False lashes

Sprang in på Lindex och snubblade över dessa



Ardell fashion lashes nr 110. De är ganska neutrala och passar bra både till fest eller om man bara vill krydda vardagen lite grann. Tjusigt!





Positivt överraskad

blev jag när jag köpte Vecko Revyn för någon vecka sedan och såg att det följde med en skuggtrio. De produkter man får med tidningar som VR, Solo mfl brukar ju inte direkt vara fint förpackade, tvärtom brukar de se plastiga och tråkiga ut. Men den här gången följde det med en riktigt fin skugga, spana in dessa bilder:



Rosa förpackning med tryck och ett band knutet runt, fint och lite likt Jelly pong pong och deras trifle spongy lipsticks förpackningar.



Och se här! En fin trio med relief mönster i skuggan. Cute! Och färgerna är väldigt användbara, klassiska färger som passar alla. Det enda tråkiga är att pigmenteringen inte är den bästa, men för att vara en bilaga till en tidning är denna väldigt fin. Ett steg framåt av VR!





Eleven 4 in 1 beauty & clean set

För ett tag sedan beställde jag ett kit från Eleven som heter Eleven 4 in 1 beauty & clean set.



I kitet finns det en roterande apparat som går på batterier, till den finns det fyra olika "huvuden". Ett grovt för att polera fötterna (ytan är precis som på en fotfil), ett med svamp att använda vid rengöring, ett med borste att använda vid rengöring och så ett massagehuvud.

Jag köpte enbart det här kitet för att jag ville ha en apparat med ett borsthuvud som roterar, och jag blev inte besviken. Tvärtom, jag älskar denna lilla manick! När jag har gått på ansiktsbehandlingar så har hudterapeuten använt en liknande maskin (fast en större som inte går på batterier) och jag har verkligen uppskattat den så jag har letat land och rike runt efter en liknande. Den första (och enda andra iofs..) som jag snubblade över var denna. Men 196 dollar känns lite väl saftigt, dessutom finns det ju en stor risk att man åker på tull också. Så i stället beställde jag min från Eleven för 99 SEK. Otroligt bra pris!

Jag använder borsthuvudet tillsammans med peeling från Dermalogica och det blir stor skillnad på hyn! Jag har grova porer och de blir ordentligt rena med hjälp av borsthuvudet. Viktigt är att fukta hyn ordentligt innan och även att man fuktar borsten då och då medans man behandlar ansiktet, annars blir det för torrt och det känns inte behagligt för min hy. Efter att ha peelat på det här sättet några gånger känns min hy ordentligt ren, porerna ser inte alls lika svarta ut längre och jag tror att de har blivit lite mindre. Det känns även som att fuktcremén går in bättre i hyn (även här använder jag en från Dermalogica). Man kan även torrborsta om man vill, men jag tycker att det känns mycket behagligare och renare med peeling och vatten.

Svamphuvudet kan man också använda för rengöring. Det blir då en mildare variant.

Polerhuvudet känns inte lika klockrent som borsten, batterierna är alldeles för slöa för att klara av att polera torra hälar i mitt tycke.

Massagehuvudet är skönt att använda i ansiktet, men även det blir lite klent för kroppen.



Kort sagt: är det en bra apparat för att fila/polera fötterna du är ute efter, så bör du spana vidare.
Men har du smutsiga eller grova porer, köp denna! Jag tror inte att du blir besviken! 


 





Make my monday - v.5

Bjooti kör Make My Monday, och den här veckan är frågan:

Har ni fördomar (befogade eller obefogade sådana) mot billigare märken a.k.a budgetmärken så som Isadora, Viva la Diva, Yves Rocher, Maybelline etc?

Jag har ganska många fördomar mot billigare märken, men då och då har jag fel och det gör både mig och min plånbok glada. När det kommer till underlag (undantaget primer för skuggor), mascara, hudvård och hårfärg så är jag oerhört petig och här har jag mina favoriter och ingen av dem finns bla billigare märken. Jag har ganska känslig hy och har provat en del billigare produkter såsom rengöring och foundation men varje gång har min hy blivit negativt påverkad, däremot har dyrare produkter överlag fungerat mycket bättre, så valet är enkelt.

Skuggor, gloss och framförallt nagellack provar och använder jag både dyrare och billigare och de billigare är ibland lika bra som de dyrare. Yay! 

 Vill du också vara med på Make My Monday? Kolla då här.





Yves Saint Laurent - Rouge Volupte

Här kommer en bättre bild på den lilla raringen ni fick en sneakpeak på igår.

 


Läppstiftet heter Rouge Volupte, kommer från YSL och nyansen heter Naked Beige. Det ser lite mörkare ut på bilden än i verkligheten (ljuset igen..). Färgen är precis som den heter naket beige, en ljus beige nyans som kommer att passa fint till sotade ögon. Läppstiftet är lätt att applicera skirt om man så vill, och då blir det riktigt snyggt till vardags. Det jämnar ut läpparna och känns mjukt och lent, nästan vårdande. Stiftet har även SPF (hm, har det inte här i närheten just nu, men tror att det är 15) vilket är super! Snygga läppar och skydd.

Men framför allt så skriker det lyx om hylsan. Den har tyngd i handen, den är guldig, har YSL loggan, en liten spegel i toppen.. den gör helt enkelt min måndag mycket roligare!





Smygtitt

Vad kan detta vara?









Ny skugga

Sist jag tog en sväng förbi Kicks såg jag att de hade några MUS skuggor på rea, halva priset var det. Givetvis hittade jag en som fick följa med mig hem.



Här har ni den, Make Up Store microshadow Playful. Den är snyggt brun-lila med en dragning åt rött, den är varm i tonen. Dessutom innehåller den minimala glitterpartiklar som bildar ett läckert skimmer i guldigt grönt.




När jag kom hem upptäckte jag dock att jag redan har två skuggor som är väldigt snarlika. Alla tre skuggor är från MUS, överst ser ni dramatic, längst till vänster är diva och playful är till höger på bilden. Så lika men ändå inte. Dramatic är mer röd-lila än övriga, diva är lite mer diskret och playful skimrar i grönt till skillnad från sina båda matta systrar. Same, same but diffrent!





Pret-ty tema v.4

På sista tiden har jagmissat en del bloggteman på Pret-ty, men den här veckan tänkte jag haka på. Temat denna vecka är: Lila! Vilket passar mig utmärkt, jag älskar lila. Skuggor, lack, inredning, kläder... ja, lila är en fin färg som passar det mesta.



Här ser ni Sratch Nails Amethyst. Visst är det tjusigt? kika inte så mycket på att det är lite suddigt, kolla in färgen i stället. En väldigt fin lila är det. Lacket fick jag i Pret-tys julklappsbyte, och det visade sig vara en fullträff. På denna bild har jag använt blixt.

   

Dessa bilder är tagna under en lampa utan blixt. Det är så svårt att hitta bra ljus så att färgen kommer fram på rätt sätt nu på vintern. Den stora bilden med blixt visar nog faktiskt färgen bäst, den ser lite för varm ut på de här två bilderna, men istället syns det lilla skimret som faktiskt finns i lacket bättre här.

I övrigt är lacket snabbtorkande, här behövs inget Rapidry. Penseln är ganska smal och lite pilligare att måla med än tex OPI's penslar, men den gör det lättare att komma åt tex på sidorna på lillfingret. Ett lager lack är det ni ser här, fullständigt täckande och helt perfekt. Ett riktigt bra lack!






Vinterväg och naglar

Från soliga bilder till vinterbilder, tagna för ca två veckor sedan. Det här är det jag ser när jag kör till jobbet på morgonen/kvällen





Tog en snabb bild på hur mina naglar såg ut i det här ljuset, det är Mavalas pink diamond som gnistrar och visar sig från sin bästa sida, gillar verkligen det här lacket just nu.









Semester naglar

Under semestern hann jag lacka om naglarna tre gånger, och så här såg det ut



Här är Essies Movers n'shakers som jag provade lacka på en bas av ett vitt lack. Resultatet blev mer knalligt än med mitt vanliga OPI ridge filler, härligt rosa och glad-framkallande.



Här är OPI a true ab-original. Jag gillar verkligen det här lacket, snygg korall "men mer åt orange"- nyans.



Här är ett lack som jag köpte på Gran Canaria, märket heter Thinker och lacket har inget speciellt namn. Det kommer fler bilder på detta lack i ett annat inlägg, i morgon.






Lancôme Pink Irreverence

fick jag möjlighet att klämma och känna på när jag var i Spanien. Snubblade över produkterna i en beauty butik och hjärtat slog genast ett extra slag.



Alla bilder jag har sett har känts så lockande, skapat ett litet sug och massor av nyfikenhet. Men irl så föll jag inte riktigt för produkterna, tyvärr. Skuggorna är lite mer rosa/lila än på bilderna tycker jag, vilket gör att paletten inte är fullt lika användbar för mig. Visst, läppstiftet och det knalliga rosa glosset är fina, det känns dock som att jag har sett det förut. Svarta glosset är snyggt i förpackningen, men ändå inget jag skulle använda så mycket. Roligt att testa men inte mer än så. Däremot var svarta nagellacket mycket snyggt!

Det här var mitt första intryck, kanske ändrar jag mig när produkterna landar i Kicks butikerna och jag får undersöka dem lite mer.





Tillbaka...

i Sverige igen. Loggade just in på bloggkoll och såg att jag har 368 (!!!!) st olästa blogginlägg. Nämnas bör att jag har kollat av bloggkoll en gång under resan, och hade då ca 100 nya inlägg att ta mig igenom, markerade bort alla. Så det blir alltså ca 470 olästa inlägg på två veckor. Jisses, undrar vad man har missat i beautyblogg-världen? Det här tar nog ett tag... :)





Kanske, kanske inte?

Hittade en dator så tänkte att jag slänger iväg en snabb post. Snubblade över denna skönhet i helgen...

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://content.nordstrom.com/ImageGallery/store/product/MediumLarge/1/_5671601.jpg&imgrefurl=http://shop.nordstrom.com/S/2995562/0~2377897~2377898~6001822%3Fmediumthumbnail%3DY%26origin%3Dcategory%26searchtype%3D%26pbo%3D6001822%26P%3D1&usg=__BuOaKp45bdmhudpomem090QwKp4=&h=338&w=220&sz=10&hl=sv&start=52&um=1&tbnid=GcuCt8OnsMrpEM:&tbnh=119&tbnw=77&prev=/images%3Fq%3Dyves%2Bsaint%2Blaurent%2Blipstick%26start%3D36%26ndsp%3D18%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN

Nu blev det ju väldigt dumt länkat, men det verkar inte fungera att klistra in varken bild eller skapa länk. Typiskt blogg.se....

Men visst är det vackert? Skriker lyx lång väg. Kanske måste jag slå till  ;) fick priset 160:-, någon som vet vad det ligger på i Sverige?





Hej svejs!

Nu drar jag iväg på semester i två veckor! Alltså blir det tyst här ett tag, men snubblar jag över en dator så lär jag logga in direkt. Ska spendera tiden på stranden med en pocketbok eller två, men självklart ska jag hålla ögonen öppna och spana efter beauty-fynd också!




Hit ska jag! Bild lånad härifrån.


Ha det bra allihopa och hej så länge!






Beautyklappar

Tomten kom med en del beautyklappar i år också, vilket gjorde mig väldigt glad :) Jag fick bla ChG Ravishing Dahling men det kom inte med på bild den här gången.



En duo med schampo och balsam från TIGI Bed Head, de heter Self absorbed mega nutrient. Det är riktigt stora flaskor, jag har en duo sen tidigare (moisture maniac) och den har räckt i evigheter, fick den förra julen av min syster faktiskt och än är de inte helt slut. De här två raringarna luktar i alla fall ljuvligt, lite fruktigt men ändå fräscht, ett drag av apelsin anar jag. Tack mamma och pappa!




Och så fick jag den omtalade och efterlängtade paletten från Viva la Diva av min syster, tusen tack! Jag har pillat en del på den redan, givetvis med skumapplikator och de är lite trixiga att plocka upp men de sitter bra och färgerna är helt fantastiska.





Halsband

Här är ett av mina favorit halsband för tillfället, en lång kedja i silver med ett snyggt hjärta. Enkelt men ack så snyggt. Att hjärtat inte är helt solitt utan faktiskt har ett mönster av hål gör det lite roligare och mer intressant.



Tröjan gör inte halsbandet rättvisa riktigt, den är alldels för säckig och har för mycket drapering. Men bortse från den och fokusera på halsbandet.



Här är en close-up på själva hjärtat. Lovely! Dessutom är det min super-duktiga mamma som har gjort det, hon är sjukt händig och gör smycken i parti och minut. Roligt också med ett halsband som det bara finns ett enda av, då finns det ingen som har ett likadant.





Julnaglar

Här kommer en bild på julens naglar, lite sent men jag har inte kommit mig för att visa dessa förrän nu. Det är ett rött lack från OPI, kommer inte ihåg vilket, och så små dekorationer från Pashion. Överlack är OPI rapidry oh som bas hade jag OPI ridgefiller.



Jag tog flera små blommor och klistrade dem tätt nära varandra, det syns inte på bilden men de två största har en liten sten i mitten. Too much sa vissa, I like it säger jag!






Skuggan som smälte

På juldagen gick jag på fest och gjorde en ganska snygg grå sotning. Bilderna ni ser nu är tagna fyra på morgonen och då har jag applicerat skuggorna ca 12 timmar tidigare.



Här ser det ganska okej ut, skuggorna är ju inte alls mörka och ögat ser inte sotat ut längre, men det ser inte heller ut som skit.



Men här! Här ser det verkligen ut som skit. Det ser ut som att skuggan har smält bort och sen har den bara korvat ihop sig lite i vecken på locket. Fast mycket av den är ju bara borta, puts väck. Undrar vart den tog vägen? Oxiderades den bort och gick upp i rök bara? Okej, jag har haft skuggan länge, men sist jag sminkade mig exakt likadant så höll det utan problem.

Som primer använde jag MUS cover all mix och puder, det brukar fungera bra men tydligen inte den här gången. Skuggorna jag har använt är pressade och inte cremé-skuggor, de är alltså torra.

Hm, kanske använde jag för mycket av cover all mix? Men jag tror inte det, jag gjorde precis som vanligt. Skuggorna har jag också använt massor av gånger tidigare och de har aldrig gjort så här tidigare. Får pröva mig fram och se vad som är fel.






Andra premien från Damernas Värld

I veckan trillade min andra premie från Damernas Värld ner i lådan. Jag fick SATC filmen och ett lipgloss från FACE.



Glosset heter Jasmine och är beige-rosa aktigt. För mörkt för att vara nude på mina läppar, men helt okej ändå.






I morgon...

..när jag vaknar måste jag ge mig ut på jakt efter en sån här flaska





Bara två dagar kvar nu, längtar...!

Solskydd är superviktigt! Jag tänker alltid på det. Man blir brun ändå, bara inte lika bränd (ja, alltså inte om man är som jag och aldrig blir brun fast man är helt utan skydd, men det är ju en annan femma..). Man minskar risken för cancer drastiskt, för att inte tala om att man slipper se ut som en skosula om några år...

Natti, bloggen!





Fruit Works

När jag var på Pashion senast spanade jag in ett helt berg med väldoftande gunk. Märket heter Fruit works och jag sniffade på både lipblam, body butter och scrub. Bilderna blev mest på olika body butters, men mest fascinerande var faktiskt scruben. Det var varken en salt eller socker scrub, istället var konsistensen väldigt gelé-aktig och innehöll små hårda bollar/korn som rev skönt. Provade faktiskt scrubba lite på handen, så fascinerad blev jag av den här härliga gelé scruben. Ångrar att jag inte köpte på mig en men det ska jag göra nästa gång jag har vägarna förbi. Det blir nog en strawberry surprise, eller en berry blast eller... ja, jag vill ha alla! Och för en gångs skull är det ingen omöjlighet då priset är så lågt som det är. Ett lipbalm går loss på 39:- medan scrub och butter kostar 65:- så man har faktiskt råd att prova flera stycken eller köpa en hel serie. Att köpa en hel serie av dessa är förresten ett bra budgettips som känns väldigt lyxigt!



Ett berg av Fruit Works

  

Berry blast och citrus squeeze

Berry blast luktar som en härlig blandning av bär med en dragning åt olika skogsbär, en väldigt mysig doft som är fräsch och söt men inte too much. Citrus squeeze luktar fräscht av citrus och inte alls som diskmedel som konstgjorda citrusdofter annars tenderar att göra.

   

Pina colada och strawberry surprise

Pina colada luktar just pina colada och kan nog bli riktigt intressant till sommaren. Just nu känns den inte riktigt rätt pga klimatet, men som sagt så passar den bra till sommaren. Eller varför inte om man vill drömma sig bort till sommaren en sväng? Strawberry surprise är nog min favorit, mumsiga jordgubbar med en tvist som gör att man vill sniffa lite extra, bara dra in ett andetag till och försöka sätta fingret på vad det är som gör att den luktar så speciellt.




Ni hittar dem som sagt hos Pashion.





Första hjälpen för snuviga näsor..

Ja, alltså när det gäller narighet och torr hud. I förkylningstider snyter man ju sig hela hela tiden, och blir då också torr och röd och irriterad kring näsan. Nu när jag är förkyld så har jag använt dessa i stället för vanligt papper och jag inbillar mig faktiskt att de gör lite skillnad.



Det är alltså näsdukar från Lambi med balsam och aloe vera. De är mjuka som silke, doftar svagt,svagt av något gott och känns lyxiga men är inte svindyra. Satsa på dessa om ni snörvlar mycket!






Pret-tys julklappsbyte

Jag var med i julklappsbytet som fanns på Pret-ty, rolig idé och spännande att se vad alla fick :) Min jultomte var så klart hemlig, men när jag öppnade klappen förra i veckan såg jag att det var Piraya. Jag blev väldigt nöjd med allt, tack snälla Piraya!

Här kommer lite bildspam på klapparna



På bilden ser ni en scrub, en hemlig ask, ett nagellack och ett par fina örhängen som hon gjort själv. Med i klappen men inte på bild fanns också thé. Ser ni att hon har skrivit små gulliga lappar med en kommentar till varje klapp? Jättekul idé!



En sockerscrub med redberries, luktar mums. Har inte hunnit prov-scrubba än men det kommer.



Ett tjusigt lila lack från Scratch nails som heter Amethyst.



I hemliga asken hittade jag tre lipbalms som doftar ljuvligt!






Städa ut det gamla året!

Här kommer det, det första inlägget på det nya året. Nytt år, nya sminkupptäckter och inköp som väntar. Årsskiftet är ett mycket bra tillfälle att se över innehållet i sminknecessären/byrån och rensa ut en del gammalt. Faktum är att smink inte håller hur länge som helst utan utvecklas till riktiga bakterie-bomber med tiden, ganska äckligt när man tänker på hur de växer och frodas i tuber och dosor. Resultatet av att använda gammalt smink kan bli hudirritationer, utslag och t.o.m ögoninfektion. En tumregel är att titta och lukta; gammalt smink kan härskna och ändra färg och konsistens, dela på sig och börja lukta illa.

Här är en snabbguide till hur länge smink håller:

Mascara: 3-6 månader
Kajal, fast: 2 år
Kajal, flytande: ungefär 1 år
Vattenbaserad foundation: 1 år
Oljebaserad foundation: 2 år
Concealer: 6 mån- 1 år
Läppglans: lite olika, beroende på om det är tub eller burk eller palett, men jag slänger de definitivt efter ett år, en del ryker tidigare också. Man vet ju inte hur länge de stått i butiken och har de stått under starkt ljus så är de ganska långt gångna redan när man köper dem.
Läppstift: 1,5 år
Puder: 2 år
Rouge: 2 år
Ögonskuggor som är pressade eller mineraler håller i flera år, känn och lukta! Creméskuggor håller naturligtvis kortare, ca 6 mån- 1 år


Tråkigt är det när det blir dags att ta farväl, men här kommer en produkt som är lite mer glädjande..

Nagellack: håller nästan i oändlighet, nån droppe thinner och idogt skakande fixar det mesta. Precis som med läppglans så mår de bäst när de inte förvaras i starkt ljus eller värme.



RSS 2.0