Mirakel för håret

Tänkte dela med mig av ett tips om ett mirakel för håret, a.k.a  L'oreal Lumino Contrast, som den här lilla flaskan heter.




Det här kan vara en av de absolut bästa glansgivandeprodukterna för håret som jag har provat på i mina dagar. Dessutom känns den vårdande för slitna toppar. Sjukt dryg, sjukt bra, sjukt fin glans. Det var allt.





Monsterpincetten

I min mammas sminkväska finns lite allt möjligt, och fastän jag ständigt blir utpekad som familjens shopoholic så är hon inte så dålig hon heller, våra beautysamlingar kanske inte är proportionerliga men ändå.
I alla fall så hittade jag den här mojängen när jag var hemma




Monsterpincett ackompanjerad av läcker fläck i hörnet ;)

Det är en pincett, men mycket större och värre. Som en sorts mutantpincett, en pincetternas belgian blue. Fast den är inte bara stor, den ska tydligen vara fiffig också. Den fungerar som så att man siktar in sig på ett förargerligt strå som beöver avlägsnas för att brynen ska uppnå perfektion, placerar pincettens spetsar på varsin sida av strået (så långt är ju allt som vanligt), men; istället för att trycka och dra så trycker man bara. Pincetten drar själv, helt av sig själv. Man bara trycker ihop de där två utstående skenorna och så rycks strået bort.

I och för sig är det kanske inte så jobbigt att rycka själv, men om man känner sig lite osäker och är lite mesig och tvekar för mycket kanske den här är bra? Eller man kanske har darriga händer, vad vet jag. När jag provade den blev jag först lite irriterad för att det inte gick så smidigt som jag tänkte, men det var för att jag inte pressade nog hårt på skenorna, när jag väl fattade galoppen så fick sig stråna en ordentlig omgång. Pincetten var dock inte så vass som jag vill att den ska vara.

Så; en kul grej och den fungerar som den ska men pga bristen på vasshet blir det nog inget inköp av en sådan här.





Dr. Lipp orginal nipple balm for lips...

... heter en liten tub jag hittade på Kicks, och på något konstigt sätt sa min hjärna åt mig att köpa den fast jag inte alls var ute efter ännu en återfuktande allround produkt. Men köpte den gjorde jag i alla fall.



Den här lilla tubens innehåll har ett så långt namn så i resten av texten kallar jag den bara Dr.L.
I alla fall; Dr.L är en produkt som främst är avsedd för läpparna, men på Dr. Lipps hemsida kan man även läsa att Dr.L hjälper nagelband, hälar och armbågar. På hemsidan kan man även läsa att man kan använda Dr.L som bas för pigment eller blanda lite med rouge (alternativt stryka på ovanpå), jag har ännu inte hunnit prova detta men på grund av den extrema klistrigheten är jag tveksam.Dr L kommer med samma gamla löften som alla sådana här produkter brukar lova, och det är väl därför man faller för dem, gång på gång. Plus att jag tyckte att tuben faktiskt var ganska snygg, så lätt är det att få mig på fall.

Dr.L lovar att återfukta huden med upptill 40% på en timme, och återfuktningen är bra, till och med mycket bra. Men tyvärr så är det så himla kletigt att jag blir alldeles matt av att använda det. Dr.L går inte in i huden speciellt fort och är extremt klistrigt så om man smörjer in armbågarna måste man passa sig så att inte soffan eller något annat får en fläck en stund efteråt. En fördel är att det är snyggt på läpparna, det ger glans samtidigt som det vårdar och det är ju alltid ett plus. Ett annat plus är att Dr.L är extremt dryg, man behöver bara yttepytte-lite.

Så; yes! på läpparna men njaaa, i övrigt.





Fläckiga tassar

Igår kväll kände jag för att pyssla lite med naglarna, så jag satte mig framför Ugly Betty och började lacka. Vanligt lack kändes... tråkigt, så jag hittade på något lite roligare. Så här blev resultatet, lite leopard-inspirerat:





Morgonsol




Eftermiddagsljus

   






Så vad använde jag för att skapa det här mönstret? Jag använde två lack som syrran köpte åt mig i Thailand, de ser ni på bilden nedanför. Jag hade ingen pensel att använda så första tanken var tandpetare, men det hade jag visst inte heller. Men en bra kvinna reder sig själv och man tager vad man haver; så jag tog en sån där pinne man har till grillspett och voilá; fläckiga naglar!







Pigment från MAC

Härom veckan trillade en liten beställning från The Body Needs in, det var några MAC pigment jag beställt, sex stycken närmare bestämt. (Varning för bild-spam)



Utsidan på burkarna, på alla andra bilder är pigmenten i samma ordning som ovan, så vill ni veta namnen: kolla på denna bild.



Utan blixt



Som ni ser är Jewelmarine och Neon 60's glitter, jewelmarine är helt outstanding och Neon 60's var en gåva från TBS som följde med beställningen.






Swatch på de tre översta, med blixt. Supertjusiga gröna nyanser, på den här bilden ser Deep Blue Green nästan svart ut men i verkligheten skimrar det vackert i grön-blått.



Utan blixt





EOTD: sotigt

vad gör man när man är rastlös och inte har så mycket att hitta på?

Leker lite med skugg-lådan kanske? Resultatet blev grått och sotigt, med ljusa glossiga läppar.





Kameran äter färg som vanligt, inte helt lätt att få till bra bilder, men jag jobbar på det.

Använt:
Mascara Lancôme Hypnose, MAC paintpot bare study, MAC Typhograpy, MUS crow, NARS Copacabana, grå penna från MUS, ögonbryns penna från H&M

        

Läppstift från YSL, glosset är från Nivea





MUS Violet Storm

är namnet på min nyaste penna. Är verkligen inne i en "penn-period" nu, så snabbt och enkelt sätt att krydda vardags-sminkningen. Min senaste kärlek heter Violet Storm och kommer från Make-up Store.





Fotat utan blixt...



...och med blixt

Färgen är en kall lila nyans, som verkligen är kick ass-snygg, klar favorit just nu, den åker på nästan varenda dag. Och när jag tröttnar på det lila så åker Green Card fram, som ju också kommer från MUS. Som vanligt med MUS pennor så är hållbarheten bra, pennan är mjuk och lätt att sudda och leka med.





Lancôme Magique blush: Pink Softness

Bytte till mig ett fluffigt mousserouge på Pret-ty för ett tag sedan. Det kommer från Lancôme, är ett magique blush och nyansen är pink softness.





Som en rodnad bara, tyvärr är nog färgen fel för mig. Riktigt synd för det här är ett bra rouge. Lätt att tona, öka i intensitet och ljuvligt fluffigt.






NOTD: Carlo di Roma

Här kommer lite bilder på ett av lacken jag köpte i Spanien i januari, det kommer från Carlo di Roma och är namnlöst.



Utan blixt, supersnyggt tycker jag. En riktigt mörkt röd, vampig färg som för tankarna till vampyrer och andra gotiska ting. Tyvärr är lacket lite väl tunnt och vill bli flammigt och ojämnt, trots flera lager och bra grund. Synd, för färgen är som sagt uppskattad.



Blixt och här ser man riktigt hur flammigt ojämnt det är.



Utomhus på en skotertur jag och pappa gjorde i februari. Kameran följde med för att fota omgivningarna, men why not naglarna när man ändå är i farten?!



En stuga i skogen som min farfar har byggt, jättemysigt att vara där. När jag var yngre sov hela familjen där på påsken, det finns varken vatten eller elektricitet så det är vedeldning och ljus som gäller, det var tider det. Nu för tiden åker vi dit varje vårvinter (den femte, och absolut bästa årstiden!) och grillar och umgås.



Älven nedanför stugan







Wella high hair gloss serum

så heter ett serum som jag fick av min kära mor i januari



Serumet är mer som en glansspray och den är helt enkelt skit bra! Ger håret massor av glans men är ändå inte för tung, det ser inte fett ut. Bra flaska också, sprayen fördelar sig bra över håret och några snabba sprut ger bra med glans över hela håret. Frisören mamma köpte flaskan av tipsade om att man ska spraya på den innan resten av stylingen (en av mina andra glanssprayer som heter Camera ready och kommer från TIGI gör man tvärtom med enligt frisören jag köpte den av, kul att det är så olika), och borsta igenom håret med några tag så att sprayen förelas bra över håret. Men ibland fuskar jag och kör med sprayen sist ändå, gamla vanor är hard to kill. Lika snyggt blir det i alla fall, och håret ser välvårdat ut på ett litet kick. Tack mamma!







Platta funderingar

Jag har länge velat fram och tillbaka angående inköp av en plattång. För ett år sen "lånade" jag syrrans och jag anar att hon vill ha tillbaka den nu. Varje gång hon för det på tal ser jag till att snabbt bjuda henne på fika eller något annat så att hon inte kan prata mer om det, men jag anar att min taktik är lite väl uppenbar och att det här inte håller längre. Alltså är det dags att köpa en egen. Drömmen är ju självklart denna:



En pink styler från GHD, men helt ärligt så är ju två tusen kronor för en plattång vansinnigt så den blir det inte. Men drömma kan man ju..

  
Den här har jag lite seriösare funderingar på, en Braun Satinliner Ion-shine ES2. Jag tror att jag kommer att få tillfälle att köpa den till ett bra pris inom en snar framtid, men frågan är om den är bra? Någon som provat? 

 Sen finns ju GA.MA som det sägs mycket gott om, men vilken av deras modeller är absolut bäst? Jag har tjocka hårstrån så jag behöver en riktigt bra plattång. Förutom att göra håret rakt vill jag självklart kunna använda den till att locka håret.

                         

CP1 Ceramic Electronic plattång och CP1 Ceramic Laser Ion plattång

                                      
CP3 Tourmaline Laser-Ion och CP3 Ceramic Nano Tourmaline


Så vad säger ni? Vilken är BÄST?





Alla bilder är lånade från Eleven





NOTD: naturligt

Idag är mina naglar ganska naturliga. I alla fall mer än de har varit på länge.



Okej, jag erkänner; de har vita tippar (OPI alpine snow) och ett ljust rosa lack på hela nageln (OPI hearts&tarts), men det är mer naket än mina naglar har varit på länge. Typ sen.... i somras, det har varit mycket färg hela sommaren, hösten och mörkt under vintern men nu när de äntligen lyckats bli lite längre så kände jag för något klassiskt, och I'm lovin it. Så här långa naglar har jag inte haft sen jag började på mitt jobb sommaren -06, men nu ska jag alltid ha naglarna så här! Himla snyggt om man får säga det själv, och det får man! :)

    

 




RSS 2.0