Recension: Wella Life Tex Extra Rich

Jag köpte schampo och balsam från en salong, Wella Life Tex Extra Rich Schampoo och Rinse, för ett tag sedan.  Produkterna lovar mycket, bla ska de ge intensiv vård till skadat, stressat och torrt hår. Mandeloljan i produkterna ska tränga in på djupet och ge fukt åt håret och återuppbygga det inifrån. På pappret är ju det här helt perfekt för mig, mitt jobb medför tyvärr mycket slitage på hår, hud och naglar, och efter att ha jobbat två år på samma ställe nu och utsatt mitt hår för en ganska hård industrimiljö varje dag så är mitt hår helt uttorkat. Tidigare har jag bla färgat håret med produkter från Wella och även använt någon stylingprodukt från märket som har varit helt okej, så jag var villig att även ge dessa produkter en chans när en kollega rekommenderade dem.



Efter att ha testat produkterna i ca två månader är produkterna i princip slut, och det blir inte några nya för min del. Mitt hår har inte blivit ett dugg återfuktat av dessa, tvärtom känns det nästan torrare nu än innan. Visst blir håret rent av schampot, men hårbotten har blivit lite irriterad och torr och börjat producera fett som motreaktion, så dagen efter tvätt ser håret smutsigt ut igen. Fettig hårbotten och fruktansvärt torra längder är resultatet, inte så kul. Produkterna är ju köpta på salong och därmed ganska mycket dyrare än vanligt schampo från matvarubutikerna (dock är produkterna inte alls lika dyra som tex redken eller kerastasé) och då förväntar jag mig att de ska ge ett bättre resultat också, men vilket annat schampo och balsam som helst ger nog bättre resultat än det här. Det enda positiva jag kan komma på är att det är ganska drygt, luktar okej och har en praktisk flaska.





Betyg: 1/5










Om ni vill se bilder på produkterna och läsa mer kan ni kolla Wellas hemsida







Mirenésse hos Satine!

Här åker man till sommarstugan några dagar, och vips när man kommer tillbaka finns Mirenésse hypade mascara hos Satine. Och inte bara en, utan flera olika. Själv är jag mest nyfiken på denna: Secret Weapon Super Volume Black





Mirenésse har även annat smink, just nu håller Satine på att testa det för att se om det håller måttet, och om produkterna gör det så landar de i webshopen snart. Ni hittar mascarorna på samma ställe som jag tagit bilderna ifrån: Satine





MD Forumlations pedicreme






Här har ni fotsalvornas Rolls royce! Innehållet i den här tuben gör underverk för fötterna, I tell you. Krämen innehåller glykolsyra och.. ja, jag vet inte. Det står inte på tuben utan på kartongen den kommer i, men jag har inte kartongen så jag har inte så mycket mer information om innehållet. Ja, tuben på bilden är inte ens min egentligen utan min farmors, men jag har bott hos henne i en vecka nu så jag har hunnit prova den i sju dagar åtminstone, vilket ju är samma period som Scholl lovar att göra underverk på så med det i åtanke tycker jag att det blir en rättvis recension ändå.

Konsistensen är väldigt tunn, kräm är nog fel ord för den här produkten egentligen, lotion är nog mer passande. Jag erkänner att jag var hemskt tveksam i början, just på grund av konsistensen, men jag hade fel fel fel. Trots att krämen är så tunn är den otroligt dryg, man behöver inte använda mycket till varje fot. Krämen går snabbt in i huden, inga strumpor behövs här, och lämnar huden härligt återfukatd och LEN, japp fötterna blir otroligt lena, som silke. När det gäller sprickor så säger MD att pedicreme ska fungera läkande, jag har dock ingen erfarenhet av detta då jag inte hade sprickor vid test tillfället, men så bra som den är i övrigt så tror jag nog att den hjälper där också. Som bonus blev mina händer väldigt lena och fina de med efter att jag smort in fötterna med denna creme.

På nätet kan du köpa pedicreme bla hos Hudoteket. Priset är högt, väldigt högt i jämförelse med de två andra produkterna jag recenserat, det ligger på ca 450 kronor.


Betyget blir 3,5/5, priset drar ner betyget rejält!
 





BioBee: Natursalva med lavendel




Det här är en salva som jag har köpt hos min fotvårdare flera gånger nu. Den är helt naturlig, fri från kemiska tillsatser (tex färgämne,konserveringsmedel och parfym) och inte testad på djur. Ingredienserna är: solrosolja, bivax, vetegroddsolja, mandelolja och lavendelolja. Vetegroddsoljan är rik på e-vitamin som ska ge fukt och näring, och övriga ingredienser är också mjukgörande.

Salvan har en väldigt tjock konsistens, är gul som bivax och luktar lite "örtigt" och lavendel samtidigt om ni förstår hur jag menar. Jag använder den här salvan främst på mina hopplöst torra hälar som spricker med jämna mellanrum. Salvan går inte in i huden speciellt fort om man inte jobbar med den genom att tex massera in den, att bara smörja på den gör inte att huden suger åt sig den speciellt fort. Därför brukar jag använda den här på nätterna i ett tjockt lager, med strumpor på fötterna,  nästan som en inpackning, och den ger bra resultat. På morgonen när jag vaknar är fötterna mjuka och lena och återfuktade. Nu använder jag den inte varje dag eftersom att jag inte vill sova med strumpor varje dag, men om jag hade gjort det så hade jag nog garanterat inte haft några problem med spruckna hälar.

Jag har använt den på torra armbågar och knän också, de gångerna har jag masserat in den lite längre och salvan fungerar utmärkt även där. På vintern kan man ha den på näsa eller öron, jag brukar använda den så de dagar jag spenderar mycket tid utomhus, den är vattenfri så den fungerar utmärkt som skydd mot kylan. En burk innehåller 60ml, men salvan är så sjukt dryg så den räcker i evigheeeeter. Priset är 75 kronor, jag köpte den som sagt hos min fotvårdare, har sett den på ett parfymeri också, men ni kan även köpa den här: BioBee natursalva




Betyget blir 4/5
Inte en solklar femma på grund av att det tar så lång tid för fötterna att absorbera den, men helt klart ett mycket bra budget alternativ!





Scholls Kräm för spruckna hälar



Scholls kräm för spruckna hälar lovar lena fötter utan sprickor på sju dagar, och synligt resultat efter tre dagar. Krämen är parfymfri och innehåller urea som är återfuktande och lanolin som är snäll mot känslig hud. Förpackningen är inte direkt tilltalande, den skriker inte "lyx och glamour" direkt, men det kvittar eftersom att den är så otroligt bra. Om du använder den här i sju dagar så kommer du garanterat att se resultat, den är mjukgörande och sprickorna försvinner. Jag brukar köra en kur med den här i bland, och då filar jag samtidigt fötterna ordentligt första dagen och sen lite snabbare de resterande sex dagarna, och det gör stor skillnad.

Konsistensen är ganska fet, krämen lägger sig lite som en hinna på hälen, men efter ungefär en kvart är den borta helt. Om man inte orkar vänta är det bara att applicera innan sovdags och dra på ett par strumpor på fötterna.

Priset ligger väl kring sjuttio kronor om jag inte minns helt fel, krämen finns lite överallt och är inte svår att få tag på. Jag har köpt den både på konsum och i en liten beautybutik, men om du inte orkar leta så finns den hos Söderfin

Betyget blir helt klart 5/5!





Biotherm gloss

I förra veckan när jag var bortrest så köpte jag två gloss från Biotherm, glossy splash och glossy shine, båda var på halva priset så det var ju rena fynd. Tror att de gick på ca 80-90 kronor styck.




Till vänster ser ni glossy splash nr 420, och till höger ligger glossy shine nr 150
bilden är tagen inomhus, utan blixt, färgerna blev väldigt realistiska



Här är en swatch på båda glossen, samma ordning som ovan.
Nr 150 ger dock lite mer färg än man ser här, det blir en ljust rosa, glassig färg på läppen.

Hittils är jag nöjd med båda glansen, mjuka och härliga är de.





Alla goda ting äro tre

Här framöver ska jag recensera tre olika salvor/krämer som sägs råda bot på torra fötter. Två budget och en lyx. Första kommer senare idag.






Är det sant?

Läser hos SminkJante att MAC-butiken i Malmö ska börja med postorder försäljning. Tänk om... då kan även vi som är långt bort från MAC diskarna äntligen shoppa loss! Wohoo!

Pigment kan man ju som bekant köpa hos The Body Needs i sample sizes, men det finns ju så mycket annat.
Åh, plushglass, lustreglass, blushcreme, mineralize blush.. möjligheterna och produkterna är nästan oändliga!

Surfa in på MACs hemsida och spana så länge





100% Pure smink hos Eleven

Såg hos bästa Bjooti att Eleven nu tagit in smink från 100% Pure. Sedan tidgare finns deras produkter för bad & dusch, hudvård och lite annat hos Eleven, jag har spanat in dessa tidigare och det finns en del som känns lockande, tex deras body scrub med organic blueberry, och lanseringen av 100% Pure's smink gör knappast mitt sug efter produkter från märket mindre. Priserna är helt okej, inte budget men inte ruinerande dyrt heller, en del produkter är faktiskt rätt billiga (tex deras lip & cheek tints för 129 pix).

Här är ett urval av sminket från 100% Pure, samtliga är sådant som gärna får placera sig hemma i min byrå, any day.



100% Pure Fruit Pigmented Lip & Cheek Tints

Lip & Cheek Tint, här i färgerna Cranberry Glow, Shimmery Cocoa Berry och Pink Grapefruit Glow.
Cranberry Glow, Pink Grapefruit Glow och Peach Glow är de färger som lockar mest.


100% Pure Fruit Pigmented Lip Glosses

Pigmented glosses, finns i åtta färger, jag vill ha...en av varje.
Innehåller vårdande E-vitamin som ska återfukta på djupet, åhh..



Så här skriver Eleven om sminket från 100% Pure:

"Ett verkligt genombrott inom kosmetik! Detta är den första serien av kosmetika som är framtagen med antioxidant-rikt pigment från frukter och grönsaker. Andra märken framställer normalt sin kosmetika med syntetiska färger eller mineraler, men endast 100% Pure är tillverkad av frukt och grönsakspigment! Alla härliga antioxidanter och vitaminer i frukt finns i den faktiska färgen, så du applicerar all hälsosam näring från frukter direkt på din hud med 100% Pure Fruit Pigmented Cosmetics!"

Produkter som är naturliga och vänliga mot både hy och natur känns helt rätt i tiden nu, och givetvis blir man lite extra nyfiken på produkter som bara innehåller pigment från frukt & grönt. Att produkterna inte heller är testade på djur är också ett stort plus för mig.



Alla bilder är tagna från www.eleven.se





MAC Pigment och veckans kap!

För ett tag sedan landade en laddning MAC pigment från The Body Needs i min postlåda, en beställning jag och min lillasyster gjorde tillsammans. En del av de här pigmenten har redan blivit fotade och swatchade på andra bloggar, men här kommer de ändå.




Här är ungefär hälften av dem, syrrans hälft.





Fotade med blixt, samma ordning som ovan





Och så swatches, samma ordning som ovan, fotade med blixt. Alla pigment är här applicerade torra, men ger mer färg och intensitet om man använder en fuktad pensel när man applicerar dem.


Jag har inte hunnit fota mina pigment ännu, men de kommer så småningom, en del är dock samma som här ovan tex tan och kitchmas.


Lillasyster beställde också två stycken läppbalsam, ett i mint flavour och ett med chocolate. Båda två kom i 5 grams burkar, ganska små men å andra sidan behändiga att ha i väskan eller tom i fickan, och man riskerar ju inte att ledsna på någon flavour när de är så små. Det med mint var hon så nöjd med så det tog slut innan jag ens hann fota det. Det lukatde i alla fall väldigt mintigt, var svagt ljusblått i burken men genomskinligt på läpparna och gav en lite stickande och pirrande känsla. Läppbalsamet med choklad flavour luktar härligt av mjölkchoklad, len och mjuk doft. Färgen är ljust brun i burken, men på läpparna kan man knappt ana någon färg alls. Båda två var mjukgörande och kändes vårdande. Ett bra kap för det ynka priset av några kronor, tror det låg på ca sex kronor om jag inte minns fel. Detta blir helt klart veckans kap!










Nyans Jämförelse: OPI Strawberry Margarita och China Glaze Rich & Famous

I mitt första paket från H2T ingick båda de här lacken, båda är rosa och de är ganska snarlika i flaskorna,men på naglarna ser man skillnad på de två.

OPI Strawberry Margarita är en varmare nyans av rosa, lacket drar nästan lite åt orange jämfört med ChG Rich and Famous.





OPI till vänster och ChG till höger. Inomhus utan blixt men under lampa.






Utomus i skymningen, också utan blixt.


Jag tror att jag föredrar Strawberry Margarita, det är som lite mer go i färgen, den är lite klatschigare och gladare. Men en del dagar passar Rich and Famous ändå bättre, lite mer diskret men ändå somrigt rosa.






NOTD: China Glaze Rich and Famous

Idag är naglarna lackade i ännu en rosa nyans, men den här är kall och drar åt lila. Ja, den är nästan mer lila än rosa. Rich and famous är ett krämlack, vilket känns helt rätt just nu. Här nedan har ni lite olika bilder.






Fotat inomhus, ingen blixt men under lysrörens vackra sken....






Utomhus, i skugga utan blixt. Och yes, bilden är inspirerad av Sminkans vackra trädgårds-NOTD:s



I örvigt är lacket ganska tunnt i konsistensen, men två lager täcker bra utan att visa upp den där förhatliga lilla randen högst upp på fingret som annars så gärna vill kika fram. Inte det glansigaste lacket i min samling, på bilden har jag OPI Rapidry över och då blev det lite mer glansigt. Ett fint lack, men inte den utlimata rosa som jag ännu är på jakt efter.





Suck

Jaha, nu har jag gjort lite kategorier, och tänkte sortera inläggen som redan är publicerade i de olika kategorierna, men det går inte så bra, eller det går inte alls. Nu finns det en massa kategorier, men inga inlägg i dem, och en massa inlägg i kategorin allmänt, inte bra. Men det får se ut så här, tills jag klurar ut hur jag ska göra.





Dagens span

Tillbaka från stugan, och jag har redan hunnit spana in några godbitar som skulle passa fint hemma i mitt badrumsskåp....!
ASOS har rea, och just nu finns det en massa fina beauty prods till ett bra pris. Det finns en del som inte är på rea också, men som jag inte kan låta bli att spana på ändå.

Too Faced Lip Of Luxury Lipstick
                                                                       

    
Läppstift från Too Faced i färgen Totally nude, man kan aldrig få för många nude stift, eller vad säger ni?




The Balm Read My Lips Lipstick


Ett till stift, från The Balm, Read My Lips i färgen Classified, ännu ett nude stift.



Urban Decay New Summer Eye Shadow Collection               
Urban Decay skugga  i färgen Toasted
                   
  Too Faced Eye Shadow Duo    
Too Faced duo-skugga i färgen Lovey Dovey 
                              
   Urban Decay Deluxe Eyeshadow 
Övriga span idag har varit rätt bleka, så hä rkommer en färgklick på slutet! Urban Decay skugga i färgen Fishnet





Pret-ty byte

Pret-tys bytesplats fyndade jag återigen, den här gången ett rouge och en duoskugga från Chanel. Chanel är ett märke som verkligen känns ultra-glamouröst och det lyser lyx,lyx,lyx om loggan. I min lilla stad finns inte Chanel så jag har inte haft så mycket möjlighet att klämma och känna på deras produkter förut, kanske någon enstaka gång på någon resa men av någon anledning brukar jag dras till andra märken istället. Så det här bytet blev ju ett ypperligt tillfälle att prova på Chanels make-up. Här är en liten bild, mer info kommer senare, när jag hunnit känna och prova på lite mer.




Fotat i dagsljus inomhus, utan blixt.





Mini-semester

Nu drar jag iväg på en liten mini semester-tripp, till en stuga utan internet och telefon, bara sandstrand,glittrande hav och mumsiga jordgubbar finns där!  Tillbaka på söndag. Hej så länge!





MUS dramatic och diva

När jag höll upp de här två bredvid varandra tyckte jag direkt att de är väldigt snarlika.



Dramatic till vänster och Diva till höger.

Men nu när jag har hunnit fingra lite på dem och prova dem vid olika tillfällen och i olika kombinationer så vill jag inte vara utan någon av dem. Det är lite mer djup i dramatic, lite mer drag i färgen,när jag applicerar denna skugga känner jag mig alltid nöjd. Diva å andra sidan passar nog bättre som vardagsskugga än dramatic. Diva drar mer åt brunt/mauve än vad dramatic gör och är därmed lättare att kombinera med andra bruna/beigea färger. Snäppet mer lättburen helt enkelt, och den jag sträcker mig efter om jag måste sminka mig tidigt på morgonen och inte har alltför mycket tid att lägga ner.





TINte shimmering facepearls

I paketet från Satine fanns ju två stycken shimmering facepearls från TINte också med. Har inte hunnit lägga upp bilder på dem ännu, jobbar dubbla skift för tillfället så det är lite stressigt. Färgerna är Rose petal och Nikki pink, och de är mer snarlika varandra än jag trodde att de skulle vara. Nikki pink är mörkare än vad jag trodde när jag kikade på dem på Satine. Visst ser man skillnad på dem, men inte markant. Båda två innehåller ordentligt med skimmer och därför är de inte så lämpliga som rouge för mig som har ganska stora porer, facepearls förstorar dem rejält. Jag vet, de heter ju shimmering facepearls, men jag väntade mig inte så här mycket skimmer. Kanske kan de fungera i kombination med ett annat rouge. En liten dutt högst upp på kindbenen fungerar, men inte mer än så på kinderna. Som ögonskugga är de utmärkta, lätta att applicera, sitter normalt länge (givetvis använder jag primer ändå, då håller de lite extra) och de är ganska pigmentrika också. En burk är inte så stor med den räcker nog länge då det inte behövs mycket av facepearls för att ge resultat. Priset är 189:- från Satine i vanliga fall, just nu är det dock rea så nu kan man fynda dem för 49 spänn!




Inomhus, dagsljus utan blixt. Nikki pink till vänster och Rose petals till höger.



Samma som ovan, lite närmare så man ser färgerna lite bättre.





Fynd från Norge

För en tid sedan var jag på en liten tripp till Narvik med jobbet, och hann då givetvis med lite smink shopping. Hittade en lite butik i en galleria som hade rea på massa olika smink, bla Clarins och Art Deco. Jag har en ögoncreme från Clarins som jag är väldigt nöjd med, så jag ville prova något ur deras smink sortiment också. Valet föll på en fin palett, colourful horizons.

 

Utsidan är lyxigt röd och glänser lite i metallic.



Inuti dosan gömmer sig fint pressade skuggor, titta bara på de två små knapparna och skuggorna med blom mönster! Helt lovely tycker jag. Den gröna, mörkbruna, svarta och bronziga skuggan är väldigt välpigmenterade och behöver inte appliceras våta för att bli fina, men med fuktad pensel blir det ännu mer drag i dem och man får kraftig färg. Skuggorna är lätta att sudda och färgerna är fina basfärger. De två största, den rosa och ljusgröna, ger nästan inget pigment alls, måste säga att jag är lite besviken på dessa. Framförallt på den ljust gröna som jag var ritkigt nyfiken på. Inte ens med fuktad pensel ger de speciellt mycket färg. Men de första fyra lyfter betyget rejält, och priset var bara 165:-, känns inte farligt alls för dessa, tvärtom känns de som ett fynd. Skumapplikatorn är inte så mycket att ha, utan det är penslar som gäller här. Paletten har en spegel i locket som är ganska stor, praktiskt och bra!

Jag ger paletten 4/5 i betyg.



Från Art Deco valde jag en ljuvlig liten palett med tre highlighters,glam stars highlighter.



Jag kan inte bestämma mig för om dosan är vacker eller ser lite.... billig ut. I vilket fall som helst ger den en hint om innehållet.



Lovely! Highlighter kakan känns lyxig med de sirliga bokstäverna mönster pressade, färgerna är klassiska och speciellt de två översta är väldigt väldigt användbara. Den nedersta är något mörk för mig som är en riktig blekfis, men den kanske kan bli fin längre fram på sommaren? Alla tre ger i alla fall lagom med pigment för att vara highlighters, och den vita används flitigt för tillfället. En nackdel är dock att de vill smula lite när man ska få upp dem på en pensel, det blir en del spill, och allt smulande känns ganska irriterande. Priset landade på 119:-, och även detta kändes som ett fynd.

Jag ger paletten 3/5 i betyg.






Första Pret-ty bytet

På fantastiska Pre-ty finns det en bytesplats där medlemmarna kan byta olika beauty produkter med varandra. I vintras köpte jag en stor flaska parfym på tax-free som inte passade mig riktigt, så la ut den där. Och snabbt fick jag svar, Emilia ville ha den och jag fick Smashbox Tokidoki Softlights.











Färgen är rosa, och drar åt det kallare hållet tycker jag. Passar finfint på kinderna, finns mycket pigment i produkten men den går att applicera skirare också, för ett naturligare resultat. Smashbox tipsar om att man kan använda produkten i hela ansiktet, på näsan, kinderna, ögonen, hakan, pannan osv. Hittills har jag mest använt tokidokin på kinderna och lite på ögonlocken. Som rouge är det fint, men på ögonlocken ser det inte riktigt lika bra ut. Tror dock att färgen är för kall för mig, eller så har jag bara inte vant mig än (brukar ha varma färger så detta känns lite ovant än så länge), vi får se. Hållbarheten är helt okej, en dag på stan är inget problem med denna på kinderna.

Jag ger Smashbox Tokidoki Softlights 3,5/5 i betyg.





TINte flavoured lipshine

För ett tag sedan fick jag hem de här två glossen, Peachiesheen och Cake från TINte, jag var mest nyfiken på cake och hur det skulle smaka/dofta. Jag var beredd på att bli besviken då smaken på gloss inte alltid överensstämmer med doften och beskrivningen av den, men den här gången var smaken/doften över förväntning! Cake luktar och smakar verkligen som en sockerkaka med mycket vanilj eller en mumsig tårta med vaniljglasyr på. Peachiesheen luktar färska persikor och jag får bara lust att slicka bort båda glossen från läpparna hela tiden. I längden tror jag dock att smaken och doften blir lite för mycket, det blir övervälmigande efter en hel dag. Glossen är något tjockare än vad gloss brukar vara, vilket gör att de sitter kvar ganska länge även om de skavs av lite mot glas osv och efter några timmar känns de mer som ett mjukt balm än ett glans. Det finns mycket färgpigment i glossen så de går inte direkt att få ett skirt resultat med. Det finns inte så mycket regelrätt glans att tala om, det är mer skimmer som syns på läpparna när jag bär dessa. Angående färgen så ser cake precis ut som på bilden på Satines hemsida, medan peachiesheen är något mörkare än vad jag trodde att det skulle vara, och därför har jag bara provat det en gång, färgen är inte riktigt rätt för mig. Hylsan har tyngd i sig och känns rejäl och inte så ömtålig, bra när man bara vill slänga ner det i väskan fort vilket man ju ofta vill med gloss. Priset är ganska högt, 229:- för ett gloss, och därför sjunker betyget något.

Jag ger båda glossen 3/5 i betyg.




Inomhus i dagsljus, utan blixt.





Inomhus i dagsljus, utan blixt. Cake är överst och Peachiesheen underst.











Oj, höll på att glömma

I paketet från Satine låg även denna, som jag beställt till min systeryster




Det är en moisturizing lip color i Peppermint. Inte så svårt att lista ut vad denna smakar och luktar, fräsch pepparmint så klart!





Paket från Satine

Igår fick jag ett paket från Satine, bara av att titta på det blev man lite gladare. Alla grejer jag beställt kom i ett vadderat kuvert, som var glansigt rosa! Inuti paketet hittade jag, förutom mina varor, ett litet visitkort med en hälsning från Satine där de önskar att jag ska bli nöjd med det jag beställt. Det är de små sakerna som gör skillnad, och det i kombination med att jag fick med en pensel från TINte i gåva gav Satine många pluspoäng i mina ögon. Det var första gången jag beställde något därifrån, men definitivt inte sista!



Jag slog till på Satines TINte-rea och beställde två burkar shimmering facepearls, i nyanserna rose petal och nikki pink. Samtidigt beställde jag två TINte flavoured lipshine, i nyanserna peachie sheen och cake. Tänkte först slå till på pink lemonade, men den var tyvärr slut. På bilden är penseln jag fick i gåva också med. Den är mjuk och följsam, återkommer när jag testat den några gånger.





NOTD: OPI A true Ab-original


Rouaa frågade efter en swatch på A true Ab-original, och här kommer den. Första gången jag lackade med denna så tyckte jag nästan att det blev lite väl oranget, föredrar nog lack i korall som drar åt rosa framför de som drar åt orange, men färgen liksom växte med tiden och nu har jag lackat om med A true Ab-original flera gånger, har blivit riktigt fäst vid lacket. Jag är lite blek fast det är sommar, brukar inte bli så brun, men om jag någon gång skulle lyckas bli solbränd skulle nog lacket se ännu snyggare ut.





Fotat inomhus med blixt






Dagsljus, utan blixt.



En till i dagsljus, utan blixt.





Penslar

Jag har länge velat ha ett bra set med penslar, och helst också en ganska stor mängd så att jag har något att välja på varje gång jag vill sminka mig. Inspirerad av Bjooti föll valet på ett set från samma försäljare på e-bay som hon köpte av, bun bun city, men inte riktigt samma set. Mitt set innehåller hela 32 st penslar!! Mitt paypal krånglar en hel del men lovely Rouaa var jätte snäll och agerade mellanhand, så nu har de landat hemma hos mig. Mer info kommer senare, måste testa de en period innan jag vet om de ska hissas eller dissas.











Dagens span

Idag har jag spanat på Sweet Vanilla Salve från Rose & Co. Det är ett mjukgörande läppbalsam med bivax och honung, och en doft av vanilj. Produkten kan användas på armbågar, självsprickor, torra nagelband och givetvis på läpparna. Burken är gullig och ser lite lyxig ut också, den skulle passa bra i min handväska!








Ojojoj vad pluttig bilden blev. Nåja,solen skiner så det är bäst att passa på att vara ute nu, så ni får hålla till godo. Jag har lånat den från Acessora så kika där om ni vill se den större, där kostar en burk 89:-, kan också köpas hos Inezza, också för 89:-





MUS laddning

För ett litet tag sedan landade alla de här fina Make Up Store skuggorna hemma hos mig





Från vänster till höger kan ni se microshadows i färgerna:
Muffin, Tie, Dramatic, Smog, Diva.
Längst ner är en eyedust i färgen latin.

Av alla de här skuggorna blev muffin och dramatic favoriter direkt. Muffin är en ljus beige skugga med lite skimmer i, fungerar utmärkt som komplement till lite mörkare skuggor, som bas, kanske som svag highlighter osv. Dramatic är mörkare i verkligheten än vad som syns på bilden, en mycket tacksam skugga att applicera då färgen är så fin. Passar bra till vardags men är lätt som en plätt att öka på och förvandla till fest-skugga.





NARS the multiple Copacabana

I förra veckan fick jag hem mitt efterlängtade NARS stift the multiple i färgen copacabana.




Det här är min första NARS produkt någonsin, så jag var ganska nyfiken och förväntansfull när jag fick stiftet i min hand. Spontant tyckte jag att hylsan var snygg men att stiftet inte såg mycket ut för världen. Men oj, så fel jag hade!
Copacabana är min nya bästa kompis och vi har redan hunnit shoppa, strosa runt på stan och gå på festival tilsammans. Copacabana get ett jätte snyggt skimmer, eller skimmer är fel ord, copacabana ger LYSTER, precis den där svårfångade lystern man ofta ser på bilder och längtar efter (ett strålande exempel är J Lo), och passar i alla sammanhang.

Applicerad skirt ger det ett nästan omärkbart resultat, det där lilla extra som får folk att undra vad det är man har sminkat sig med, och man applicerar lite mer så ger copacabana jätte fint skimmer. Hittils har jag provat använda copacabana under ögonbrynet, på kindbenets högsta punkt, tillsammans med ett rouge, på ögonlocket....ja man kan komibnera det lite hur som helst. Men mest gillar jag att ha det på "c:et" (kring yttre ögonvrån och en bit ut på kindbenet, om ni förstår hur jag menar),där ger det vacker lyster och "makes me sparkle", klyschigt men helt sant.

Här är en swatch när jag har applicerat copacabana ganska kraftigt på handen, så att ni får en uppfattning om hur färgen ser ut.




Hållbarheten är helt okej, blir definitivt bättre med primer under men så är det ju med mycket annat också. Utan primer håller copacabana ett par- tre timmar utan att mattas eller försvagas, med primer håller copacabana det dubbla,minst.

Det kommer att ta en evighet att göra slut på stiftet, det är så himla drygt. Vilket är bra!

Jag ger Copacabana 5/5 i betyg!







Rea på Cake Beauty!

Webshopen Fouches har 40% rea på cake beauty, inte illa.

Cake beauty har massor av smarriga produkter. Eller, de verkar åtminstone vara det, jag har inte haft tillfälle att prova något själv, men det kanske är dags att slå till nu? De ska lukta helt underbart och har ljuvliga namn som tex it's a slice body butter. Produkterna är inte heller testade på djur.

Cake har ju nyligen lanserats i Sverige och finns på en del andra ställen också, tex Inezza och Eleven.

På sista tiden har det skrivits mycket om Cake Beauty i olika bloggar, bland annat så har Bjooti och LipGlossBitch skrivit en del om märket.


Jag spanar extra på:

Cake Beauty - Sweet Cheeks Brown Sugar Scrub
Sweet Cheeks Brown Sugar Scrub

En farinsockerskrubb som ska lukta som "brown sugar and cinnamon swirl cake..." vilket låter ljuvligt. Skrubben innehåller förutom farinsocker även solrosolja,olivolja och koksolja, låter som att den kan ge bra återfuktning också.



Cake Beauty - Cake Kiss Pink Berry Lip Butter
Cake Kiss Pink Berry Lip Butter
Ett lipbutter som ska ge glans och vårda läpparna. Ska lukta som "whipped pink berries...", låter definitivt som något jag vill ha på läpparna.




Alla bilder är lånade från www.fouches.se





NOTD: OPI Strawberry Margarita

OPI Strawberry Margarita är ett krämlack, alltså finns det inget skimmer att bjuda på. Däremot ger lacket en glansig finish, på bilderna har jag inget topplack eller baslack, ändå glänser det fint och lacket höll i ca 11 dagar, men nu är det dags att byta. Färge är så där somrigt rosa, och jag blir glad bara av att titta på det. Helt enkelt ett klassiskt sommar rosa lack.




Här fotad med blixt, inomhus.


Här fotad utan blixt, också inomhus.





En laddning lack

Tänkte posta bilderna på min första laddning lack från Head2Toe som kom i slutet på maj, har ju varken haft kamera eller lust att blogga pga tråkig design innan, så de får komma upp nu i stället.



Här är alla lack fotade inomhus, i dagsljus och med blixt.
Från vänster till höger:
OPI Strawberry Margarita, China Glaze Rich and famous, CG Sexy Shiluoette,OPI A true Ab-Original, OPI hearts & tarts, Essie Adore- A- Ball


Samma ordning på lacken som ovan, här fotade med blixt.











Det kanske inte slank undan

Idag fick jag ett mail från H2T där de skrev att de fått ett An affair in red square över sen någon ställde in sin order, så nu ska det vara på väg hem till mig!! Äntligen.



RSS 2.0