Tjuvstart

Nu ska jag sova, och i morgon kommer jag att resa hela dagen, så då finns det ingen tid för att posta några inlägg. Men i morgon är det trots allt dags för min första gemensamma Pret-ty recension med nätverket, och det vill jag ju inte missa. Den här gången ska vi recensera concealers, och jag har hittat ett riktigt guldkorn som jag så klart vill tipsa er om, så jag tjuvstartar lite och postar inlägget redan idag, det är ju bara ca en och en halv timme kvar tills det är söndag så det är ju inte så mycket fusk egentligen.. :) Vill ni läsa fler recensioner av andra nätverkare ska ni så klart kika in på Pret-ty!


Ha en fortsatt trevlig helg allihop!!





Pret-ty recension 31/8: Concealer


 

Bild lånad från Make Up Store.

Här har ni en bild på en fantastisk liten snurra, med tre olika concealers som fixar det mesta. Cover all mix kommer från
 MUS, och är deras storsäljare. Den innehåller vitamin E, som ska vara fuktbevarande och stimulera cellproduktionen. Men viktigast av allt är att alla dessa tre concealers täcker riktigt riktigt bra, och håller länge. De är tjocka i konsistensen, ger mycket pigment på en gång men är ändå lätta att sudda ut. När de har torkat blir inte resultatet kakigt, istället ser det naturligt ut.

Den gula delen används på röda partier, den orangea delen tar hand om blåa/mörka partier och den ljusaste är utmärkt att blanda ut de andra med för att få exakt rätt nyans till ditt ansikte. Jag använder den ljusaste som primer på ögonlocken också, och ibland till och med som highlighter just under brynbenet.






Här är en swatch på hur de tre ser ut när de är applicerade kraftigt, när man använder dem på riktigt (här överdrev jag lite för att få till en swatch) så blir de ju inte lika kraftiga utan smälter in fint i huden.



Betyg: 5/5 en riktig fullträff!





Penslar, penslar...



Här är lite bilder på mitt set med hela 32 st penslar, fyndade på e-bay av bun bun city, via supergulliga Rouaa. I det här setet hittar jag alla penslar jag behöver och några till. Skrev lite kort om dem tidigare i sommar och lovade att återkomma. Så här har ni fler bilder, och ett kort litet omdöme.









Penslarna är av bra kvalitet, några är av syntet men de flesta är av naturhår, sen finns det med några skumapplikatorer också. De har inte tappat några hår, förutom direkt vid första tvätten då det föll några strån men det är ju knappast ovanligt tycker jag. Det är bra stuns i dem och de spretar inte ut åt något håll. Tror att jag gav kring två hundra kronor för dessa, och det är ju fruktansvärt billigt, nästan för bra för att vara sant, men det är det. Äh, finns inte så mycket att skriva. Bra penslar för billig peng. Köp, köp!!











Pret-ty Bloggtema v.35

Den här veckan ska vi skriva om ett märke eller en produkt som vi är lite extra nyfikna på att testa och varför.

Sugar Cosmetics är ett märke som jag upptäckte när jag spanade runt på Cherry Culture häromdagen. Sugar Cosmetics är ett ungdomligt märke med söta förpackningar, de stoltserar själva med gulliga paletter, lösögonfransar och spännande pigment. Det är lite svårt att hitta en webshop med bra bredd och stort utbud av deras sortiment, tydligen säljs de mest via Sephora, och det man inte riktigt kan få blir ju alltid lite extra intressant. I deras höstkollektion ingår en "Daily Diary" palett som skulle vara ett utmärkt sätt att prova på deras produkter. Paletten innehåller sex gloss, tolv skuggor, rouge och en bronzer. Priset ligger på 35 dollar hos Sephora, helt överkomligt.

Daily Diary Makeup Palette
Bild lånad från Sephora.





NOTD: China Glaze - Ravishing, Dahling

Härom dagen var jag på besök hos min kära vän och kollega B2, och några dagar innan hade hon fått en laddning lack från H2T, så givetvis var jag snabb att provlacka med ett lack som Sminkan en gång var så snäll och postade ett inlägg om för min skull. Lacket heter ravishing, dahling och kommer från China Glaze.




Först var jag lite skeptisk, det såg inte alls lika fint ut i flaskan som på Sminkans bilder, men jag provade ändå och det ångrar jag inte. Så fint, så fint! Lite mörkare än på bilden är det nog i vanligt lampsken, den här bilden är fotad i fönstret i dagsljus. Perfekt lack nu till hösten, nu är jag ännu mer övertygad om att jag måste måste måste ha det här. Konsistensen var ganska tunn, det flöt ut bra på nageln och var helt enkelt lätt att lacka med. Två lager gav helt okej täckning, kanske kan man ana den där lilla kanten lite grann, men inte tillräckligt för att det ska störa mig nämnvärt.

Ibland ser det här lacket väldigt brunt ut, men för det mesta är det mörkt rött med en dragning åt brunt bara, så höstigt och mysigt och mustigt på något sätt! 


                                                                                         






Nyheter hos Eleven!

Just nu fokuserar Eleven på hudvård och lanserar både REN clean bioactive skincare och MedEstetica by True Look skincare.

REN är ju inget nytt märke, och har knappast gått obemärkt förbi i bloggosfären, det finns många som hyllar de här produkterna. De är fria från kemikalier och består av 100% naturliga ingredienser. Det här kan man läsa om REN på deras hemsida:

"At REN we believe in beautiful, healthy skin. That is why we pioneered the concept of Clean Bio Active Skincare. Skincare products that are formulated with cutting edge, clinically proven bio actives whilst being free from skin unfriendly ingredients. Our philosophy is summarised in our 5 principles:

1. 
Right Ingredients
2. Right Science
3. Right Product Experience
4. Right Environmental Impact
5. 
Right Attitude"

Vad passar bättre än ett set med fuktgivande kroppsvård och té inför hösten? Eleven har det här setet som verkar väldigt mysigt


REN Rose Nourishing Body Oil Set

REN Rose Nourishing Body Oil Set, 695:-









MedEstetica skincare är helt okänt för mig framtills nu. På Elevens hemsida kan man läsa det här om produkterna:

 "Deras produkter har genomgått grundliga tester, som säkrar ingrediensernas renhet, användningssäkerhet och effektivitet så de kan lova dig det absolut bästa inom forskning, teknologi och kvalitet. Deras avancerade hudvårdsprodukter har indelats i tre linjer:

REGULAR är hudvårdsprodukter som är anpassade till normal och normal till torr hud. Ett flertal produkter är även anpassade till alla hudtyper.

MEDICAL är hudvårdsprodukter som tagits fram för mer specifika problem, typ rosacea, bruna fläckar, åldrad hud m.m. Vissa produkter i denna linje säljs endast efter rådgivning via hudvårdsterapeut.

ACNE är hudvårdsprodukter som är anpassade till fet hy, blank hy, stora porer och hy som har en tendens till orenheter och acne"


Peelings kan man ju inte ha för många av, eller hur? Här är en som ska ge acneärrig och grovporig eller solskadad hud en omgång


MedEstetica Peel Phospholipide

MedEstetica Peel Phospholipide, 456:-






Alla bilder är tagna från Eleven





Rea på Too Faced hos Nelly!

Just nu har Nelly 10% rea på Too Faced, inte någon superrea men om man ändå har tänkt beställa något från Too Faced är ju det här ett bra tillfälle, dessutom får man just nu ett gratis topplack när man beställer något från deras skönhetssida! Som många bloggare redan nämnt så har Nellys skönhetssortiment växt mycket, och nu är det svårt att surfa in på sidan utan att hitta något man vill ha.

Supergulliga paletter som väcker ha-begär är något som Too Faced är proffs på, och här är två som jag suktar efter just nu:

 
Good Girl/ Bad Girl
        
Good Girl / Bad Girl



     
Sure Thing Beauty Book
   The Sure Thing


Bilderna är lånade från Nelly





GOSH Velvet eyeliner - Hypnotic Grey





Det här är en Velvet touch eye liner i nyansen Hypnotic Grey, som jag shoppade i helgen på Pashion i Luleå.





Här är en swatch på Hypnotic Grey, men bilden är inte riktigt rättvis. Det finns mer skimmer i linern, den är lite lite snyggare än på bilden. Den är waterproof och verkar klara de flesta påfrestningar som vädret kan bjuda på, har bara hunnit prova på armen än, men den sitter som berget. Frågan är ju hur jag ska få bort den från ögonlocken? Well well, det löser sig, för den här pennan är så snygg att jag inte kan låta bli att använda den.


Update: Nu har jag använt den, och lyckats tvätta bort den. Den satt som berget en hel dag, men gick bort efter mycket gnuggande med remover och slutligen min rengöring från Dermalogica. Det var värt allt gnuggande, och den här linern kommer passa mycket bra på regniga dagar. Ett kap för 79:- enligt mig.





Paket!

I går trillade ett paket ner i lådan, min beställning från Blush rea.




Det blev en singelskugga från Too Faced och tre Smashboxgloss i färgerna illuminate, pout och bombshell.




Här är en swatch på de tre glossen, i samma ordning som på förra bilden. Glossen är helt doftfria och smakar inte speciellt mycket förutom den där vanliga läppglans-smaken. De har inget skimmer i sig, det är bara färg som glänser, och de ger mycket färg direkt också. Konsistensen är ganska tjock, de har skumapplikator och är lätta att använda. Hylsan känns förresten som matt gummi, lätt att greppa och enkelt att vrida upp korken fast man tex har blöta händer. I vanliga fall går de loss på ca 170:- men jag fyndade dem för 51:-



                      

Här har ni två swatches på skuggan från Too Faced. Det är en singelskugga som heter Pearl Necklace, den är vit med fint pärlemorskimmer. Mjuk i konsistensen, bra pigmentering, lätt att använda, sitter hyfsat länge, applicerad tunnt blir det en fin highlighter; ja en bra skugga helt enkelt!


Och titta här, vilken gullig och rolig text det är i den lilla kartongen skuggan kommer i, haha






Niveas clear-up strips




Här har ni en bild på Niveas Clear-up strips, som jag använder regelbundet.





En förpackning innehåller 8 strips, ni kan se hur de ser ut på bilden här ovan. Vitsen med de här är att de ska vara rengörande och tömma porerna, allt smuts ska fastna på stripsen. Luktar fräscht av citron gör de också. De är enkla att använda; man fuktar huden, lägger på en strip, väntar några minuter tills de har torkat och liksom blivit lite hårda, sen drar man bort dem. Tada! Men det är inte klart där,  givetvis är det viktigt att rengöra ordentligt efteråt.

Min hudterapeut gillar inte dessa (hon säger att de bara tar bort det översta smutset ur porerna och att de inte blir ordentligt tömda) och vill inte att jag använder dem, så jag har dragit ner lite på användandet men jag kan inte låta bli helt, man ser så stor skillnad så fort så de lockar mig ofta. Ibland går det mer än fyra- fem veckor mellan mina besök hos hudterapeuten, och på slutet får dessa rycka in. De är helt enkelt så bra att de förtjänade ett eget inlägg!






Helgens shopping

I helgen var jag ju som sagt bortrest, det blev inte mycket till beautyshopping, men lite hann jag med ändå. Det blev bla hårspray från Toni&Guy, eyeliner från GOSH och så de här...



Niveas clear-up strips, skriver mer om de en annan dag, nu är jag alldeles för trött. God natt bloggen!





NOTD: China Glaze - Ruby Pumps

De senaste ELVA dagarna har jag haft härligt rödglittriga naglar med hjälp av China Glaze Ruby Pumps.




Det här lacket är varken ljust eller mörkt, ibland tycker jag att det ser väldigt mörkt ut, men sen helt plötsligt så ser det förvånansvärt ljust ut igen. Det är lite mystiskt helt enkelt. Lacket innehåller microglitter, det syns ganska bra på den här bilden, mer här än på naglarna faktiskt.


      

Här ser ni hur mörkt det kan se ut ibland, och så en till lite ljusare bild.




Det här är nog den mest korrekta bilden på Ruby Pumps. Tjusigt!

                        

Här kommer två till.



Ruby Pumps fick jag i ett byte med Crazy Nails Karin på Pret-ty, och med i paket följde även två stycken tvålar som hon har tillverkat själv. Gulligt va?!





När jag öppnade paketet möttes jag av en ljuvligt fräsch doft, lite citrus-aktig. Tvålarna var inte helt klara, utan behövde ligga en vecka för att bli lagom hårda, så jag har inte hunnit testa dem än, men nu i veckan är det dags. Tack Karin! 





Bloggtema v.34

Veckans bloggtema är förvaring, på förslag av Minimänniskan.

Nu är det så här att jag har ingen ordentlig ordning just nu, jag ska kanske eventuellt maybe flytta snart, och det i kombination med för lite förvaringsutrymme gör att det är ganska rörigt i beauty avdelningen. Men, jag bjuder på några bilder ändå.

Det mesta av mina beautyprods (smink, gunk, värmespolar m.m.) trängs i en byrå från IKEA, den kommer från deras serie MALM, och av någon konstig anledning har jag den i färgen mellanbrun. Kanske beror det på att IKEA tillfälligt (men det visste jag inte då) slutade tillverka den i ekfanér som jag egentligen ville ha, så jag nöjde mig med den här.. nu finns den så klart i ekfanér igen, men nu har jag ju redan en. Äh, nu svävade jag iväg lite. Tillbaka till ämnet!

MALM Byrå med 6 lådor
Bild lånad från IKEA



I alla fall så är det så här byrån ser ut. Den står i sovrummet och i den allra översta "hyllan" (fäller man ner spegeln finns det ett tunnt förvaringsutrymme där) ligger olika smycken som jag använder extra mycket just nu, eller bara tycker om att se på när jag fäller upp spegeln, sånt där bling som gör dagen lite roligare.


Här är översta lådan, den första tunna, här i trängs diverse olika saker, mestadels skuggor, pigment, pennor och gloss.






Här är andra lådan, den innehåller mest örhängen, har ca 35 par så de tar lite plats. Men förutom det så finns här en STILA palett, något från TINte och en massa Dermalogica prover som jag ska testa mig igenom.





Här har ni tredje lådan, den innehåller en del av min hudvård från Dermalogica och diverse andra gunk. Mycket osorterat för tillfället, ni får ha översikt med det, eller blunda! :)





Här är fjärde lådan, med mina två pensel etuier, ena är från e-bay och det andra har jag plockat ihop innehållet till själv men etuiet är från Bed Head.

Låda fem och sex är ganska tråkiga, i de hittar man bara värmespolar, plattång, locktång, hårfön osv.

Förutom den här byrån har jag lyckats övertala min sambo att tre badrumsskåp (ett med spegel och två skåpluckor, ett mindre i vitlackad plåt och ett jättestort i vitt trä) är helt nödvändiga, så det har vi också. Självklart använder inte jag alla hyllor, han har säkert...två i alla fall.





Här är en bild på en av mina hyllor, i det minsta skåpet. Här har jag bara sådant jag använder ofta (topz är hårdvara i det här hushållet så de är också med) tex puder från TIGI (japp, två. SÅ bra är de!), foundation från Clinique osv. Den lilla necessären innehåller mascara, kajal, favorit skuggorna, concealer och lite till. I dörren finns olika skuggpaletter och andra etuier med gloss och annat. 





Här är en bild från stora skåpet, och här finns det mestadels nagellack och hårgunk.




Så...det var det. Nu har ni sett hur det ser ut i mina skåp.





Oh my..

här reser man bort två dagar, och när man kommer tillbaka finns det 89, I repeat ÅTTIONIO!!, nya beautyrelaterade inlägg att läsa sig igenom. Nu har bloggandet verkligen kommit igång igen efter semestern verkar det som, härligt!


Jag håller koll på de bloggar jag gillar via bloggkoll, ni hittar en länk här ovan, prova du med! Lätt att hålla reda på alla favoritbloggar, förslagsvis alla bloggar som du hittar i min länklista ;)  alla handlar om beauty och drivs av riktigt grymma tjejer!





Body Shop Bodybutter Strawberry

Jag älskar Body Shops Bodybutter! De är krämiga i konsistensen och de finns i massor av olika härliga dofter; fruktiga, söta, nötiga, kakao, citrus och så vidare. De ger väldigt bra återfuktning och doften dröjer sig kvar länge, smörjer du in dig på morgonen luktar du gott i många timmar efteråt. En av mina favoriter är denna, Strawberry:






Strawberry är till för normal hud, och fungerar utmärkt på sommaren. Huden blir återfuktad och mjuk, precis som det ska vara. Det tar lite tid för produkten att sjunka in i huden, men det gör inget för den doftar så gott så det är det värt. Jordgubbsdoft brukar ofta lukta så syntetiskt, inte alls som jordgubbar gör i verkligheten, men här har ni ett undantag. Den här produkten luktar jordgubbar och grädde, nästan lite glassigt ibland. Mums! Priset är helt okej, 165:- för 200 ml.



Betyg: 5/5 Helt Lovely!





Dermalogica medicated clearing gel

Jag har övergått helt till Dermalogicas hudvård, och letade då efter en bra ersättare till Clinique produkten jag skrev om tidigare, och det här är den jag fann.





Den här gelen ska användas som nattbehandling, och den ska punktas ut på de punkter där hyn är acnebeängen, inflammerad och har stora pormaskar. Gelen innehåller bla salicyl syra, och ska förutom att dämpa redan förekommande acneutslag även förebygga framtida utbrott. Förutom allt detta så ska den även reglera talgproduktionen och vara exfolierande. Till skillnad från Cliniques produkt så ska denna inte användas under make-up.


Gelen är lättflytande, väl på huden är den helt genomskinlig och går lätt in i huden, den lägger sig inte som en hinna utan sjunker in i huden på några minuter. Det pirrar till lite lätt på huden vid applicering, men den känns inte irriterande utan mer rengörande.






Den här produkten har också en pip som ska göra det lättare att punkta ut produkten på huden, men pipen är lite väl kort i mitt tycke så oftast använder jag en topz vid appliceringen.
Den här produkten är uttorkande, men det är ingen skandal om den råkar hamna utanför det inflammerade området, huden börjar inte flaga eller blir irriterad. Efter att ha använt den här några dagar, ca tre, så är hyn mycket fräschare och mindre inflammerad, den fungerar precis som den ska.



Betyg: 5/5 helt Lovely!

Tyvärr har jag fått höra att den här produkten ska utgå, så vill man ha tag i en flaska får man nog kila i väg till närmaste återförsäljare illa kvickt.





Clinique anti-blemish solutions

Här ser ni en liten flaska med en gel som ska hjälpa till i kampen mot oren hy. Den här gelen ska man dutta på acne utbrott, främst enstaka finnar eller blemmor, och de ska då torka ut och försvinna. Gelen ska kunna användas dag och natt, i osminkat och i sminkat ansikte.





Jag har använt den här gelen då och då, och den fungerar faktiskt. När jag duttar den här på en blemma/finne så svider det till lite grann och kliar lite, som att huden blir irriterad. Men, det är det värt för finnen försvinner faktiskt. Inte så snabbt att man ser hur den tynar bort, men efter två dagar så är den borta. Dock ska man vara lite försiktig med användningen, gelen är så starkt uttorkande att huden börjar flaga kraftigt om man applicerar den på för stor yta i ansiktet och inte bara på själva finnen.

Den är dock inte så diskret att den går att använda under make-up. Efter applicering torkar gelen snabbt och lägger sig som en hinna över finnen. En väldigt synbar hinna. Trots att den är genomskinlig syns den mycket, då det nästan ser lite plastigt ut i ansiktet. Alltså använder jag inte denna på dagarna, utan inför nattsömnen bara.





Flaskan har en bra pip som gör att det blir enkelt att träffa en liten yta, pipen är ganska lång och ger bra precision.



Betyg 4/5, bra men hinnan som bildas drar ner betyget lite.





Den där grejen på bilden...

Den där grejen på bilden som jag visade er förra veckan är en Vibro Saun, så ni gissade ganska rätt


 


Bilden är lånad från Aphrodite

Vibro Saun är en slags massage-bastu, som kombinerar värme och massage genom vibrationer.
Vibro-saun sägs hjälpa mot en massa olika saker (tex ledvärk, sömnproblem, njurfunktion, blodcirkulation m.m.) och vara framtagen med hjälp av forskning av en grupp bestående av en läkare, en kiropraktor, en osteopat och en sjukgymnast. Vibro- saun sägs också hjälpa mot fetma. Den effekten tror jag är mera tveksam, då får man nog ligga flera timmar per dag, men i vilket fall som helst så är vibro- saun väldigt avslappnande.
Man lägger sig på den blåa plattan ni ser på bilden, och sedan drar man ned kåpan så att bara huvudet sticker ut. Inne i kåpan finns det olika vreden så att man kan reglera värme, vibrationer och fläkt. Varm luft kommer strömmande från glipan ni ser mellan själva kanten på maskinen och den blåa plattan, samtidigt vibrerar plattan med olika intensitet för rygg och ben. För att uppnå maximal effekt ska man tydligen ha minst 80 graders värme, men jag pallade bara upp till 74 grader. Det finns en fläkt på utsidan och en på insidan, känns väldigt svalkande och den på utsidan blåser även en svag eukalyptus doft som gjorde att upplevelsen köndes lite extra lyxig. Viktigt att tänka på innan är att man dricker ordentligt med vatten under dagen och även efteråt, annars får man lätt huvudvärk.

Effekten då? För att vara helt ärlig så var jag väldigt skeptisk till en början, när jag la mig i maskinen kändes det inte alls bekvämt. Men efter ett tag så slappnade jag av mer, värmen steg och jag vande mig lite vid vibrationerna. Då blev upplevelsen skön, det var riktigt avslappnande. Efteråt kände jag mig mjukare i lederna, spänningarna i ryggen hade släppt något och jag kände mig mycket mera lugn.

Priset ligger på 200:- för 30 minuter, men jag hakade på en kampanj och betalade bara 90:-, vilket det definitivt var värt.






Färdigt!

Nu är bloggen färdig. All cred till Karro som är fantastiskt duktig, och snabb! Tusen tack Karro för all hjälp och för ditt tålamod med mina luddiga beskrivningar, det blev helt fantastiskt fint och jag är mer än nöjd. Vad tycker ni?





Construction

Som ni ser är bloggen hemskt rörig just nu, den håller på att få en ny design. Förhoppningsvis är det klart väldigt snart. Håll ut tills dess!





Gissa vad jag ska göra idag

Snart ska jag gå och lägga mig en sån här.








Gissa vad det är?






Rea på Blush!

Nu är det rea på Blush. Skynda fynda!
Det ska jag göra. Smashboxs gloss står högt på listan just nu, och ser man på, idag kostar de bara 51 kronor.



Smashbox Lip Gloss





TIGI Catwalk Curls Rock

Jag har ganska mycket självfall i håret, ibland använder jag plattången men på senare tid har jag börjat framhäva det mer och mer i stället. En produkt som är alldeles utmärkt för det ändamålet är Curls Rock från TIGIs Catwalk serie.





Jag brukar använda den efter dusch,  i fuktigt hår och krama in produkten. Nu har jag inte världens lockigaste hår, det är mer som stora mjuka vågor men den här produkten fungerar bra också när man använder locktång. Lockarna blir mer definierade och separerade än annars, Curls Rock tillför lite glans också. Men framför allt så håller lockarna mycket längre, de faller inte ur under dagen som de annars tenderar att göra. En bra produkt helt enkelt. Luktar gott gör den också, fruktigt och fräscht, men det är ju lite av TIGIs signum. Enda nackdelen är att om man råkar pumpa ut lite för mycket i handen så kan håret nästan bli lite hårt på sina ställen, men det upplever jag i och för sig som ganska vanligt med produkter som ska framhäva lockar.
Går loss på 239:- i Sverige, men beställ från Goddess Within så kommer ni billgare undan.




Betyg: 5/5 Lovely!





Bloggtema v.33

Veckans bloggtema är: "Vad har varit sommarens bästa beautyrelaterade köp?" och förslaget på tema kommer från Mayaline.

Jag tänker fuska lite här och skriva om en produkt som jag faktiskt inte har köpt, utan swappat till mig på Pret-ty.



MUS underbara microshadow dramatic ser ni till vänster på bilden, och den är helt klart sommarens bästa beautyrelaterade produkt!
Jag har skrivit om den tidigare, och då gjort en jämförelse med diva som är till höger på bilden, men dramatic har vuxit ännu mer i mina ögon sen dess. Färgen är perfekt, skuggan är lätt att applicera, blir snygg både torr och fuktig och är helt enkelt perfekt. Helt enkelt lovely!


Här är en swatch i dagsljus, men färgen är inte ritkigt bra på bilden. Den är mer djup och drar lite mer mot lila i verkligheten.





De här blev det

Jag valde inget av sticken jag skrev om tidigare, i stället ägnade jag mig åt impulsshopping på H&M och kom hem med dessa





Tre sticks i färgerna dark pink, pink och light pink, den sista innehåller glitter. Priset var 39,50:- vilket ju är praktiskt taget gratis i mina ögon.






Så här ser ett av sticken ut på mig, det är faktiskt dark pink ni ser på bilden och bilden återger färgen väldigt realistiskt tycker jag. Färgen blev mycket mildare och svagare än jag hade tänkt mig, men fin ändå.




På den här bilden ser ni färgen pink, och den blir faktiskt mörkare än dark pink! Det är lättare att bygga upp fin färg med det här sticket än med dark pink och det här är min favorit av de tre.

Det sista sticket, light pink, har jag ingen swatch på. Light pink är bara glitter, en massa glitter, och helt ointressant för mig. Det sticket blir nog liggandes eller bortskänkt till någon bekant, eller kanske deras lilla dotter som säkert skulle uppskatta det mer än vad jag gör.

Tilläggas bör att jag faktiskt var in på Pashion och kände på Eyekos Fatbalm, men de hade bara den mörkaste färgen inne och den är alldeles för mörk för mig, men kanske blir det strawberry i framtiden.





Det blev varken eller...

det blev varken Eyeko eller 100% Pure Fruit, utan något helt annat. Återkommer med bild i morgon...





Smashbox Tokidoki Eyeshadow Quad: Celebrita

Jag swappade ju en skuggpalett från Smashbox med Sublim. Skuggorna är från Tokidoki kollektionen och den här färgkombinationen heter Celebrita.




Lovely utsida, gillar verkligen Tokidoki illustrationerna.





Till och med på spegeln finns det små figurer






Färgerna blev väldigt realistiska här, den gråa och den vita är finast tycker jag. Till skillnad från min andra Tokidoki produkt, så har de här inte så bra pigment. Med torr pensel ger de inte så mycket färg alls, de är faktiskt lite tama i pigmentet, men med fuktad pensel är de helt okej. Den vita fungerar torr också, den blir inte så skarp utan mer som en highlighter. En okej skuggpalett, inga underverk men de fungerar, och visst blir jag lite sugen på den andra färgkombon också...



Betyg: 3/5





Semester

Nu sticker jag iväg på en lång weekend, så det blir inga fler inlägg förrän på måndag, men jag har slängt upp flera stycken idag så ni har ju lite att läsa tills dess. Ha en underbar helg allihopa!





Peggy Sage Bronze skugga

Jag har provat en ögon skugga från Peggy Sage, ett märke som jag aldrig hört talas om tidigare. Googlade lite snabbt och hittade Bonvisage, som är återförsäljare av Peggy Sage i Sverige.

Så här skriver de på sin hemsida:

"Peggy Sage Paris är ett välkänt internationellt kosmetik varumärke sedan 1925. Peggy Sage har en professionell bakgrund som speglar skönhet tillsammans med respektfullhet och är genom sitt enorma utbud heltäckande inom skönhetsindustrin.

Make-up artister,Nagelteknologer,Hudterapeuter och Fotterapeuter runt om i världen arbetar dagligen med Peggy Sage i sitt yrke för att såväl styla som att utföra skönhets make-up och nageldesign."


Och utbudet verkar faktiskt vara enormt, de har allt möjligt, det är lätt hänt att man blir sugen på att shoppa när man tittar runt på deras sida. Greta Garbo ska tydligen ha varit modell för Peggy Sage i unga år, bara en sån sak gör att jag vill kika närmare på deras produkter.


Ögonskuggan jag har testat heter Bronze, och den är riktigt bronzig. Skuggan skimrar och innehåller lite glitter, även om det inte är så framträdande. När jag öppnade asken spred sig en härlig doft, och den luktar faktiskt vanilj. I början tyckte jag att det var ganska mumsigt, men efter ett tag blir det nästan mer irriterande att gå omkring och lukta vanilj från ögonlocken. Som vanligt med glitterskuggor har den en tendens att fälla lite, och efter några timmar ligger det glitterkorn under ögat. I övrigt är hållbarheten ganska bra, och pigmenteringen helt okej. Jag kommer nog inte att köpa just den här skuggan igen, men jag vill gärna prova andra produkter från märket, tex har de många rouge som ser fina ut.





Skuggan får 3/5 i betyg.





Body Shop Shea Body Scrub

Här är en av mina favoriter från Body Shop






Shea body scrub är bla gjord på sojaolja och Sheasmör och är avsedd för mycket torr hud. Scrubben innehåller både salt och socker, det ger lite olika storlekar på kornen i scrubben, men mest innehåller den lite större korn som river härligt. Det är tätt mellan kornen och i kombination med scrubhandske så blir huden riktigt fräch och fin.
 
På grund av oljan i scruben så känns huden återfuktad och len efter duschen. Det är ju alltid svårt att skriva ett utlåtande om dofter, just dofter är så individuellt, men jag tycker att den här har en mild och lite söt lukt. Den luktar mysigt helt enkelt. Enda nackdelen jag kan komma på med den här produkten är att sockerkornen kanske smälter undan lite väl snabbt.
Priset ligger på 215:- för 200 ml.



Betyg: 4/5





Depends Nagellacks remover, Supersnabb

Jag hade helt plötsligt slut på nagellacksremover förra veckan, så jag kilade ner på stan och köpte en flaska. Jag hade aldrig provat produkten förut men expediten rekommenderade den varmt och verkade så förtjust i den så jag slog till. Den var billig också, tror den gick på ca 25 kronor och det är en ganska stor flaska.





Även om den var billig så var det helt bortkastade pengar! Den här removern är så dålig så det är nästan inte sant. För det första luktar den fruktansvärt starkt, man får nästan ont i huvudet när man använder den, usch!  För det andra är den dålig. Visst löser den upp lacket, men hälften hamnar på fingret och är jätte svårt att få bort sen, lacket dras nästan mer ut än försvinner. Jag såg det här redan när jag tog bort lacket från första nageln, så jag var försiktig med resten av fingrarna, försökte att inte dra ut lacket så mycket. Men det hjälpte inte, fingrarna var rosa när jag var klar. Nagelbanden blev ännu mer uttorkade än vad de var innan, huden blev också väldigt torr. Direkt efter att jag använt removern blev huden på fingrarna nästan lite vit, såg ganska läskigt ut. Visst, lacket försvinner från naglarna men det finns så många andra nackdelar att det inte spelar någon roll. Synd, för jag gillar Depens andra produkter, tex deras minilack. Kanske är den vanliga removern bättre?





Betyg: 0/5





Eyeko eller 100% Pure Fruit?

Mest troligt kommer jag att köpa ett av de här snart.



                             
Eyeko Fat Balm
           



       VS.   
   
100% Pure Fruit Pigmented Lip & Cheek Tints


Eyekos Fatbalm i nyansen Strawberry för 149:- eller 100% Pure Fruits Pigmented Lip & Cheek Tint i nyansen Cranberry eller kanske Pink Grapefruit glow, 129:-
Båda finns på Eleven och bilderna är tagna därifrån.



Vad tycker ni? Vilken hade du valt? Eller har du till och med provat någon av dem och kan hissa eller dissa?





Dagens span

Det här setet spanar jag på idag. Vill ha, vill ha.




Smashbox Beyond Beauty Light Speed Lip Gloss Collection
Det heter

Smashbox Beyond Beauty Light Speed Lip Gloss Collection
består av sex gloss och kostar just nu 299:- på Eleven
Alla färger ser riktigt fina ut och speciellt de rosa och ljusa nyanserna lockar.






Innehållet i påsen

I kuvertet från Sublim låg det massa små roliga prover, ska testa mig igenom dem och återkomma senare, men här får ni en bättre bild på inneållet i alla fall. 




Det är Facial Steam Bath från Dr Hauschka, body butter från glo spa, body lotion från Crabtree & Evelyn, ögonskugga från Peggy Sage, rouge och skugga från EM, badskum med vitchoklad doft från Aquolina och handkräm från Robanda. 





Påse från Sublim!

Idag kom ett tjockt kuvert från Sublim som jag swappat ögonskugga med på Pret-ty. Förutom en skugg-quad från Tokidoki låg det en massa goodies i kuvertet. Åh, vad glad jag blev när det här låg i lådan. Tusen tusen tack snälla Malin!





Ser ni vad som ligger till höger? Just det, en påse från Aquolina, precis vad jag ville ha!





Länkar

Nu har jag uppdaterat min länklista, kika gärna in hos de andra också!





Veckans bloggtema v.32

Veckans bloggtema på Pret-ty (och mitt första!) är: Bad Hairday, hur löser du det? Det är Ytligast som kommit med förslag om den här veckans tema.

Jag är ganska tråkig när jag har en bad hairday, jag kör på gamla klassiker. Det är diadem i svart eller ett tunnt i silver metall som gäller, ibland drar jag luggen bakåt med klämmor, och fungerar inget av detta så är det den tråkiga knuten som gäller, gärna i kombination med diadem. En räddare i nöden är OSIS Dust It, mattar ner lite och ger lite styrsel, fungerar säkert ännu bättre på kort hår än på mitt långa och tjocka svall.



(Bild från Frisörshopen)





NOTD: OPI An Affair In Red Square

Så landade det äntligen i brevlådan, det hett efterlängtade An affair in red square. Färgen såg ljuvlig ut i flaskan och självklart bytte jag lack på naglarna på en gång.






Utan blixt i dagsljus.





Utan blixt i dagsljus igen.

Lacket är ganska tjockt och jag blev faktiskt lite besviken. Det blir lätt randigt och vill nästan klumpa sig lite, så det var ganska svårmålat tycker jag. Färgen är ganska djupt röd och har en fin metallic finish, fick faktiskt höra att det såg ut som billack, haha. Själv tänker jag mer på en femme fatale än på billack när jag tittar på det här lacket, det är helt enkelt en väldigt klassisk och vacker röd nyans. Trots att det är svårmålat kommer jag säkert lacka med det igen, just för att nyansen är så vacker.





Dagens span!

Efter ett byte på Pret-ty med Recensera Mera landade en liten tub med duschcreme från Aquolina med doften Pink Sugar hemma hos mig, den doftar helt lovely och skapade seriösa cravings. Efter att ha scannat deras utbud på Eleven i helgen har jag hittat massor av produkter jag vill ha, om de doftar hälften så gott som Pink Sugar får de mer än gärna flytta in hos mig, mums!

Till duschen hittade jag bla bath/shower foam i massa olika dofter:

 

                 Lemon Meringue    Wild Strawberry    White Chocolate  Chocolate
Lemon Meringue, Wild Strawberry, White Chocolate och Chocolate
Alla går på 69:- för 250 ml




Aquolina har bodymilks också, och det är när jag tittar på dessa som det rycker ordentligt i klick-fingret:
 
Citronmaräng, Färsk Mango, Marsipan, Persika och Aprikos
Alla 89:- för 250 ml



Och titta på de här! Åh

Vanilla & Muffins Vanilla & Raspberry Vanilla & Toffee
Vanilj & Muffins, Vanilj & Hallon, Vanilj & Toffee
49:- st för 125 ml



Och sist men inte minst:


Chocolovers Creamy Body Scrub
149:-




Alla bilder är tagna från Eleven.se





Mascara: Clinique High Impact

Här är den, mascaran jag skrev om för några timmar sedan, Cliniques High Impact Mascara.



High Impact Mascara
(Bild tagen från Cliniques hemsida)


Jag har väldigt, och då menar jag VÄLDIGT, känsliga ögon och har därför otroligt svårt att hitta en mascara som passar mig. Otaliga mascaror har passerat från en mängd märken, både budget och lyx (tex passade Dior show inte alls för mig, ögonen svällde upp och blev rödsprängda efter en timme, och apotekets mascara var precis likadan). Därför har jag nu för tiden blivit lite mer restriktiv med inköp av ny mascara, visst finns det många som lockar men chansen för att det är bortkastade pengar är ungefär 90% och då finns det roligare beautyprods att lägga pengar på. Men visst, hoppet dör aldrig och ibland slinker det ner någon ny i sminkväskan ändå. Hittills har Lancomes Hypnose varit min HG mascara, och det är den fortfarande, men nu har den fått lite konkurrens av High Impact som jag fick i test size med någon tidning för några månader sen. 

High Impact är verkligen svart och gör ögonen ganska markerade bara genom färgen. Mascaran ska ge både längd och volym, men jag tycker ärligt talat inte att den ger någon volym alls. Däremot gör den fransarna längre och separerade. Jag applicerade mascaran runt tolv på dagen och tvättade inte bort den före sju på morgonen efter, och den hade inte smulat eller fällt ett enda dugg! Den såg precis ut som när jag applicerade den, fransarna hade inte klumpat och var fortfarande väldigt fina. Och framförallt, så tål jag den. Jag har inte reagerat alls på den, och för mig är det helt fantastiskt.

Jag förhastade mig kanske lite när jag skrev inlägget tidigare idag, Hypnose är ju outstanding, men det känns så skönt att äntligen ha hittat en till mascara som jag tål, nu har jag ju i alla fall två stycken att välja på. Inte den mascara jag sträcker mig efter om jag vill ha partyfransar med förförisk volym, där vinner Hypnose ännu, men ett bra vardagsalternativ. Ett bra tips till alla er med känsliga ögon.



Betyg: 4/5

Att mascaran inte ger volym drar ner betyget mycket, det lutade åt en trea, men den ger så mycket längd och jag är så glad att jag tål den att den får en fyra ändå.





Ny mascara favorit...!

I veckan har jag upptäckt en ny mascara, i klass med Lancomes Hypnose, det ni! Mer info kommer ikväll...





Accessoar favoriter i Juli

Nyligen har många bloggare listat sina beautyfavoriter från juli, jag bryter trenden och visar i stället mina tre accessoarfavoriter från juli, de som har använts flitigast.




Liten svart väska att bära tvärs över kroppen, och halsband med strass.






Favorit skorna! Så sköna, så söta. Men nu har de blivit lite skamfilade som ni ser, de fick följa med på en festival och det visade sig att festival + röda siden ballerinas var en dålig kombo, dags att ta farväl av dem. Skulle lätt ha köpt ett nytt par, men de finns inte i affärerna längre.







NOTD: OPI You're such a Kabuki queen


Här har ni det! Sommarens rosa vinnare! Jag har tittat på det här lacket flera gånger, men alltid ångrat mig i sista stund och klickat hem något annat lack, men nu till slut fick det flytta hem till mig, där det hör hemma. Färgen är så lovely, precis vad jag ville ha och har letat efter hela långa sommaren. You're such a Kabuki queen är ett cremelack, inte skrikigt och neonaktigt alls, utan lite mörkare i tonen men ändå lite klatschigt (i brist på bättre ord...). Mina nagelband är helt förstörda och har spruckit upp och ser hemska ut, så är det ibland när man jobbar inom industrin, ni får ha lite överseende. Jobbar för fullt på att hitta en bra olja/kräm som kan rädda dem.




 

Plåtat i bilen (kunde inte låta bli, vad ska man annars göra på långa tråkiga bilresor?) i solljus mitt på dagen, den här bilden är nog den som gör färgen mest rättvisa.






I skymning, utan blixt. Här ser lacket kallare ut, och det tenderar att göra det när ljuset ändras.




 



En till bil-bild...





Och en till i skymningen, också utan blixt.


Som ni ser på bilderna så ser lacket ganska olika ut i olika ljus, och det gör det på riktigt också. Översta bilden är rättvisast, men i skymningsljuset ser det ganska kallt ut och är likt lacket från ChG jag visade för nån vecka sen. Men för det mesta ser det ut som på bil-bilderna, och det är den nyansen I love love love. Konsistensen är perfekt, inte för tunn men inte för tjock så det klumpar sig heller. Lacket glider ut fint över hela nageln och täcker bra, på bilderna har jag ett lager och det fungerar utmärkt för mig. Ett lättmålat lack helt enkelt. I skrivande stund har jag haft det här lacket i kombination med Ridge Filler och Rapidry i åtta dagar och det är först nu som det har blivit lite fult i kanterna, suverän hållbarhet. Det här lacket ligger i tight lopp med Movers & Shakers om vilket rosa lack jag fått mest komplimanger för i sommar, men i mina ögon är detta vinnaren!





Nätverket!

Nu är jag med i Pret-tys finfina bloggnätverk! Du har väl inte missat Pret-ty? In och spana!





NOTD: Essie Movers & Shakers

Här kommer en NOTD från förra veckan, Essies Movers & Shakers. Det är ett cremelack som är rosa, inte neonrosa utan lite lugnare men ändå somrigt och glatt.




 


Bilden är fotad utan blixt, inomhus i dagsljus och återger färgen väldigt realistiskt tycker jag. Lacket i sig är ganska tunnt i konsistensen, på bilden är det två lager, dock utan baslack, och man kan ana den förargerliga randen vid slutet på fingret. Färgen är ganska smickrande till min hudton tycker jag, så på pappret verkar det ju bra, lacket är ganska skirt, vilket bidrar till att det ger ett mildare intryck än tex OPI Strawberry Margarita (finns en NOTD på den också här på bloggen). Men lite svårmålat är det också, det vill liksom torka och bli tjockt och sen randigt och lite klumpigt om man försöker jämna ut det, men Essies formula på lack är i och för sig inte min favorit.






Har lite svårt för att bestämma mig för om jag tycker om det eller inte. Nu har jag ju ganska många rosa lack och är ganska hård med jämförelserna, men jag tror nog att Strawberry Margarita är snäppet vassare.



RSS 2.0