om olika produkter innan jag gör slag i saken och klickar hem dem. Beskrivningarna är ganska detaljerade också, en bra blogg helt enkelt.


Ta mig till Ruby Shy Recenserar!





Trea idag blir Rouaa.

Hos Rouaa hittar man alltid finfina bilder på sminkningar, naglar och hår. Här finner man också mycket välgjorda och insprierande tutorials. Förutom allt detta är Rouaa drottningen av vingar, så vill ni se snygga eyeliner vingar är det här ni ska leta! Som en bonus kan man spana in illustrationer och photo shop verk som Rouaa är utomordentligt duktig på i hennes vanliga blogg. 

Ta mig till Rouaa!




Sist ut och som avslutning på det hela är Fake Lashes.

Här ska ni titta om ni vill se riktigt färgglada sminkningar. Therese är jätte duktig, både på att att göra coola EOTD och att sminka fram fejkade ärr och sår. Hon hade lätt kunnat arbeta som MUA om hon hade velat.

Ta mig till Fake Lashes!





Fokus på beautybloggar, del 6

Idag fortsätter listan och nu har turen kommit till P'ssion.



En bra grej med den här bloggen är att man får veta lite mer om utgångspunkten (alltså tex vad Emelie har för hud- och hårtyp), och det kan ju vara bra att ha i åtanke när man läser recensionerna. Här hittar man de klassiska grejerna som recensioner, nyshoppat osv. Emelie har även skrivit om några av Lures olika bodybutters och scrubbar. Hon beskriver dofterna bra och det är kul att hon skriver sin egna åsikt fast dofter är så svåra att beskriva. Spana in det inlägget om ni behöver inspiration till nytt kroppsgunk inför kalla och torra vintern som snart ska komma. 

Men det är också i den här bloggen som man hittar ett otroligt stort SWATCH-bibliotek och massvis av bilder på skuggor från tex MAD minerals. Alltså, då menar jag massor. Innan man beställer en MAD skugga tycker jag definitivt att man ska kika här.


Ta mig till P'ssion!





NOTD: OPI I'm not really a waitress

Idag har jag lackat naglarna med ett annat av lacken jag fick i byte med Jackie Daniels på Pret-ty. Det är andra gången jag lackar med detta och det blir garanterat fler. Lacket kommer från OPI och heter I'm not really a waitress.








Som ni ser har lacket en underbar röd färg! Det har en metallic-finish och färgen är så fruktansvärt snygg, I love it! Konsistensen på lacket är helt perfekt, det är lagom tunnt och flyter liksom bara ut på nageln, man behöver inte jobba speciellt mycket med det alls. Penseln är smalare än OPIs nya pro-wide brush, och jag måste säga att jag gillar den här bättre än den nya. Det krävs dock två lager av lacket, annars syns den där lilla kanten just innan tippen. På bilden har jag inget topplack men väl ett baslack, det blir så fula missfärgningar av nageln med röda och mörka färger så jag föredrar att ha baslack när jag lackar med såna nyanser. Det här lacket är inte speciellt mörkt utan känns mer som ett klassiskt rött lack, ett sådant som den gamla tidens filmstjärnor hade kunnat bära.    



            













Fokus på beautybloggar, del 5

Ny dag, ny blogg. Idag tipsar jag om Sublimt.

Hos Sublimt hittar man alltid nyttiga tips på bra produkter, fina sminkningar, tävlingar och recensioner. Här hittar man också riktigt bra bilder på olika MAC-pigment. Bloggen har fått en ny design ganska nyligt och den blev verkligen bra, jag gillar den. Här bjuds vi då och då på en bloggrunda och kan läsa lite kort om vad andra beautybloggare skrivit om i veckan, och klicka oss vidare om vi vill. 

En kategori hos Sublimt som jag tycker är mycket bra och intressant heter "Underkänt". Ofta får vi läsa positiva recensioner och de är ju naturligtvis också bra, men recensioner av den här typen, där produkter sågas är precis lika bra men inte alls lika vanliga. 

Sublimt bjuder helt klart på de snyggaste LOTD bilderna i den svenska bloggvärlden enligt mig. Färgerna blir alltid bra och nästan allt ser så läckert ut att man får lust att ta plånboken och springa ut på stan så att man själv kan få så där fina läppar.

Ta mig till Sublimt! 





Fokus på beautybloggar, del 4

Idag är det dags för en ny blogg på listan, och nu har turen kommit till Rocketqueen.

Hos RQ publiceras det FOTD och EOTD som är en sådan otrolig källa till inspiration att man knappt vet vart man ska ta vägen. Om jag någon gång har idétorka när det gäller smink så är det hit jag vänder mig. Linn som driver RQ är jätteduktig på att skapa fina sminkningar med olika färger, hon blendar allt så fint och vilken skugga hon än väljer så är resultatet alltid lika slående.

Föutom otroliga sminkningar så hittar man mycket annat också hos RQ. Bla mycket välgjorda guider till depotting, hur man gör om lösa pigment till fasta skuggor, "budget eller lyx" - inlägg, recensioner, hemmagjort, en hel del om dagens ideal och även massor av tips om eko-vänliga beauty prods. Förutom allt detta kan man även följa Parfymresan.


Ta mig till Rocketqueen!





Fokus på beautybloggar, del 3

Nummer tre på min fokus-lista är Sminkan.

Hos underbara Sminkan hittar man massor, massor, massor av NOTD inlägg och swatches med olika nagellack. Hon postar flera gånger om dagen, och är snabb på att ge respons på läsarnas önskemål. Tex bloggade hon två inlägg med bilder på lack som jag var intresserad av, bara en sån sak! Vill man ha inspiration till nya lackinköp eller se bilder på de senaste kollektionerna är det hit man ska vända sig!

Sminkan gör även helt otroliga ögonsminkningar som hon delar med sig av. Hon inspirerar mig varje dag, och uppmuntrar mig till att faktiskt våga ha den där snyggt smaragdgröna skuggan idag, oavsett vad en del buttra typer tycker. Självklart hittar man också recensioner, tips och tutorials här. Varje månad avslutas med an kavalkad av sminkningar, lika kul varje gång.


Ta mig till Sminkan!





Blått Viva la Diva

Här är lite bättre bilder på det blå Viva la Diva lacket jag fick av Julia på Pret-ty.





Läcker färg va?! Har inte hunnit lacka med det än, men det kommer. Det ser i alla fall väldigt smashing ut i flaskan.








Fokus på beautybloggar, del 2

Idag fortsätter min lista på 10 bloggar som är värda lite extra uppmärksamhet enligt mig.

Bjooti var den andra beautybloggen jag någonsin läste, och det var här jag blev riktigt hooked. Innan jag upptäckte Bjooti följde jag inte någon annan blogg än LGB regelbundet, men efter detta var det som att en helt ny värld av skuggfanatiker och glossjunkies öppnades. Alla bloggar på Bjootis länklista plöjdes igenom och många av dem blev bokmärken hos mig. Bjooti är den bloggen jag kollar först varje dag, har jag inte kollat Bjooti på några dagar blir jag nästan lite abstinensdrabbad, man kan säga att jag är Bjooti-addict :)

Katarina som driver Bjooti är hemskt trevlig, bemötesgående och snabb på att svara om man hör av sig med frågor osv. Hos Bjooti kan man följa den otroliga läppgunksresan, läsa om skuggor som aldrig sviker, och naturligtvis få en update om de senaste beauty-prod. nyheterna. Katarina skriver på ett sätt som lockar till leenden och här får man sig allt som oftast ett gott skratt, men ibland skrivs det även om saker som är värda att ta upp och lägga fokus på fast de inte är direkt beautyrelaterade, tex nätmobbning. Bjooti har även spännande gästbloggare då och då, och det händer att vi får se bilder från någon visning, ett mingel eller en ny produktlansering. Just nu pågår Bjootis födelsedasfirande och det lottas ut fina vinster varje dag. Det låter ganska bra, eller hur?!

Bjooti är helt enkelt en fantastisk blogg, och det är inte ett dugg förvånande att det är Sveriges största beautyblogg!



Ta mig till Bjooti!





Shoppat på Body Shop

I fredags var jag på Body Shop i Umeå, och givetvis blev det lite gunk-shopping. Deras body butters är en stor favorit hemma hos mig, och nu inför hösten ville jag ha ett som inte är så fruktigt; valet föll på Brazil Nut. Köpte även två lipbutters,båda var fruktiga och luktar mums. Har inte provat lipbutters förut så det ska bli kul, mango och papaya blev det den här gången. Slutligen blev det en present till Marre, ett body butter som luktar ljuvligt av passionsfrukt, tror att det passar henne bra.








        





Fokus på beautybloggar, del1

Först ut på min lista över svenska beautybloggar som är värda lite extra attention är självklart Lip Gloss Bitch.

LGB är Sveriges äldsta beautyblogg, och även den första jag läste. Tror att jag läste om LGB i någon tidning, och surfade in på bloggen. Här upptäckte jag något som var helt nytt för mig, en blogg som inte handlade om dagens outfit eller om vad någon åt till frukost, utan om mitt stora intresse: smink. Innan det här hade jag inte riktigt förstått att man kunde skriva en hel blogg som bara handlade om fantastiska saker som olika gunk, skuggor och gloss, men när jag upptäckte LGB sträckläste jag hela bloggen på en gång och ganska snabbt hittade jag en länk till Bjooti, började läsa där också och det ena ledde till det andra och nu sitter jag här; med min alldeles egna blogg.

Hos LGB kan man läsa om nyheter, ta del av recensioner, få tips om andra bloggare och vad de skrivit i veckan och spana in swatches. Ibland bjuds det på tävlingar med fina priser också. Helena som driver LGB uppdaterar ofta och kommer då och då på nya spännande kategorier och ämnen att skriva om , tex kan vi numera vara med och diskutera Veckans Snackis.


Ta mig till Lip Gloss Bitch!





Fokus på 10 av de bästa

På sista tiden har det spritts en liten mini-award bland bloggare, där man ska skriva om (tror det var sju?) bloggare man uppskattar lite extra. Sånt här tycker jag är jättebra, känns som en bra motvikt till all den nätmobbning som pågår. Många bloggare får ju då och då läsa tråkiga kommentarer, vilket är helt onödigt. I stället för att dissa varandra tycker jag att man ska visa uppskattning. Så därför tänker jag de kommande dagarna skriva om 10 svenska beautybloggare som jag tycker är de bästa, och som förtjänar lite extra uppmärksamhet för att de är sådana inspirationskällor varje dag. Så, nu kör vi!





Testat: Lip Click

I fredags var jag in på Body Shop, där såg jag att de nu har en medlemsklubb så jag joinade direkt och fick en gratis sminkrådgivning på köpet. Nästan allt som användes var från deras höstkollektion och på läpparna hamnade Lip Click i färgen 02 Dusky Pink. Jag blev kär i den från första stund, men givetvis behövdes det lite mer testing innan jag kunde ge ett omdöme, så i lördags åkte den på igen.



Bild lånad från The Body Shop.

Färgen är alldeles perfekt till vardags, inte för framträdande men läpparna ser ändå sminkade ut, på ett bra sätt. Konsistensen är inte speciell, den är varken tjock eller tunn, men däremot så känns produkten väldigt mjuk på läpparna. Det är lätt att applicera och sitter faktiskt lääänge, ja man kan både äta och dricka utan att behöva oroa sig för färgen. Läpparna blir inte uttorkade av den här produkten, istället känns de mjuka och följsamma både när man applicerat färgen och efteråt när man tvättat bort den.


Betyg: 5/5 Lovely!





Smoky Eye på YouTube

Det här med sotade ögon är en aning knepigt och det är många som har svårt att få till det, själv är jag inte heller något proffs så bra tips och trix är alltid välkomna. Jag tycker det blir snyggast när man inte använder sig av enbart svart; mörkt grått, silver och lila är också riktigt fint. 


Här är en tutorial för sotade ögon
som jag hittade igår, om ni bortser från den usla musiken och att den heter seductive (känns lite löjligt i kombination med musiken också, blir lite "billig" feeling...) och i stället fokuserar på sminkningen så är den faktiskt ganska bra. Lätt att förstå och resultatet blir fint! Tjejen är faktiskt ganska duktig, väl värd att spana in tycker jag.

Här kan ni annars se en som Temptalia har gjort, många bilder och snyggt resultat.






Hittade fler..

paletter som passar till ett sotat öga! Allt är spanat på hos Sephora, drömfabriken, och därifrån har jag även lånat alla bilder.


Backstage Beauty Eye Shadow Palette - The Red Carpet Look
Stila.

Ännu en från Stila, tre skuggor + eyeliner för 40 dollar. Visst är etuiet läckert?! Rött skinn verkar det vara, känns lite roligare än den gamla vanliga plasten som är standard annars. Förresten finns den i två färgkombinationer till och den här ser också fin ut:

The Runway Look



Tutorials - Lesson 1: Smoky Eye ($54 Value)
En smoky eye tutorial från Bare Escentuals, två skuggor och en duo-pensel, 32 dollar...

Men de har ett annat set som ser mycket roligare ut!

Tutorials - Rocker Eye ($61 Value)
Rocker Eye tutorial från Bare Escentuals, 38 dollar. illustrationen påminner mig om Kat von D, en cool pingla.



Smoky Eye Palette

Den omskrivna paletten från Too Faced, innehåller lite mer än de andra och kostar bara 32 dollar.




Shady Lady Eyeshadow Palette



Och sist ut, paletten Shady Lady från The Balm, innehåller nio skuggor som man nog kan leka fram en hel del roligt med.





Spanat i dag

Idag har jag spanat in den här:





En palett med fyra skuggor från Stila, paletten heter Smoky Eye Talking Palette. Det här är en palett med fyra färger som ska passa utmärkt tillsammans och gå att använda för att skapa en snygg sotning.

The Grays

Mycket klassisk och ett säkert kort. Har redan några skuggor från Stila som jag är mer än nöjd med och jag är ute efter ett set med färdigkombinerade skuggor till en sotning just nu, så den här skapar extra sug. Paletten finns i två andra färgkombinationer också:

The Emeralds


The Bronzes

Med paletten följer en röstinspelning som guidar dig steg för steg till hur du skapar ett snyggt sotat öga. Paletten går loss på 40 dollar hos Sephora.




Bilder lånade från Sephora och Stila.





NOTD: OPI Romeo & Joliet

Idag har jag lackat naglarna med ett lack som jag fick i ett byte med Jackie Daniels på Pret-ty, Romeo & Joliet från OPI.








Lillfingret var inte helt perfekt när den här bilden togs, men det rättades snabbt till med hett vatten och en frottéhandduk. Lacket är ganska tjockt i konsistensen, det tenderar att bli lite randigt och man får jobba lite extra med det. Det torkar dock ganska snabbt och på bilden har jag bara ett lager lack. Ett lager räckte gott och gav bra täckning, vilket är ovanligt och ett stort plus! Färgen är mer brun än vad jag trodde att den skulle vara, jag hade för mig att den skulle dra lite mer åt mörkt rött. I stället är det här lacket läckert chokladbrunt, det ser nästan gott ut. Det här är mitt första riktigt bruna lack och det är en fin brun färg, men kanske inte min favorit. Lacket ger ganska mycket glans också, har inget topplack på bilderna.



       







Uppdaterade länkar!

Nu har jag uppdaterat länkarna igen.

Nya är :

Atenas Recensera Mera

Crazy Nails

Beauty Roxx

och Ruby Shy som tidigare hette Recensera Mera





Imju Fiberwig

En produkt jag har spanat på i veckan är Fiber Mascara från Imju, ett innovativt märke som tydligen är ganska stort i Japan.  Vitsen med den här mascaran är givetvis att den ska ge en lösögonfrans- look. Mascaran innehåller microfibrer och om jag har förstått allting rätt så är den en slags tubmascara, den ska "create a long lasting film coat around your natural lashes" och ska gå att tvätta bort med hjälp av enbart varmt vatten, men den ska ändå vara vattenfast..


Fiberwig

Bild lånad från Sephora.


Jag har sett en del EOTD bilder där folk använder den här mascaran, och den verkar verkligen vara en sån där WOW mascara. På internet säljs den bara hos Sephora, men jag har hört ryktas att den säljs på NK i Stockholm.





Pret-ty tema v.36

Veckans bloggtema kommer Från Sublim och är: Var hämtar du inspiration till nya sminkningar?

Jag hämtar inspiration varje dag, bla från TV, film, tidningar, personer i min umgängeskrets, folk på stan.... ja listan kan göras lång. Naturligtvis hämtar jag en hel del inspiration från en del riktigt duktiga bloggare också, strålande exempel på två sådana är Rocketqueen och Sminkan.

Direkt när jag såg det här temat kom jag att tänka på den gången jag såg en jättefin sminkning hos Vacker&Underbar, och sedan skaffade mig skuggduon som hon använt. Det finns helt enkelt många duktiga bloggare som har mycket att dela med sig av, mycket att visa upp och tipsa om.





Galen Essie-rea hos Fouchés!

Fouchés är en webshop som varje torsdag har rea på någon utvald produkt eller något märke, de kallar det Crazy Thursday, och i mrogon är det verkligen det! ALLA Essie produkter är på 60% rea! Det är en rea som heter duga, skynda fynda!

Gäller mellan torsdag kl 00.00 - fre kl 00.00

Ta mig till rean!






Dermalogica lanserar nytt

dermalogica.se



Jag älskar Dermalogica, deras hudvård har gjort underverk för min hy och jag är mer än nöjd. Som jag skrev tidigare brukar jag använda medicated clearing gel, men nu ska den utgå och ett tag blev jag nästan lite orolig. Men nu har trevliga Katrin från Dermalogica hört av sig och berättat att det kommer en ersättare, ja det kommer faktiskt en helt ny serie med produkter; mediBac clearing-system. Serien är skapad för fet problemhy hos vuxna och innehåller ett antal olika produkter, närmare presentation av dem hittar du här nedan.


Overnight Clearing gel är en lokal nattbehandling som ska appliceras på aktuella problemområden med blemmor och motverka tilltäpptheter och bakterier.  Priset är 475 kr (50 ml)


Clearing Skin Wash är en mild och naturligt löddrande rengöringsgel som motverkar uppkomsten av lindriga utslag och pormaskar samt dämpar riklig talgproduktion.  Priset är 375 kr (250ml), finns även som 500 ml och kostar då 545 kr.


Skin Purifying Wipes är hygieniska engångsservetter som motverkar tilltäpptheter och avlägsnar överflödigt talg.

Bevarar hudens naturliga pH-värde. Minskar risken för uppkomsten av blemmor, men är samtidigt fuktighetsbevarande. Den här produkten tycker jag verkar vara mycket praktisk, förpackningen är återförslutningsbar och det betyder att de här wipsen blir lätta att ha med sig på resor eller till gymmet. Ett paket om 20 stycken kostar 210 kr.


Clearing Mattifier är en silkeslen gel som ska hålla hudytan matt hela dagen. Motverkar samtidigt blemmor och tilltäpptheter. Kostar 475 kr (40ml).


Oil Control Lotion (med uppdaterad formula) är en fuktgivande, oljefri mjukgörare som reglerar talgproduktionen. Tillsatta mikrosvampar suger upp överflödigt talg. Hudytan förblir matt och klar under hela dagen. Kostar 415 kr (59ml)


Concealing Spot Treatment är en fjäderlätt lotion som med hjälp av naturligt färgpigment döljer blemmor. Denna intensiva punktbehandling hjälper till att snabbt ta hand om tilltäpptheter och att reglera talgproduktionen. Går loss på 345 kr (15 ml)




Själv är jag mest nyfiken på Overnight clearing gel och Clearing mattifier. Vad säger ni, brukar ni använda Dermalogica? Finns det någon nyhet som ni är speciellt nyfikna på?





Nyheter hos Blush!

Blush har fått in en del nyheter från Urban Decay, bland dem finns bla 24/7 glide on lippencil (kommer i fem färger) och 24/7 concealer (kommer i två färger).







Urban Decay Lipstick
Men det här är nog ändå den mest intressanta nyheten från Urban Decay, deras lipsticks. De kommer i nio olika färger, och visst finns det en del som ser fina ut. De ska vara välpigmenterade och krämiga i konsistensen. Förutom det så kan man läsa det här om dem, stycket är saxat från Blush hemsida:

"De är laddade med A, C och E-vitamin och innehåller dessutom Hyaluronic Spheres (svensk översättning efterlyses) som stimulerar cellförnyelsen, förebygger uttorkning och fyller ut linjer och/eller rynkor"


       
Här är de färger som lockar mest i mina ögon; gravity, indecent, jailbait och jilted. Visst är de läckra! 
Vilka, om några, är ni sugna på?!






Förutom de här nyheterna så har Blush ett toppenerbjudande den här veckan!
Eyekos mascara går loss på 199:- i vanliga fall, men just nu är det hela 40% rabatt och det betyder att den blir din för 119,40:- Mascaran finns i svart, burgundy och jeans.

Eyeko Mascara









Alla bilder är lånade från Blush.





Tystnad..

Nu blir det ganska tyst här i veckan. Jag har tagit mitt pick och pack och flyttat, till Umeå, bara så där. Känns lite overkligt och jag vet inte riktigt om det här är rätt för mig, men hemstaden står ju kvar och jobbet där finns också kvar. Ibland måste man våga ta steget, så nu gör jag det.

Med studier följer nollning, så därför blir det lite tidsbrist och svårt att hinna blogga. Nu ska jag på grillfest, ha en lovely måndag allihopa!



RSS 2.0