Viva la Diva - silverpaletten (den bortglömda)

Tänkte slänga in ett par snabba bilder på en palett från Viva la Diva som jag fick när jag besökte Pashion i Luleå i vintras. Det är en liten palett som går att vika ut, den kom nog (jag är inte 100% säker här) ungefär samtidigt som den omtalade svarta paletten, fast den här har fått mycket mindre uppmärksamhet. Nästan obemärkt slank den förbi. Men nu får den lite plats i bloggen i alla fall.



Mörka december bilder..




Spegel till vänster, tre rouge i mitten och fyra skuggor till höger. Skuggorna är vinnarna här i mitt tycke.



Det ljusrosa rouget har microglitter, de andra skimrar. Bra pigmentering i dem, speciellt i det i mitten. Dock tenderar de att smula lite.




Swatch med blixt, längst till höger ser ni översta rouget, i mitten är mitten-rouget och längst till vänster är det nedersta rouget.



Fina skuggor! Bra pigmentering, alla skuggor skimrar vackert och klar favorit blev det persiko-bronziga (konstig beskrivning men ni hajar?!) som är läckert och lätt-matchat.



Swatch utwan blixt, blev lite mörk men bilden är ju som sagt tagen i december, inte så bra ljus då. Längst till höger är den lila skugga, rosa är tvåa från höger, persiko-bronziga är näst på tur och sist ut och längst till vänste rär den mörka skuggan.



Här är en bild med lixt, den rosa försvann nästan helt men ni får en bra bild av den mörka och den persiko-bronziga så jag visar den i alla fall.


Så, trots ett tacky fodral (känns som något från leksaks-lådan...) så finns det fyra fina skuggor i den här lilla paletten, enbart de är värda ett inköp, så man kan se det som att man får tre rouge på köpet ;)





NOTD: blå Nivea

När jag köpte Nivea glossen passade jag även på att fynda ett nagellack. Det är en liten flaska och lacket heter just Colour Mini, tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på just denna nyans men det finns inte så många Colour Mini- lack så det går inte att ta fel på om ni ser det i affären.




Det jag var ute efter var riktigt mörkt blåa naglar, ungefär som på bilden ovan. Allltså jag ville att det skulle se så mörkt ut i solljus, och ännu mörkare inomhus i lampsken osv. Flaskans innehåll ser ganska lovande ut..



Och den här bilden är väl godkänd, lite ljus kanske. Men snyggt ändå. Problemet är bara att under 90% av tiden ser inte lacket ut så här, utan så här....




Tada! väldigt blått måste jag säga, och inte det jag var ute efter. Tror att lacket stannade på naglarna i två timmar, sen lackade jag om. Det är helt enkelt ingenting för mig, så nu åker det ut på Pret-tys bytesplats.





Nivea gloss




Snabb bild på två gloss jag köpte från Nivea för ca två veckor sen. De var på 50% så då är det ju lika bra att ta två? ;P De gick loss på ca 45:- styck så det var ju ingen fara. Det ljusaste har seglat in på favorit-listan för tillfället och används flitigt. Lagom tjock konsistens, perfekt nyans av ljusaste rosa, skimrigt, glansigt och smak/doft-löst. Perfect!





Swatch på båda glossen. Tvärr ser ni varken glans eller skimmer här, men dock färgerna.





Lila Dior och Lancôme i tub

Kommer ni ihåg när jag var i Luleå och blev sminkad av Suzanna Lopez?  Det var ju ett tag sen nu och jag har fortfarande inte visat er vad jag fick med mig därifrån, so here it comes.




Som gåva fick jag en fin palett med tre skuggor och två gloss i rosa-lila nyanser. Skuggorna ser ni till vänster och de två glossen till höger. Speciellt skuggan allra längst till vänster föll mig i smaken. Kul med en present också, speciellt när paletten kom i en fin sammetsklädd påse, kändes verkligen lyxigt! Lite jobbigt är det med gloss och skuggor i samma palett, men man får vara noga med renligheten bara så går det nog bra




Jag köpte även en penna, det här är en kohlpenna från Dior (så klart), som fungerar perfekt som inliner. Jag använder den innanför övre fransraden (alltså måste man lyfta locket lite för att måla dit ett streck, lite kittligt men ack så snyggt!) om ni förstår vart jag menar. Den sitter brrra och irriterar inte ögonen alls. Perfekt svärta också. Vad mer ska man säga? I like it.
Dessutom gav jag hela trettio kronor för den, haha, nästan som ett skämt. Fast bättre. Trettio pix liksom.

Ja okej då, att bli sminkad av Suzanna kostade 150:-, och de pengarna fick jag tillgodoräkna mig när jag köpte en produkt från Dior, pennan kostar 180:-; you do the math.




Av tjejerna som jobbade i butiken och stod i kassan fick jag även två foundationprover, dock från Lancôme. Ganska stora var de för att vara prover, de är tuber och inte såna där tråkiga små påsar. Två gratis produktprover alltså, sånt gillar vi.





Lack på rad!

Lillasyster tog även med sig hela sju lack hem till mig! Här kommer lite bilder på dem





Det mörka, knallrosa och korallfärgade är redan favoriter. Alla tre Diffi-lack är knalliga och härliga!




Lite mer fokus på de tre Diffi skönheterna






Skugg swatches

Här kommer swatches på skuggorna jag postade ett inlägg om igår, enjoy!






Värt att nämna är att skuggorna är applicerade torra, utan primer och att det på bilen bara är ett enda penseldrag av varje skugga. Oh, de är helt lovely!






Skuggor från Thailand

I veckan kom världens bästa lillasyster hem efter ca nio veckor i Thailand, har saknat henne sjukt mycket! Med sig hade hon en del presenter, bland annat denna vackra palett med tolv skuggor.




Alla skuggorna skimrar och är väldigt mjuka och lätta att jobba med, de är välpigmenterade och helt enkelt helt fantastiska! Dessutom har de ett vackert pressat mönster, det tog emot lite att sätta penseln i dem men givetvis gjorde jag det ändå. Och tur var väl det, för de är en riktig skatt.




Skuggan som är ljust lavendel-lila och ligger mitt emellan en rosa och en blå blev en favorit direkt, riktigt vacker. Den brun/rosa är också fin, och de knalliga blåa är coola som få medans de vita och gråa är användbara och passar bra ihop med de andra skuggorna eller varandra.


 








Rouge swatches

Här kommer efterfrågade swatches på de tio rougen från paletten jag köpte från e-bay nyss. De är inte helt perfekta, men damn vad svårt det var att få till bra bilder idag.



Vi börjar med en bild på paletten...




De fem rougen på översta raden. Det i mitten är toppenfint och blir inte lika knalligt egentligen, jag tog i lite bara så att det ska synas på bilden.



Här är de fem på nedre raden, det som är närmast på bilden är det som är längst till vänser i paletten och sen fortsätter de i samma ordning som i paletten. De två som är mörkast är ganska knepiga i konsistensen, de vill gärna smula. De andra rougen är inte alls lika smuliga och jobbiga, de är mer lättarbetade. Knepig bild förresten, lustig vinkel, men ni ser ju färgerna i alla fall :)





EOTD: Latin

Enkelt och snabbt öga idag

   


Bara ifyllda ögonbryn med penna från H&M, mascaran är Hypnôse från Lancomê och runt ögat har jag applicerat eyedust Latin från MUS med fuktad pensel.  





MAC har landat

Jag har aldrig någonsin ägt en enda MAC produkt (eller jo, pigment som jag shoppat från The Body Needs förresten...). Alltså har jag missat alla härliga gloss, vackra rouge och paint pots. Jag har varit väldigt nyfiken på märket länge, men det är inte så himla lätt att få tag i om man inte bor i en större stad. Som tur är så agerade supergulliga Sofia mellanhand åt mig, tusen tack Sofia!

Så, helt plötsligt hade jag möjlighet att få tag i några MAC-produkter, men då blev det knivigt, vad skulle jag välja? Efter mycket velande hit och dit så föll valet på dessa två raringar



Ser ni vad det är?




En Paint Pot Bare Study och så en Matte2 skugga som heter Typhograpy.




Här är en swatch på dem, Bare Study till vänster och skuggan till höger.

Jag har hunnit prova dem några gånger var och jag gillar dem, speciellt skuggan. Den är matt men ändå len och mjuk; den är otroligt välpigmenterad, den kommer att räcka i evighter för man behöver ta så lite av den varje gång. Bare Study skimrar och är ljust, ljust beige. Den fungerar så där som bas på ögonlocket men jag tror att  jag behöver öva lite mer med den innan jag får den att fungera perfekt. I början tog jag nog för mycket av den åt gången, och jag har inte riktigt klurat ut exakt hur mycket jag bör använda varje gång ännu.

Jag har sett att många använder en primer innnan PP, jag hade tänkt att det ska räcka med enbart PP. Vi får se hur det slutar.





Glossigt!

I början på förra veckan damp dessa raringar ner i brevlådan! De kommer från Santa Carolina och hon har faktiskt tillverkat dem själv.



Det ni ser är ett mjukt, lagom tjockt gloss med härlig färg och diskret men god doft. En fördel är förresten att det inte smakar speciellt mycket, så det är inte alls irriterande på läpparna som en del gloss kan vara. Till höger om glosset ligger en liten burk med bodybutter som luktar fruktigt fräscht av melon. Konsistensen är tjock och fluffig, nästan lite vispad, det känns lite lyxigare så än med den vanliga body butter konsistensen. Väl på huden tar det en liten stund innan det sjunker in så lite tålamod får man ha men återfuktningen är prima.



Den här bilden blev liten, det är lite dålig skärpa på den men på det här viset ser ni i alla fall färgen på glosset bra. Det är rött, men inte för mörkt och täckande. I stället ser läpparna lagom röda ut, ungefär som ett par nykyssta läppar. Som sagt är de här två produkterna tillverkade av Santa Carolina!





EOTD: Green Card Amazonas

Här kommer tre bilder från förra veckan, använde MUS green card och amazonas för första gången.

  


Förutom Amazonas och Green Card har jag använt Lancôme Hypnose, ögonbrynspenna från H&M, Lancôme le crayon kohl, en ljus skugga från Stila paletten och highlighter från NARS.





Nyshoppat

Svängde in på MUS i Luleå för ett tag sen och kom hem med dessa två skönheter:



De ser lite för mörka ut på bilden, båda är knalligare och mer glada. Det ni ser är eyedust Amazonas och pennan heter Green Card.



Här ser man lite bättre hur fina de faktiskt är. Oh, de är så tjusiga!
Grönt är skönt!





Nytt i sminksamlingen!

Oh, i helgen kom min kollega Anna förbi med ett hett efterlängtat paket som hon fixat via E-bay åt mig. I paketet gömde sig dessa



Här är den första paletten, den innhåller tio rouge. De flesta av dem är matta och pigmenteringen verkar vara OK. De två som är längst ut åt varsitt håll på nedersta raden ser lite scary ut men de blir faktiskt fina när de landar på kinden. Lätt på handen och bra pensel/borste bara så blir de fina. Favoriterna är dock det första och det tredje på övre raden, samt det andra på undre raden. Men det längst ut till höger på översta raden är också jättefint... Haha, jag gillar väl nästan alla på ett eller annat sätt, bara att kunna välja mellan så många känns lyxigt!




Ah, här är den. Shading/contouring paletten som jag har suktat efter ett tag. Varje pan är stooor och det kommer att ta tid för mig att ta mig igenom denna. Den mörkaste nyansen ser ut att bli lite för mycket men det blir den faktiskt inte, den blir jättefin om man applicerar den skirt. Den vita är helt matt och fungerar fint som highlighter, jag har aldrig använt en matt highlighter förut men jag har redan fallit för denna. 





Spanat: Guerlain



Bild lånad härifrån.




Bilden här ovan har nog de flesta av er redan sett massor av gånger, men visst ser skuggorna fina ut? Jag känner mer sug efter den här än efter Lancomes palett i vår, trots att Guerlains palett här ovan faktiskt är från förra årets kolletion. Men det var inte skuggorna jag tänkte lägga fokus på, utan detta:

KissKiss Gloss


Bild lånad härifrån



Det här är ett gloss som heter Kiss Kiss, och det ser ju fint ut, men inte speciellt ovanligt. Men....

Pomme du Desir 806 


det gör den här färgen! Hittar ingen bättre bild, men jag såg den i en tidinig och glosset ser superhärligt ut! Fruktigt, glatt, lite guldskimmer.. ja helt perfekt för våren! Färgen heter Pomme du Desir 806 och beskrivs som "pale golden green shimmer". Jag tror inte att det blir speciellt grönt på läpparna, utan bara skimrar vackert, men bara synen av detta gloss i väskan skulle göra mig glad. Just den här nyansen är en LE och finns alltså bara i vår.





Pret-ty tema v.9

Jag missade Pret-tys bloggtema förra veckan, så jag tar det nu i stället. Temat var: topp tre lippies?

 


Här är mina topp tre, från vänster till höger:


YSL Rouge Volupte Naked Beige, behöver nog inte beskriva det så mycket, bilden räcker. Snygg beige nyans, lyxig hylsa, mjukt på läpparna. Perfekt.

MUS Baby är ett läppstift i en koralligt rosa färg, lätt att bygga på för mer färgintensitet men ett lager är snyggt det också.

Lancôme Juicy Tubes Melon är ett gloss som är korallfärgat men inte täckande utan mer genomskinligt. Ger bara en liten, liten hint av färg åt läpparna och glänser som bara den. God melonsmak har det också och det här glosset klarar sig både på egen hand och över ett stift.



Samma ordning som ovan.





Pret-ty tema v.10

Veckans bloggtema på Pret-ty är: vad definierar en bra beautyblogg enligt dig?

En bra beautyblogg enligt mig uppdaterar regelbundet, har bilder och recensioner blandat med lite nyheter och kanske en tävling då och då. Det märks ofta om man skriver för att man gillar det eller om man skriver för att man känner press att uppdatera också, meningslösa inlägg som är hafsigt skrivna går bort.

En lista på utmärkta beuatybloggar att spana in är hela Pret-tys nätverk. Kolla in dem!





Sminkad av Suzanna Lopez!

Förra veckan var jag till Luleå över helgen, och jag lyckades få en tid hos Parelle där Suzanna Lopez från Dior sminkade kunder.

För er som inte vet vem hon är så är hon Diors make-up artist i Sverige, alltså the MUA. Förra veckan hade hon sminkat någon modell till någon tidning om jag förstod rätt, och nu kan ni se hennes verk i tex tidningen Laura. Suzanna har utbildat sig hos Make-up studion för tolv år sen och på den vägen är det. Hon anlitas bla till tidningsreportage osv och får resa mycket i sitt jobb, just den här dagen var hon alltså i Luleå. Hon är otroligt, otroligt skicklig och att få bli sminkad av henne var verkligen superlyxigt och lärorikt!! Tror inte riktigt att alla förstod hennes storhet, men jag uppskattade mina 45 min väldigt mycket.

Jag fick välja om jag ville ha en vardags- eller festmake. Givetvis valde jag festmake och sa att hon fick ösa på hur mycket hon ville. Det blev en skitsnygg lite sotad look med diskret rouge och lite färg på läpparna. Speciellt ögonbrynen blev verkligen jättefina och det blev stor skillnad. Diors ögonbrynspennor är tydligen pudriga och de är lätta att få naturliga genom att bara borsta lite på brynet efter att man har målat, det såg ut som ett mellanting mellan penna och skugga och blev väldigt fint.

Kommer inte ihåg vad alla produkter hon använde hette, men bla var det en sprayfoundation som täckte förvånansvärt bra, och en eyeliner som satt bra på vattenlinjen men ändå inte sved. Köpte den direkt.

Här kommer bilder, givetvis kommer inte färgerna alls fram på rätt sätt, det var mycket mer i verkligheten.

          



Bilder på läpparna, ett gloss som smakade som toffee

    








Wet n'wild mega shiny lipgloss Shimmery Wet



Här är ännu ett gloss som jag fått chansen att prova av Pashion, det kommer från Wet n'wild och heter Mega shiny lipgloss i nyansen Shimmery wet (irredescent lipgloss)

Glosset skimrar som ett snäckskal och blir inte alls vitt på läpparna, om man inte applicerar riktigt tjockt förstås. Glosset luktar vanilj men smakar lite så där som läppglans brukar göra. Konsistensen är ganska tjock, tjockare än det förra glosset i tub och jag gillar det här bättre. Finast blir det ovanpå ett läppstift.




Tjockt lager så att ni ska få en liten aning om hur det ser ut, men tyvärr kom skimret inte alls fram här. Men tänk insidan av ett snäckskal så är ni på rätt väg.

Finns som sagt hos Pashion!





Make my monday v.10

Ny vecka, ny MEME hos Bjooti. Denna vecka är frågan:

Veckans fråga:

Hur ser dina sminkshopparvanor ut överlag? Handlar du mest på nätet, i butik, handlar du mycket varje månad eller shoppar du knappt något alls?


Mitt svar:

Mina sminkshopparvanor varierar från månad till månad. En del månader flyger slantarna iväg och andra månader blir det inte mycket shoppat alls. Det här året har inletts med alldeles för mycket shopping, har inte ens hunnit visa allt åt er, så de kommande månaderna blir det till att hålla igen lite med shoppandet.

När man bor i en liten stad är utubudet begränsat och då är internet givetvis ett utmärkt ställe att shoppa på. Ofta kan man komma över roligare produkter till bättre priser på nätet än i min lilla stads affärer, så det blir en del shopping på nätet. Nagellack är ett utmärkt exempel, de går verkligen att fynda på nätet. Nu för tiden skulle jag aldrig kunna tänka mig att betala 140:- för ett OPI lack när jag vet att det finns betydligt billigare i staterna, ett litet klick bara så är de här. Enkelt, snabbt och bekvämt.






MUS velvet

Jag har skaffat en ny kompis i sminkväskan. Fattar inte varför jag inte har slagit till tidigare, har kollat på MUS microshadow Velvet i evigheter men snålat och prioriterat annat, så istället för att skaffa den här skuggan har jag införskaffat en rad mer färgglada skuggor. Velvet känns som ett tråkigt köp; den sticker inte ut, det är ingen oooh-upplvelse med den här skuggan. Men det är ju just det som är grejen, den passar till allt. Tror att Velvet är underskattad, perfekt till vardags och lätt att kombinera med andra färger är den också.

Nåja, slutbabblat. Här kommer bilder så får ni själva se och bedöma; är Velvet tråkigt safe eller är Velvet en riktigt schysst allround-skugga?



Utan blixt, här ser den ganska grå ut.





Med blixt, här ser Velvet ljusare ut och lite beige-aktig också. Sanningen är väl så där greige, diskret och bra.




Utan blixt, torr utan primer.




Med blixt, torr utan primer.



RSS 2.0