Tillskott i läppstiftssamlingen

Tänkte dela med mig av ett riktigt fynd jag gjort i sommar. I början på juni hittade jag det här läppstiftet i en rea-låda på Kicks. Där brukar man annars hitta mest skrot och konstiga färger som ingen vill ha, så gissa om jag blev glad när jag hittade detta stift för halva priset!Stiftet är ett Dior Addict Ultra-Shine i nyansen nr 232 Shiniest Sweet. Nyansen är en peachy rosa-korall med mycket glans och små,små glitterkorn. Tjusigt!

Melba

Här kommer en bild på rouget jag köpte i Stockholm. Det är ett matt rouge från MAC i nyansen Melba som är en riktigt peachy färg som passar utmärkt på sommaren. Med lite lättare hand tror jag nog att det kommer att vara fint på vintern också, just nu är jag stormförtjust i det och speciellt att det är matt. Jag har inte haft något rouge från MAC tidigare så det här är mitt första och jag gillar det. Jämfört med de från MUS så är det här lättare att få skirt, men det går ändå att bygga intensitet. Nu tror jag att jag behöver en rougeborste från MAC för att få det ultimata resultatet, men det finns inte i budgeten just nu så det får vänta ett tag till.
En swatch på rouget, den blev inte så skarp men jag tror att ni får en uppfattning om färgen ändå. Jag har överdrivit appliceringen här så att ni ska se lite bättre.
IsaDora skuggor

IsaDora gör en del bra grejer, och en skuggkvartett som jag har köpt om och om igen är nr 35 PearlsSkuggorna har en fin skimrig finish, de två översta fungerar fint som highlighters och på rörliga delen av locket, och kompletteras fint av de två nedre som är mörkare. När jag reser brukar jag försöka begränsa sminkpackningen, det är onödigt att riskera att skuggorna går sönder när de skumpar runt i bagageutrymmet i flygplanet och ibland får man helt enkelt inte plats med allt man vill. För sådana tillfällen passar de här skuggorna bra. De har kanske inte världens bästa hållbarhet men med primer under är de helt godkända; det är lätt att skapa både dags- och kvälls make-up med den här kvartetten och färgerna passar de flesta personer och tillfällen.
Swatch på skuggorna, som ni ser är den vita riktigt välpigmenterad, det är också den som är favoriten av dessa skuggor. De andra är inte riktigt lika vassa, men de är fina ändå.

Sminkförvaring

Tidigare har jag visat er bilder på min sminkbyrå och lite bilder från mina badrumsskåp, den här gången blir det förvaring i mindre skala. Varje morgon när jag ska iväg tar jag fram sminket jag behöver och ofta är det ungefär samma skuggor, gloss och penslar som åker fram, ibland byts en del ut men ni vet när man är så där stressad på morgonen men ändå känner att man måste slänga på lite smink innan man sticker iväg? Då är det skönt att ha sin "fungerar alltid sminkning" som man nästan kan skapa i sömnen om det skulle behövas.

I alla fall så har vi inte så super mycket plats i vårat badrum eftersom att vi bor i en ganska liten hyreslägenhet, så då blir det ofta så att jag bara lägger sminket ovanpå tävttmaskinen innan jag sticker iväg. Jag tar bort det när jag kommer hem sen, men det hinner ändå ligga där tillräckligt länge för att börja irritera min kära sambo som har fått tjata och tjata innan jag kom på en bättre lösning.
Köpte en tjusig rosa ask (liknar en hatt-ask) med vita prickar som får stå på byrån inne i sovrummet. I den förvarar jag mitt "varje dag smink" och de penslar som jag behöver. Det går fort att hitta det jag vill ha, att plocka undan när jag är klar tar ca fem sekunder och sambon är glad igen, dessutom är asken ypperligt söt må jag säga! Win - win alltså! :)

Lite nytt i sminklådan från MUS

Jag shoppar gärna på MUS, jag tycker att de har grejer med bra kvalitet och så finns det så himla mycket att sukta efter också. I sommar har jag varit på en privat sminkrådgivning som jag går på då och då; för att det är roligt med ny inspiration, en chans att få lära sig tips&tricks av ett proffs och dessutom känns det lyxigt. En sådan rådgivning kostar en femhundring och sen får man välja produkter för samma summa också, inte sällan kommer man på så himla mycket som man vill ha så det drar iväg lite mer än bara den där femhundringen ;)

Här är bilder på lite nytt som har fått följa med mig hem i sommarFrån vänster till höger, övre raden först:
Lipstick Pretty, Blush Ginger, Microshadow Plum, Microshadow Bronze
Nedre raden:
Twinkle eyeshadow Africa, Twinkle eyeshadow Arrow, Lip pencil Nude Beauty, Eye pencil Endless Ocean, Eye pencil Jazz


Närbild på skuggorna och pennornaBronze skuggan och pennan Endless Ocean är sjukt snygga tillsammans, speciellt nu på sommaren och till lite bränna, älskar!


En bild på rouge, läppstift och twinkle eyeshadows (twinkle eyeshadows ska utgå ur sortimentet, därför betalade jag bara halva priset, bra för mig men tråkigt i längden för de är himla roliga att sminka sig med..)
Swatch på rouget Ginger och Microshadows Plum och Bronze

Swatch, från vänster till höger: lip pencil Nude Beauty, lipstick Pretty, eye pencil Jazz och eyepencil Endless Ocean
Den där matta bronzern...

... som jag nämnde tidigare visade sig vara en riktig hit! Jag älskar den! Den kommer också från Lumene och är en mineral bronzer, Lumene Arctic sun mineral bronzer och jag har den i nyansen 01 Sunrise.Som ni ser är inte den här förpackningen speciellt upphetsande (precis som med mineralfoundationen jag hyllade tidigare, kan ni inte göra de lite roligare Lumene? Lite guld eller metall eller något...lite plus för den pressade solen får ni i alla fall) men det gör inte så mycket när innehållet är så bra som det är. Man kan nästa tro att Lumene har sponsrat mig, den här lilla dosan och mineralfoundationen från samma märke är ju de två produkterna som jag har hyllat mest hittills i år, men tro mig; det gör de inte. Det råkar bara vara så att de här två produkterna är sjukt bra.

Bronzern är helt matt, inte ett enda litet glitterkorn så långt ögat kan nå. Nyansen är perfekt för mig och drar inte ett dugg åt orange som jag annars tycker att bronzers kan göra. Den är lätt att få jämn och håller länge, tror att den kostade någonstans mellan 100-150:- om jag inte minns fel vilket är ett bra pris för det man får. Har använt den nästan dagligen i ca en månad nu och jag har inte ens kommit förbi den pressade solen, så den är dryg också.

Kort sagt: vill du ha en matt bronzer spana in denna godbit!


Okej hörni ...

.... jag är rätt dålig på att uppdatera nu för tiden. Semester, förkylning, jobb, flytt, ja det är mycket som händer just nu och tills hösten och vardagen återvänder så får ni stå ut, men sen; då kommer jag igen! :)

I alla fall så var jag och sambon på en kort liten visit i Stockholm efter Bulgarien, och givetvis stod ett besök vid en MAC-disk högt, högt upp på listan över måsten i huvudstaden. Vi hade rätt kort tid på oss, så jag slängde ut en snabb fråga på Pret-ty om vilken MAC-disk som är att föredra (tack så mycket pret-tysar! ni gör allt så mycket enklare) och valde sen att besöka den på Åhléns.

Nog snackat, här kommer lite mobilbilder på mina första egenshoppade MAC darlings!En liten hög med MAC, himla många förpackningar....
...som snart slaktades för att bli min första quad! Visst är de tjusiga?! Så himla bra färger, precis såna som jag alltid faller för. De här raringarna kommer att vara mycket användbara, faktiskt så har de redan fått följa med på ett bröllop, på partyrundan, shopping på stan, middag hos svärmor, ja you name it. De är så himla mångsidiga tillsammans! 

Överst till vänster ser ni en matt brun, Folie heter hon
Nederst till vänster ser ni en helt perfekt matt ljusbeige skugga som jag är stormförtjust i, Blanc Type heter denna allround raring (jag gillar att ha Blanc Type på rörliga delen av locket, men också som matt highlighter de dagar jag känner för det)
Överst till höger är en lovely skugga som inte riktigt görs rättvisa av den något dåliga bilden jag tagit med mobilkamera, egentligen drar hon mer mot lila och har en fantastisk finish som heter veluxe pearl, måste skaffa fler skuggor med denna finish.  Star Violet är hennes namn.
Nederst till höger hittar vi Hepcat, som är mer lila än bilden vill visa, tjusig värre!

Den som är observant kanske noterade att det fanns en till ask med på första bilden, i den ligger givetvis ett nytt rouge som jag var tvungen att skaffa, ska visa det längre fram när jag har använt det ett tag, man kan väl inte ha för många rouge?! Not me i alla fall
RSS 2.0