Scandinavian Formula - Glansdroppar

Scandinavian Formula är en serie produkter som Romella och Hårgänget tillsammans utvecklat, så här står det på Romellas hemsida:


"Idén att ta fram professionella hårvårdsprodukter till rimliga priser har länge funnits hos Romella och Hårgänget. SCANDINAVIAN FORMULA är resultatet. Här hittar du rengörande, vårdande och formande produkter, skapade utifrån de bästa av ingredienser för att passa just ditt hår. Du kommer inte att bli besviken. Det lovar vi."

Andy Engberg och Gerry Löwgren från Hårgänget har under mer än ett år funderat, testat, refuserat, funderat, testat, refuserat, funderat, testat, refuserat mer än 100-tals formuleringar för att nå fram till det som nu har blivit slutprodukterna.

Hans Brindfors - Sveriges kanske mest kända designguru och skapare av Absolut Vodka-flaskan - har designat konceptet.


SCANDINAVIAN FORMULA består av 15 produkter som håller vad de lovar. Serien innehåller många nya spännande produkter som t ex Värme-Spray, Hår-Lera och Strand-Spray.

Priset för dessa fullfjädrade proffsprodukter är 79:- per styck för samtliga produkter."Först ut på mitt  Scandinavian Formula tema blir deras glansdroppar.


De här glansdropparna ger verkligen glans! Första gången var jag lite stressad och överdoserade dem, och jisses vad fett hår jag fick. Nästa gång var jag lite mer vaksam och använde ytterst lite av produkten, så lite att mängden produkt såg ut att passa till Tingelings hår, men det räckte. Mitt hår blev glansigt, det såg friskt och färscht ut och jag fick flera komplimanger för hur glansigt mitt hår var. 

Sen dess är jag fast, när jag har en riktigt bad hairday och håret ser tråkigt och slitet ut vänder jag mig till de här magiska dropparna, de räddar dagen. Dessutom kommer de till ett riktigt bra pris, jag gav 79:- för min flaska droppar, och den räcker hur länge som helst. Dropparna är sjukt dryga. Det enda dåliga med dessa är att innan man hittat rätt mängd för sitt hår så är risken för överdosering stor, och då ser håret smutsigt och riktigt fett ut. Men när man väl hittar rätt mängd så är de super! Doften är nästan obefintlig, kanske att man kan ana en svag doft av hallon, men den är riktigt svag.

På flaskan står det att glansdropparna ger solskydd till ditt hår, men det står ingen speciell faktor eller om det gäller både UVA och UVB, och jag hittar ingen ytterligare info på hemsidan heller, så det verkar var alite oklart och luddigt med solskyddsdelen. Trots det så gillar jag den här lilla flaskan, mycket.Betyg: 4/5

 överdoseringsrisken + luddigt solksydd drar ner betyget något, annars är de super!

Scandinavian Formula

I dagarna tre blir det Scandinavian Formula tema här på bloggen, tre produkter ska recenseras. Jag har hårdtestat dem under en period nu. Sniffat, sprayat, stylat och hårdgranskat. Första recension kommer senare i eftermiddag. Nu är det dags för en sväng på stan. Ciao!


NOTD: Depend nr.136


I somras fick vi se vackra NOTD bilder med blommor hos Sminkan, och en och annan här också för den delen, men nu är den tiden förbi. Här uppe ser man inga gräsmattor längre, så dagens NOTD är ackompanjerad av... just det! SNÖ!

Fotad rakt ut från fönstret, ser ni det där vita fluffiga i bakrgunden? Här är marken täckt av det nu, snön har hängt med i snart en vecka. Så man kan väl säga att nu har den officiellt kommit, vintern. Så länge ljuset hänger kvar som det gör nu så är vintern bara härlig, så vi får hoppas att dagarna inte blir så mycket kortare än.

Ja just ja, det här skulle ju handla om dagens lack. Det heter nr.136 och kommer från Depend. I flaskan ser det mer grönt ut än vad det gör när det väl har landat på naglarna. Lacket är späckat av microglitter och är extremt skimrigt och metalliskt, men det är ändå ganska tunnt i konsistensen, otroligt lätt att måla med. Ett lager är förvånansvärt täckande, men två lager blir helt perfekt. På bilden har jag använt topplack, vilket kanske inte var det ultimata för det här lacket. Topplacket tog udden av skimret på något konstigt sätt. Nåväl, det är nice i vilket fall. Torktiden kan jag inte yttra mig om, topplacket jag använde är snabbtorkande, alltså vet jag inte hur det här lacket torkar på egen hand.


     Salt water spray by H&MJag föll för mini-hypen och skaffade ett exemplar av den här sprayen i somras. Butikspersonalen sa att den säljer slut så fort de får in den och det stämmer nog, för dagen efter tog jag en sväng in på H&M igen och då var alla flaskor slut.

Den här saltvatten sprayen ger håret textur och den där lite rufsiga strandkänslan. Den luktar diskret och det är ett plus, det blir lätt för många olika dofter med parfym, lotion, spray osv..

Jag pratade med en frisör om saltvatten spray och han sa att det är helt överflödigt i mitt hår, håret är så pass tungt och tjockt att sprayen inte kommer att kunna ge någon volym och att det finns andra stylingprodukter som är bättre lämpade för mig om jag bara är ute efter textur. Jag lyssnade inte, men det borde jag ha gjort för den här sprayen gör inte speciellt mycket alls för mig. Jag har rätt mycket självfall och den här produkten hjälper inte till att framhäva dem alls, trors att jag hört av många att saltvattenspray ska vara så bra när man har självfall. Däremot har min vännina som har lite tunnare och mera typiskt skandinaviskt hår provat denna och hon älskar den och höjer den till skyarna, så den är nog bra bara man har rätt hårtyp. 


NOTD: Depend nr.136

Mera skira lack. Här är ett jag fick i ett byte med Badbomben, tackar! Lacket heter nr. 136 och kommer från Depend.
Som ni ser är det här lacket väldigt skirt. På bilden ser ni ett lager baslack och två lager Depend-lack. Lacket är ganska tjockt i konsistensen, det vill bli lite randigt och har lite tendenser att bli klumpigt. Men trots det så är det här ett fint lack, det är diskret och har ett fint skimmer. Full täckning är ju långt bort på den här bilden, då behöver man nog minst fyra lager, men lacket är fint så här också. Tokrtiden är normal och det finns inte mycket att klaga på här inte. Ett hyfsat bra lack, diskret färg och billigt är det också, låter inte helt fel eller hur?!LOTD: Baby Marshmallow

Här har ni en LOTD med ett stift från MUS, Baby, och ett lager med Lancomes Juicy Tube Marshmallow över. Som ni ser är hyn lite torr för tillfället, men I'm working on it, ni får ha överseende så länge. Den här kombon blir ljus och skir och perfekt till vardags, diskret men ändå snyggt.


KARMA

Idag är jag ledig, efter en lång helg av arbete. Gud vad skönt! Inleder dagen med att kika på veckans avsnitt av One Tree Hill och tända några ljus, det är så mysigt. Ibland är det så skönt att ha en stund för sig själv, när man bara kan slappna av och vara riktigt ego. Här är ett av ljusen som brinner hemma hos mig just nu, White Peach från Karma in a candle.

Det luktar gott, persika och lite sötare säger jag, fruktigt säger sambon och aprikos säger vänninan. I vilket fall så luktar det gott. Det är ganska litet men har brunnit i många timmar nu och än finns det mycket kvar, så det är lovande. Dagens visdomsord får komma från ljuset, kika på etiketten här nedan.Pret-ty recension: Oktober!

Idag är det dags för en Pret-ty recension, valfri lippie är det som står på dagordningen. Jag tänkte först skriva om ett snyggt gloss eller ett coolt stift, men sen ändrade jag mig. Här vart jag bor har första snön fallit, förvisso tinar den bort igen hela tiden, men det är kallt ute nu. Och det ger torrare luft och det ger torra läppar. Så idag blir det en duell mellan två cerat i stället!


Carmex Click Stick Lip Moisture SPF #15 (Pack of 12)      VS.
Här ser ni dem, Carmex click stick och Nueva.


Konsistens: Carmex är något smidigare i konsistensen redan från början, det är mjukt och följsamt. Nueva är hårt till att börja med men blir mjukare med tiden (efter några dagar alltså, det är ju inte så att jag har samma cerat i ett halvår...)

Doft: I min näsa luktar Carmex lim. Nueva är nästan luktfritt, kanske att man kan ana en svag vaniljaktig doft.

Förpackning: Nuevas stift tenderar att åka upp alldeles för mycket fast man bara vrider lite grann. Med Carmex får man upp en lagom bit cerat åt gången, å andra sidan är Nueva lättare att få ner i förpackningen igen om man skulle råka få ut för mycket.

Hur det sitter på läpparna: Carmex går ganska lätt in i läpparna, kanske för att det är mjukare. Det ger ingen färg alls men kanske yttepyttelite glans. Nueva tenderar att lägga sig lite mer som en hinna, men när det blir varmt går det in i läppen smidigt. Ger också yttepyttelite glans.

Vårdande: Carmex fungerar, tom bra, men inte superbra. Kanske hade jag för höga förväntningar på Carmex pga att det är så omtalat, men för mig är Carmex faktiskt inte mer än strax över medelmåttigt, tyvärr. Det gör jobbet men ger ingen wow-upplevelse. Nueva är förvånansvärt vårdande, trots att det känns som en hinna på läppen. Efter två dagars användning är läpparna mjuka och smidiga.

SPF: Carmex har SPF 15 , medan Nueva inte har något SPF alls. Stor fördel till Carmex!

Pris: Carmex går loss på 25kr hos Cést-ca och Nueva går loss på 18kr hos Apoteket. Vet att man kan få tag på Carmex på andra sätt också, tex i vanliga butiker irl, tror att priset ligger på ungefär samma där.

Storlek: Nuevas är i vanlig cerat storlek, som Labello eller vilket annat cerat som helst. Carmex är lite mindre i diameter fast lite högre också, blev faktiskt förvånad över att det inte var större. Här får ni en bild på hur det ser ut.

Vinnaren blir Carmex, som ju har klarat sig lite bättre i alla mina test-kategorier. Men så är det där med lukten, kanske vänjer jag mig, men just nu känns den ganska irriterande.Betyget på Carmex dras ned pga lukten och Nueva förlorar pga att det tenderar att bli en hinna. Summa sumarum: Två helt okej cerat, till en helt okej peng. Nueva får 3/5 i betyg och Carmex får 3,5/5.Gå in på Pret-ty och läs de andra nätverkarnas recensioner! Ser inga länkar på sidan just nu men antar att de kommer upp under dagen.

Lista

Jag hakar också på listan som cirkulerar bland bloggare, lånade den från BettieLi.

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 13

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
(x) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 4

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 21

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


Jaha...en fryst jordgubbe. Där ser man


Pret-ty tema v.43: Ögonbryn

Den här veckans tema på Pret-ty är: berätta om hur du sköter/formar dina ögonbryn.


Jag är ganska tråkig på den här fronten, inga revolutionerande metoder används. Jag plockar dem med pincett, en bra pincett är värd att investera i, det blir så mycket lättare då. En spegel med två sidor som förstorar på ena sidan är jättebra, speciellt om man har lite dålig syn, då upptäcker man alla de där minimala stråna också. När brynen ska sminkas använder jag antingen brynskugga från MUS eller en mycket bra penna från H&M, buget är bra ibland. Har provat fler pennor men jag återvänder alltid till H&M's egna. Förutom det så använder jag lite vax, ögonbrynsgele eller i nödfall lite hårspray (spray på fingret från nära håll och stryk över brynet) för att hålla stråna på plats.


Men, förutom den klassiska pincetten har jag provat två andra metoder som jag tänkte berätta lite om.Vaxning.

Jag har vaxat brynen ett antal gånger på olika salonger. Det är precis som att vaxa benen, alltså hett vax på området som ska vaxas och på med en remsa som rivs bort. Man använder speciellt vax till ansiktet, men jag har alltid upplevt att vaxet blir alldeles för varmt för ögonbrynen, huden blir irriterad och är röd länge efteråt. Förutom att vaxa måste man naturligtvis komplettera med pincett. Det blir fint, och det gör lite mindre ont än med pincett, men eftersom att man ändå måste använda pincett så känns det lite förgäves med vaxet.Threading.

Det här provade jag på när vi var i Marmaris (Turkiet), tyvärr tog jag ingen bild, det ångrar jag så här i efterhand för när jag ska förklara det här för någon så får jag alltid en massa frågor, och en bild hade underlättat förklaringen. Nåväl, jag ska försöka förklara ändå, med en lånad bild.
Vid threading används trådar av rent bomull, de tvinnas och sedan dras de fram och tillbaka över brynet. Jag förstår inte hur de som utför det här kan få till en sådan precision, men det får de. Medan mina bryn blev fixade fick jag hjälpa till ite genom att sträcka ut huden under tiden, så att precis alla oönskade strån skulle försvinna. Hon som utförde den här metoden på mig höll i tråden med händerna och munnen! Ganska coolt såg det ut, har verkligen respekt för de som är duktiga på det här. Det blev fin form på brynen och jag var jättenöjd. Flera strån rycks bort åt gången och det är faktiskt mindre smärtsamt än med pincett, och resultatet varar lika länge. Plus att man slipper de röda utslagen som åtminstone jag får av vax.Bild lånad härifrånJAQUA - Peach Parfait Hand Créme

I somras tog min hudterapeut in produkter från ljuvliga JAQUA, jag har klämt och sniffat och provat ett tag och för några veckor sen gjorde jag slag i saken och gick in och köpte en handkräm. Jag kände mig ganska nöjd, för jag har inte sett produkterna någon annanstans tidigare så de kändes nya och spännande. Lustigt nog så tog Eleven in dem i sitt sortiment precis efter att jag köpt min handkräm, alltså bara några dagar efteråt, så nu är den inte så unik längre. Men underbar ändå. Ser att Bjooti skrivit om den också, så snart dyker nog produkter från JAQUA upp på bloggarna.

Handkrämen har doften Peach Parfait, och den luktar solmogna persikor och ger acossiationer till varma sommardagar och ljusa stunder. När jag kikar närmare hos Eleven har de inte just den här, de har Peach Bellini, men det kanske är samma som de döpt om? Jag hittar den inte på JAQUAs hemsida heller, så den kanske har utgått. Hudterapeuten nämnde något om att några av de produkter hon hade från JAQUA skulle försvinna så det är mycket möjligt.  Tur att jag hann knipa den här då! Här finns den i alla fall.

Den här krämen fungerar fin-fint. Konsistensen är så där som handkrämer är för det mesta, lite fluffigare kanske. När man just smort in händerna känner man en lite fet hinna på dem, men krämen sjunker snabbt in och hinnan är så kortvarig så den besvärar mig inte alls. Doften är perfekt, inte för stark men lagom för att det ska lukta gott när man sniffar på händerna, och den dröjer sig kvar länge. Tuben är rätt liten, men krämen är så dryg så man behöver inte alls mycket åt gången. Jag gav ca 110:- för min tub, tror inte jag har betalat mer för en handkräm någon gång, men det var den värd!

Betyg: 4/5 Mer än nöjd! 

Oh my God, TIGI rea!

HQ Hair har fantastiska priser på TIGI just nu! Både på twin packs av deras schampo och balsam i stor size och på massor av styling produkter. Jag diggar TIGI, jag har inte provat en enda produkt av dem som inte har varit värd pengarna eller som jag känt mig missnöjd med. Därör slår hjärtat ett extra slag när jag kikar på all den här rean. Kolla in det här setet:


Catwalk - Fashion Boost Kit


Det här innehåller kitet:

Catwalk Tigi Camera Ready Shiner & Defrizzer
Catwalk Tigi Root Boost
Catwalk Tigi Fashionista Smooth & Shine
Step-by-step DVD on how to create the lookKul att det följer med en DVD också, inte något som är avgörande för om jag klickar hem det här eller ej, men en rolig extra bonus är det ju. Ska gå och lägga mig nu och sova på saken så ser vi om klickfingret är lika suget i morgon, lönen trillar ju trots allt in då.....   :)Torka

Okej, det har varit lite tyst här de senaste dagarna. Men det beror på att jag har varit bortrest på en utbildning, men nu är jag back in business. Ska ta itu med veckans bloggtema snart, och i morgon ska jag på ett nytt besök till min hudterapeut. Gud vad bra Dermalogica är för mig, det fungerar verkligen. Och jag har provat massor innan, så mycket att det nästan är som ett dåligt skämt. Men nu har min hy blivit mycket mycket bättre, fortfarande en bit kvar att gå innan jag är nöjd, men jag är på rätt väg. Jaja, mer om det en annan dag.

Förresten, på utbildningen bodde vi på ett hotell, ute i den svenska vildmarken, hehe. Utanför fönstret till mitt rum rann en älv förbi, hotellet är precis vid strandkanten, och där hade det samlats svanar. MASSOR av svanar. Och det bara fortsatte välla in fler och fler svanar, de samlades säkert innan de ska fly vintern tillsammans. Varje kväll somnade jag till ljudet av svanar, ganska mysigt på något sätt faktiskt, även om de är lite skräniga. Det är så fint att svanarna lever i par hela livet, vackert.


Ja nu blev det väldigt OT, men jag har enbart sovit ca fyra och en halv timme, och i morgon ska jag upp 04.00 igen, så nu är jag trött och tenderar att tappa fokus. Men här får ni en fin bild att kika på, så kan ni föreställa er hur fint det var utanför mitt hotellfönster.Tillbaka till rött!Mycket skirt på sistone, men nu är jag tillbaka till favoritfärgen för tillfället igen, rött. Här ser ni OPI I'm not really a waitress, igen. Så fint, så bra. Jag gillar't !


EOTD the first one

Jag har aldrig publicerat någon EOTD eller FOTD här på bloggen, det är bara naglar som har visats upp, men idag tänkte jag faktiskt visa er en EOTD från helgen. Lite nervöst är det allt. Det är första gången och det är inte perfekt, så be nice. Men det blev faktiskt ganska bra tycker jag..

                 
Skuggorna jag har använt är Crow från MUS, en silvrig skugga från L'oreal och den ljusaste skuggan i min palett från Stila. Som bas har jag använt den ljusaste delen av MUS cover all mix. Pennan är Le Crayon Kohl från Lancome i svart så klart. Ögonbrynen är ifyllda med en superbra och billig penna från H&M, som highlighter använde jag The Multiple Coapacabana från NARS och fransarna pryds av Clinique High Impact. Thats it. Resultatet var lite mörkare i verkligheten än på bild och jag matchade det hela med ljusa glossiga läppar.


TINte Smokey Eyes

Nu har jag testat The Matchbook Smokey Eyes från TINTte några gånger och känner att jag har nog med kött på benen för att skriva ett inlägg om setet. Jag köpte det fran CéstCa för 195:-
Så här ser setet ut. Från vänster till höger ser ni två ögonskuggor, en gelliner (vattenfast), ett rouge och två lipgloss. Längst fram ser ni två st penslar, en för läpparna och en dubbel pensel där ena änden är till för skuggor och den andra är till för eyelinern. Av dessa penslar gillar jag läppenseln bäst, den är mjuk och följsam, fast jag använder den till skuggorna i stället där den fungerar utmärkt. Angående de andra penslarna så är ögonskuggepenseln dåligt limmad, den spretar och det har tom lossnat några strån. Eyelinerpenseln är hård, men den funkar rätt okej ändå.


Här har ni en swatch på allt från paletten. Längst till vänster skymtar ni rouget, men det syns knappt. Sen ser ni de två skuggorna med den mörkaste först och sedan den ljusa, sen kommer linern och till sist de två glossen. På bilden är skuggorna applicerade torra.

Skuggorna är mjuka och följsamma. De är dock något svaga i pigmenteringen, speciellt den mörkare förväntade jag mig mer av om man skall använda den till sotning, men med fuktad pensel blir de mer intensiva och då fungerar de betydligt bättre.

Rouget är helt okej, det är bara fel nyans för mig. Den är för ljus och syns knappt på min kind, men på någon med ännu ljusare hy än min så sitter det nog fint.

Linern är bra, faktiskt mycket bra. Den är mycket mjuk och har mycket pigment, den blir verkligen svart. Och den sitter som berget. Testade den på armen och skrubbade med remover, tvål och nagelborste men den ville ändå inte riktigt gå bort. När jag testade den på ögonlocket på kvällen höll den perfekt, den såg ut precis som när jag applicerade den. Man ska dock vara försiktig så att man inte får för mycket på penseln, det blir smetigt om man överdoserar. När den skulle väck från ögonlocket var jag beredd på en kamp, men jag tog en rondell med remover och höll mot ögonlocket ganska länge innan jag började gnugga och då gick den bort.

Lipglossen är jättefina. De doftar inte speciellt mycket och är tjocka i konsistensen. Det ljusa är helt perfekt till smokey eyes och det något mörkare sitter jättefint vardag som fest. De skimrar mycket och glänser snyggt, två bra gloss helt klart.

Sammanfattning: Linern och glossen är de solklara favoriterna, skuggorna fungerar med fuktad pensel och rouget passade mig inte, men hur ofta passar allt i en palett?Betyg: 3,5/5

Paket!

Förutom paketet från MUS i Umeå så fick jag ett paket från CéstCa i torsdags också. Jag la in min beställning där på onsdag kväll förra veckan om jag minns rätt, på tisdag den här veckan hörde Cilla på CéstCa av sig och meddelade att det blivit problem med frakten, hon beklagade och som kompensation skulle hon skicka med en liten överraskning. Så när paketet landade i lådan var jag riktigt nyfiken. Och vilken kompensation sen!!Det jag beställde, för övrigt till ett mycket bra pris;220:- för båda produkterna, var Match Book från TINte i Smokey Eyes och Carmex Click Stick. Det jag fick som kompensation var alltså TINte Shimmering Facepearls i Vanilla Sky och TINte Flavoured Lipshine i Pink Lemonade + ett mysigt doftljus från Karma. Bra va?! Det tycker jag var riktigt generöst, med tanke på att det endast tog SEX arbetsdagar från beställning till leverans, det är inte någon skandalös fördröjning direkt.


Och nu har jag äntligen en Smokey Eyes palett, ska testa så snart som möjligt, jag återkommer...!
Dagens ros!

Går helt klart till Amanda på MUS i Umeå! Förutom att hon är en grymt duktig mua, det var hon som sminkade mig sist jag var där, så är hon hur hjälpsam som helst också. Jag ringde henne på onsdag om att jag ville köpa en necessär, och på torsdag när jag kom hem låg den i min brevlåda. Snabbt marscherat! Jag blev sååå glad och tacksam, det kallar jag service! :) Tack Amanda!Så här ser den ut på utsidan, inte så upphetsande men svart och stilren. Den är klassisk och jag kommer inte att ledsna på den på många år.Men det är på insidan som det bästa finns. Titta bara, tre praktiska små necessärer i necessären som sitter fast med kardborre och går att lyfta ur om man tex vill ta med en del i handväskan. De här små necessärerna/fickorna är helt perfekta att ha mina MUS grejer i. Och det blir så överskådligt när det är tre små också; skuggor och rouge i ett, gloss och stift i ett (kanske lite penslar också om jag inte vill ha med ett helt fodral) och så primer, foundation och concealers i ett. På ovansidan finns det ett genomskinligt fack och där passar alla pennor perfekt. Ja det här är min nya rese-bästis!Tipsigt till badet!

Nu när det ändå är badvecka och Eleven helt plötsligt har tagit in två oemotståndliga kit från Aquolina måste jag så klart tipsa om dem. För Aquolina = great, och bad = great, så de här kiten kan inte vara dåliga. Kiten innehåller fem st 100ml flaskor med mysigt gunk som du kan använda som tvål, badskum eller tom schampo.Aquolina Delicatesses #1

Aquolina Delicatesses #1

Det första kitet heter Delicatesses nr.1 och . De här dofterna ingår i kitet:

 • Chocolate Bath Foam
 • Peach and Apricot Bath Foam
 • White Chocolate Bath Foam
 • Icing Sugar Bath Foam
 • Wild Strawberry Bath Foam

 • Visst låter det toppen?! Det här är det kitet som lockar mest, i alla fall för mig.  Sen finns det ett till kit, som har det fyndiga namnet Delicatesses nr. 2
  Aquolina Delicatesses #2
  Och i det kitet hittar ni de här dofterna:

 • Blackberry and Musk Bath Foam
 • Raspberry Jam Bath Foam
 • Ice Tea Bath Foam
 • Orange and Vanilla Bath Foam
 • Pink Grapefruit Bath Foam


 • Finns som sagt hos Eleven och går loss på 195:- /set.


  Budgettips!

  Hemma på vårat handfat står det alltid en pumpflaska av Palmolives flytande tvål. Tvålen heter Milk & Honey och doftar ljuvligt. Den doftar honung och är lite söt men inte så där äckligt kväljande söt utan mer mysigt, Ja den har en mild doft av mys helt enkelt.

  Palmolive Liquid H/Wash Milk/Honey 300ml

  Bild lånad härifrån

  Huden blir mjuk och känns återfuktad och doften håller i sig ett ganska bra tag efter att man har duschat eller tvättat händerna med denna. En flaska kostar ca 35:- och jag tycker att det är ett riktigt kap! Inte svår att få tag på heller, bara att knalla in på närmaste ICA eller Coop eller någon annan matvarubutik så hittar ni den säkert på tvålhyllan.

  Rosa oktober

  Nu har vi ju redan hunnit en bit in i oktober, månaden när vi ska sätta fokus på bröstcancer. Bröstcancer blir allt vanligare, och självklart ska vi vara med och stödja Cancerfonden i deras kamp mot den. Det finns en hel del beautyprods att välja på där delar av förtjänsten går till forskning kring bröstcancer. Vi shoppar ju ändå beauty varje månad, så varför inte förena nytta med nöje?


  Estée Lauder är kända för sin Pink Ribbon Collection, som kommer med nya produkter varje år. Kampanjen frontas av Elizabeth Hurley och här ser ni ett set med tre rosa gloss. De säljs alltså i ett set om tre, går loss på ca 240 kronor i Sverige eller ca 19 dollar i USA.
  Mavala har en kolletion med tre minilack i färgerna Riga, Wichita och Rose, där fyra kronor från varje såld flaska går till Cancerfonden.
  Även Essie har ett lack som stöder kvinnor som drabbats av bröstcancer genom The Libby Ross Foundation. Lacket heter Pink Ribbon och finns bla hos Eleven


  Essie Nail Polish Pink Ribbon  Smashbox drar sitt strå till stacken med Pink Power eye & lip kit, som består av två paletter som innehåller tre ögonskuggor och tre gloss. Kitet med de två paletterna kostar 46dollar, och delar av vinsten går till Young Survival Coalition.

  PINK POWER EYE & LIP KIT  Sist ut i det här inlägget hittar vi Försvarets Hudsalva. En bra produkt, billig och fungerar utmärkt på läpparna. I oktober finns de i en rosa specialutgåva, där två kronor från varje sålt cerat går till Cancerfonden. Alla har vi ett apotek nära oss, Försvarets Hudsalva är inte dyr och nu när hösten gör intåg behövs det återfuktning till läpparna, så kika en gång extra på den här produkten.


  Skuggan från Malu Wilz

  För ett tag sedan skrev jag ju om en skugga jag fyndat från Malu Wilz. Det här märket var helt nytt för mig, och jag köpte som sagt skuggan hos min hudterapeut, som jag förstår det har hon slutat använda sig av det här märket och därför fick jag skuggan för bara tio kronor.

  Malu Wilz är tydligen en av Tysklands största och mest välkända MUA som under det egna namnet säljer smink och hudvård. Förutom det egna märket med beautyprods så har Malu Wilz också en egen MUA skola i Aachen i Tyskland.

  Skuggan ja, den är mjuk och så där lite sammets-aktigt pudrig när man rör i den. Skuggan innehåller yttepytte lite skimmer men det syns knappt. Den har en intensiv färg och sitter på plats under en hel arbetsdag utan problem. Med fuktad pensel blir skuggan lite mer intensiv men det blir inte lika stor skillnad som med tex MAC's pigment. Jag tycker också att skuggan blir lite mer svårapplicerad med fuktad pensel, resultatet vill inte bli så jämnt då. Men det är en bra skugga, på en skala 1-10 är den en 7:a, och för tio kronor var den rena fyndet.  Så här ser färgen på skuggan ut enligt Malu Wilz hemsida, men den är alldeles för ljus.  Så här ser skuggan ut i dagsljus, utan blixt, bilden ser lite mörk ut men skuggan är faktiskt mörk:  Och här har ni en swatch på den:
  När jag kikar runt på hemsidan känns den lite old fashion, inte direkt trendig eller modern, men det finns ändå en hel del som jag hade kunnat tänka mig att prova på. Tex läppstiftet som finns i hela 40 färger, de här hade jag velat testa:

                                         
                    

  Ser ut att vara säkra kort, alla färgerna jag gillade är ganska neutrala, svaga färger, en skimrar lite grann till och med.  Pret-tys bloggtema v.42

  Veckans bloggtema på Pret-ty är: badvecka!

  Jag älskar att bada badkar, vem gör inte det liksom?!  Tyvärr har vi inget badkar i lägenheten vi bor i nu, men det har däremot min mamma och pappa. Så varje gång jag åker till byn de bor i tappar jag upp ett hett bad och läser senaste Cosmo, avslappnande och lyxigt. Att ha ett badkar är nastan som att ha en liten oas som skänker lugn och avkoppling. När jag badar slänger jag gärna i en badbomb, några gamla hederliga badkulor, skum eller olja.


  Lush är väl knappast ett okänt märke, och här hittar man massor av fräsande och bubblande juveler till badet.
  Honey Bee badbomb innehåller honung och Aloe Vera, låter inte helt fel eller hur?!
  Bubbelbiten French Kiss doftar ljuvlig lavendel och passar bra i badkaret

  Body Shop är en stor favorit hos mig, och här hittar man riktigt ljuvliga grejer till badet, till exempel de här:


  Spa WisdomTM Plunge and Purify Bath Soak är ett badsalt som är djuprengörande
  Badpulver med doft av lavendel, Divine Calm Serenity Milk Bath Powder
  Badskummed doft av papaya, det här doftar helt lovely!  Och för att göra tvålningen lite lite lyxigare kan man använda sig av en sån här:  Bilder lånade från Body Shop.  Kika in hos Satine så hittar ni den här flaskan:


  Tadé massage och badolja med doft av jasmin  Hos Eleven finns bland annat det här:


  Aquolina Pink Sugar Bubble Jelly Bath Foam
  REN Moroccan Rose Otto Bath Oil
  NOTD: CND NR. 325

  Idag har jag lackat naglarna med ett lack från Creative Nail Design, det heter nr. 325.


  Lacket är vitt och har ett fint pärlemorskimmer. Det är skirt och på nageln ser ni två lager och det är inte ens i närheten av att vara täckande, man behöver säkert fem för att uppnå ett täckande resultat. Innan jag lackade med det här lacket använde jag ett baslack också, LCN FM3.  Lacket är tunnt i konsistensen, det rinner lätt ut på nageln och det här är ett lätt-målat lack. Torktiden är lite kortare än normalt och hållbarheten är average, godkänd helt enkelt. Lacket luktar inte speciellt starkt heller, ett klart plus. Ett bra lack, och det blir inte det sista CND lacket hemma hos mig.
  Super borsten!

  Här ser ni den, den bästa borsten jag har just nu.
  Jag köpte den snorbilligt på The Body Shop i Umeå sist jag var där. Jag fick den tom gratis eftersom att jag köpte tre produkter samtidigt som jag gick med i deras kundklubb, och då får man den tredje varan gratis. Jag var där på en make- up rådgivning och då använde MUAn den här borsten, jag sa direkt att den måste jag ha. Borsten har utgått ur deras sortiment, men som tur var hade de kvar en på lagret som hon letade fram åt mig. Jag vet inte riktigt vilken slags hår den är gjord av, jag tror i alla fall inte att det är syntet. Borsten är mjuk och len, men ändå är stråna ganska fasta, de böjer inte och spretar åt alla håll och kanter. Stråna sitter tätt, tätt, och det gör att man lätt plockar upp mycket rouge/puder/bronzer med denna, vilket naturligtvis ger ett finare resultat. Det är bra stuns i borsten också, ja den är helt enkelt underbar.          


  Man kan använda den här borsten för att applicera rouge; det gör man lättast genom att greppa den precis vart stråna börjar och klämma åt lite grann så att den blir formad som på bilderna. Man behöver inte klämma speciellt hårt alls, den vill lätt forma sig så här och jag tycker att det är superbra, rouget blir helt lovely om man applicerar det med borsten när den ser ut så här.

                   
  Så här ser borsten ut i vanliga fall, om man inte klämmer på den. När den ser ut så här så fungerar den utmärkt att applicera puder eller bronzer med. Givetvis kan man ju använda den så här till rouge också, det är ju en smaksak.  NOTD: LCN FM3

  Idag har jag ett lack från LCN på naglarna, det heter FM3 och är ett ljust lack som är tänkt att användas som bas för manikyr.


  För mig fungerar inte lacket så bra, nyansen är helt fel. Den blir för ljus och går för mycket åt gult för att passa mig. Men i övrigt är det ett bra lack. Flaskan är praktisk med gummi på korken som gör det lätt att få grepp och vrida upp den. Flaskan är stor också, det ryms mer i den här än i en OPI eller ChG flaska. Lacket är lite besvärligt och det är svårt att få det jämnt på nageln, det vill lätt bli ränder och klumpa sig på nageln. Men det är snabbtorkande och håller bra. Kanske provar jag något annat lack från LCN i framtiden, i en mer passande nyans för mig.

  Veckans Pret-ty bloggtema v.41

  Veckans bloggtema på Pret-ty är: berätta om dina mest använda verktyg och hur du vårdar dem, förslaget kommer från Sminkan.


  Jag har ju tidigare nämnt mitt pensel-set och många av de penslarna åker fram ofta, här är bilder på de tre som är flitigast använda
  De här tre borstarna använder jag nästan varje gång jag sminkar mig, de fixar allt jag vill behöver i ögonskugge-väg, men när jag har tid öppnar jag hela det röda etuiet och väljer och vrakar, känns ganska lyxigt!


  Jag gillar rouge, det är faktiskt en av mina absoluta favoritprodukter och jag använder mig ofta av två stycken när jag sminkar mig, ett som är ganska nära min hudton och ett lite kraftigare. För att applicera rouget har jag två penslar som åker fram allt som oftast, en är från Kanebo (den är tätt packad med strån och plockar upp mycket pigment,ni ser den längst till höger) och den andra är faktiskt från Isa Dora (där är det inte lika tätt med strån men det är en bra pensel ändå, den ligger i mitten). Foundationpensel använder jag alltid, den och fingrarna fungerar bäst till foundation tycker jag, för tillfället provar jag en från Kicks och den ser ni längs till vänster på bilden.


  Sen har jag en absolut favorit!! Det är den bästa penseln jag äger, funkar perfekt för både puder, bronzer och rouge. Men den är så bra så den förtjänar ett helt eget inlägg.


  När det gäller vård av penslarna så är rengöring en självklarhet, usch vad mycket äckliga bakterier det kan växa i penslarna annars. Jag skulle aldrig kunna använda en pensel till concealer, krämskuggor eller foundation utan att rengöra, eww!  Plus att färgerna blir ju helt knasiga om man inte rengör dem efter att ha använt en mörk skugga eller ett färgstarkt rouge. Nej, rengöring är viktigt. Jag brukar tvätta med mild tvål och ljummet vatten, sen låter jag dem stå i en mugg och torka så att de håller sig fina och stråna håller ihop. När de inte tvättas eller används ligger de på plats i pensel-lådan eller i något av mina två etuier, thats it. Mer vård än så får de inte.

  Spanat på Sally Hansen!

  När jag skrev inlägget om maximum growth surfade jag givetvis in på Sally Hansens hemsida, och där upptäckte jag ett nagellack som också kommer i klick-penna. Jag vet att jag dissade maximum growth, men jag kan inte låta bli att bli lite nyfiken på det här lacket ändå. Jag har fortfarande lite sug efter pennorna från OPI, och trots att jag är skeptisk klickar jag säkert hem en penna om de skulle råka komma in på H2T någon gång.  Product Image


  Nagellacket ska vara snabb-torkande och formaldehydfritt, låter bra. Än så länge finns det bara åtta färger, men det kanske kommer fler? Färgerna är: Clear Opal, Sheer Opal, Sheer Pink, Hot Pink, Orange, Red, Blue och Black.


   


  Sally Hansen Maximum Growth
  Jag har trasiga nagelband, mitt jobb medför att de blir torra och spricker och jakten på en bra kräm/olja/mirakel är evig. Senast i jakten är den lilla klick-pennan från Sally Hansen. Den heter Maximum growth men den huvudsakliga uppgiften är återfuktning. Med ett enkelt klick i änden på pennan kommer lite olja ut från penseltoppen och tanken är att det ska vara enkelt att applicera oljan på nageln


  Men... och det är ett stort men, penseln håller inte ihop. Med tiden börjar den spreta och delar på sig. Den blir delad i små sektioner, inte strå för strå, och det resulterar i att oljan rinner ner längs kanterna på de olika sektionerna. Hänger ni med? I vilket fall så blir precisionen inte så bra. Oljan är inte så dryg och det krävs mer än ett klick per nagel. Återfuktningen är helt okej, men mina nagelband kräver mer. Efter tre veckors användande så är inte skillnaden speciellt stor. Så nu forstätter jakten...
  Betyg: 2/5, Njaa..

  Nya inköp

  Var hos min hudteapeut för ett litet tag sedan, och fyndade dessa raringar för 10 (ja TIO) kronor styck! Mitt första CND lack, ja det första LCN lacket också för den delen.. Och Malu Wilz har jag inte hört talas om förut men det verkar lovande än så länge, mjuk och lättjobbad skugga.

  Lacket från LCN heter FM3 och det från CND heter nr.325 Tres Jolie. Skuggan heter bara nr. 55  Pret-ty tema v.40

  Ojoj, det har varit lite tyst här förra veckan och därför kommer bloggtemat för v.40 på Pret-ty lite sent, det var: Lösögonfransar, glitter och glam, förslaget kommer från Rocketqueen. Spontant känns det här som ett jätteroligt tema, vem gillar inte lite glam? Yay!


  Hos Eleven finns det givetvis massor, här kommer en produkt som föll mig i smaken:  Eyeko Sparkle Powder

  Eyeko Sparkle Powder är en rosa puderpuff späckad med skimmer och glitter, dessutom doftar pudret godis. Sa jag att den är rosa? Skimmer och glitter känns glammigt i mina ögon, i lagom mängd givetvis. Fast vad som är lagom bestämmer man ju helt själv
  Lösögonfransar hör till, här är två par som jag kan tänka mig:

  Luxe Black Lashes

  Luxe Black Lashes

  och

  Sexy False Eyelashes with Crystal Stones

  Crystal Stone lashes

  båda paren kommer från My Divas Closet

  QUEEN

  Glittereyeliner från MUS i färgen Queen (den som står upp och ner på bilden)

  Rött läppstift osar glamour i mina ögon...

  Men ljusa glossiga läppar i kombination med sotade ögon är också ultra-glammigt!  RSS 2.0