Bronzigt

Nu har jag ju skaffat mig en matt bronzer som hårdtestas men förutom den har jag två stycken bronzers som jag använder på vårkanten och nu mot sommaren. En är en gammal flamma, L'oreals Glam Bronze i nyansen Blonde Harmony, och en är en ny fling som heter Lancôme Star Bronzer .Trots att jag inte är ett dugg blond så väljer jag nyansen Blonde Harmony i stället för den något mörkare som är avsedd för brunetter, helt enkelt för att den passar min hy bättre. Jag är så pass ljus att det bara ser konstigt ut med alldeles för mörk bronzer, den här däremot get ett mjukt och naturligt resultat. Perfekt när det är två olika nyanser i samma dosa, så kan man blanda ihop en perfekt nyans själv eller använda de var för sig om man så vill. Enda nackdelen med denna är väl samma som med ack så många andra bronzers, den skimrar. Hade den varit matt hade den varit en klockren femma på betygsskalan.
 
Lancômes Star Bronzer är flytande och skimrar ganska rejält, vilket gör att den inte används varje dag, och oftast inte i hela ansiktet. Men den är ändå riktigt fin och passar utmärkt i decolletaget också. Ett tunt lager som jobbas ut blir bäst, det kommer rätt stor mängd bara på ett pump med flaskan och det räcker oftast till ansiktet  och mer därtill för mig. 

Matt bronzer

Nu har jag gått och införskaffat mig en matt bronzer, och det är inte den omtalade från The Balm, utan en helt annan. Den verkar lovande, återkommer med mer info om ett tag...!

NOTD: Mavala Hong Kong

Så här års brukar vi få se vackra NOTD bilder från olika bloggares trädgårdar, allt som oftast med blommor i ljuva färger. Här kommer en NOTD som är knäppt för ca två veckor sen, och JA; det är sant. Jag bor nästan högst upp i Sverige och dessa bilder är knäppta en sen kväll när vi åkte upp på ett litet berg här i trakterna. Inte blommor, men ack så fint ändå.
Här ser ni glassigt härligt somriga nr. 19 från Mavala som heter Hong Kong. Tycker ni inte att lite karg, snöig fjällmiljö bildar en fin kontrast till det här superduper-glada lacket?!Den förhatliga kanten syns igenom lite grand, men inte så att det stör. Dessutom har jag inget baslack här så jag får väl skylla mig själv. Helt klart min nya favorit för tillfället i lackväg.Åhhh...Bubble Shack!

Kikade in hos Eleven och såg dessa godingarBild lånad från eleven


Känns svåra att motstå. 3 -in- 1 tropical bodywash med aloe vera och jojoba, handtillverkade i Waiawa Valley, O'ahu på Hawaii. Bara beskrivningen låter ju himmelsk och exotisk. Dessutom finns det hela 22 st. olika dofter. Har inte sniffat på någon irl men av beskrivningarna så är nog dessa tre mina favoriter:

 • Epic Nectar

 • Massiva vågor av mango, persika & aprikos.

 •  

 • Grass Skirt Holiday

 • Papaya, ananas, exotiska tonkabönor & sjögräs.

 •  

 • Lilikoi Shave Ice

 • Azukibönor, vaniljglass & Lilikoi Shave Ice.

 • eller kanske

 • Chocolate Malasada

 • Dekadent choklad & kanelsocker.


 • eller

 • Ku'u aku to Relax

 • Tuberose, Honeysuckle, Lilac & Kauai Spray Roses.

 • ja ni ser, det går inte ens att välja, alla låter underbara! De innehåller ekologiska ingredienser och är fria från sulfater också. Låter inte illa, eller vad säger ni?


  Lancôme Juicy Rouge

  nr. 131 Sucre d'orge heter mitt nyaste läppstift.


  En liten swatchbild på stiftet, ni får en uppfattning om färgen i alla fall. Det är alltså ett korallorangerosa stift som säkert kommer sitta som en smäck till brännan som förhoppningsvis infinner sig i sommar!

  Flawless skin

  Jag har hittat ett riktigt litet guldkorn som jag tänkte dela med mig av  Den ser inte så mycket ut för världen men Lumene Matte Harmony Mineral Powder Foundation är sjukt bra. Så där mindblowing bra så man undrar hur man kunde vara utan den från första början. Jag såg den första gången hos en bekant, hennes hy såg nästan retuscherad ut och jag frågade givetvis vad hon använde, hon visade mig den här lilla dosan och ungefär då började min jakt på ett eget ex. Tyvärr var det rätt svårt, mitt lokala Kicks fick inte in den och inte någon av det tre andra make-up återförsäljarna som finns i stan heller, men till slut lyckades jag lägga vantarna på en egen dosa. Och det var nog det bästa beautyköpet hittills i år.

  Som ni ser är jag rätt lyrisk över denna godbit, men den gör verkligen stor skillnad. Jag har problemhy med blanka partier och jag har tidigare använt primer+flytande foundation+puder men inte varit riktigt nöjd i alla fall. Nu börjar jag min morgon med några snabba drag med en tät puderborste med denna och hyn håller sig fin nästan hela dagen. En liten touch-up efter ungefär elva timmar är helt godkänt i min bok. Den här produkten har alltså ersatt hela tre produkter för mig. Visst, det blir inte ritkigt lika täckande när jag har perioder med extra dålig hy, då använder jag concealer också eller låter huden vila helt. Men när min hy befinner sig i normalläge (som sagt, problemhy, så normalläge för mig innebär ändå en del plitor osv) så ger Matte Harmony riktigt snyggt resultat. Huden ser nästan retuscherad ut, men absolut inte kakig. Den håller sig matt men blir inte tilltäppt eller torr. Dessutom känns det fräscht att dra ner på produktantalet så här på sommaren. Den känns "lättare" än vanlig foundation också. Sa jag att den är pressad förresten? Det är den i alla fall, och jag trivs bättre med det än med löst puder, känns enklare att ha med sig och hantera över huvud taget.

  155:- gav jag för den på Åhléns

  En hög med Lancôme!

  Titta, titta vad jag fyndade i veckan  En hel hög med Lancôme, en bronzer följde också med men den fattas på den här bilden. Så, vad är det egentligen som döljer sig i högen?  Fem stycken fin-fina skuggor minsann. Ett läppstift också men det får ett eget inlägg senare..
  Översta raden: Ombre Absolue - Chant d'automne till vänster och Ombre Absolue Deep Burgundy till höger
  Nedre raden, från vänster till höger: Color Design - Marvellous Amethyst, C. D. - Darling Pink, C. D. - Gorgeous Gold

  Här kommer swatches, samma ordning som ovan:   

  Jag gav 60:- styck för dem ungefär, inte illa if I may say. Vem älskar inte ett riktigt bra fynd?! :)   RSS 2.0